کباب لقمه ترکیه ای از نظر مواد و ظاهر شباهت زیادی به کباب لقمه ایرانی دارد و یکی از کباب های خوشمزه و خوش خوراک کشور ترکیه ای است.در تهیه این کباب از انواع سبزیجات معطرخشک استفاده می شود که طعم این کباب را بی نهایت خوشمزه تر و متفاوت تر کرده است.اگر میخواهیدکباب تابه ای متفاوت تری داشته باشید حتما کباب لقمه ترکیه ای را امتحان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم
پیاز : ۱ عدد درشت
ریحان خشک :۱ قاشق غذاخوری
جعفری خشک : ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری : ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : ۲ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و سماق : به مقدار کافی
دستور پخت کباب لقمه ترکیه ای
مرحله اول:
برای درست کردن کباب لقمه ترکیه ای ابتدا پیاز را پوست بکنید و با رنده ریز رنده کنید.بعد با فشار آب اضافی آن را بگیرید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
به این مخلوط مقداری نمک، فلفل سیاه و سماق هم اضافه کنید و به مدت یک ربع با دست ورز دهید تا خوب یکدست شوند.
بعد از منسجم شدن مخلوط گوشت ،سبزی خشک معطر و کمی زعفران دم کرده را هم به آن اضافه کنید و کمی دیگر ورز دهید.
درنهایت آرد سوخاری را به مایه کباب اضافه کنید و فقط در حدی که مواد یکدست شوند ورز دهید.
مرحله دوم:
روی ظرف محتوی مایه کباب را با سلفون بپوشانید و داخل فریزر به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید.بعد از اینکه مایه کباب منسجم شد آن را بپزید.
نحوه پخت کباب لقمه ترکیه ای:
برای پخت این کباب خوشمزه از سه روش میتوانید استفاده کنید.
روش اول
در روش اول پخت کباب لقمه ترکیه ای از سیخ چوبی برای درست کردن کباب ها استفاده میکنیم.
به این شکل که ابتدا سیخ های چوبی را نیم ساعت در آب سرد قرار دهید و بعد به اندازه یک تخم مرغ از مایه کباب بر دارید و دور سیخ بپیچانید.
سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید و سیخ ها را داخل تابه بچینید تا کباب ها سرخ شوند.در حین پخت کباب ها را بچرخانید تا همه طرف آن سرخ شود.
روش دوم :
در روش دوم کباب ها را به شکل لوله ای فرم دهید و در روغن سرخ کنید.
روش سوم:
در روش سوم از سیخ های فلزی استفاده کنید و از مایه کباب به اندازه یک پرتقال بزرگ بردارید و روی سیخ قرار دهید. سپس روی منقل زغال و یا منقل گازی بچینید و بچرخانید تا کباب ها کاملا مغز پخت شوند. برای اینکه کباب ها خشک نشوند در حین پخت کمی کره ذوب شده روی آنها بمالید.
نکته :
علت قرار دادن سیخ چوبی در آب به این دلیل است که سیخ نسوزد.
از سبزی معطر تازه برای کباب استفاده نکنید چون باعث وا رفتن کباب میشود.
نظرات