۵ ادویه مفید و مضر دوران بارداری که باید بدانید

ادویه جات در آشپزی بسیار ویژه و مهم هستند زیرا طعم و مزه فوق العاده ای به غذا می دهند. شاید شما هم معتقد باشید که ادویه جات و مواد غذایی تند می توانند باعث ایجاد مشکل در دوران بارداری شوند و به این دلیل از مصرف غذاهای بیرون خودداری می کنید زیرا نمی دانید […]

ادویه جات در آشپزی بسیار ویژه و مهم هستند زیرا طعم و مزه فوق العاده ای به غذا می دهند. شاید شما هم معتقد باشید که ادویه جات و مواد غذایی تند می توانند باعث ایجاد مشکل در دوران بارداری شوند و به این دلیل از مصرف غذاهای بیرون خودداری می کنید زیرا نمی دانید در این دوران چه ادویه ها و مواد غذایی مجاز و غیر مجاز برای مصرف هستند. به همین دلیل در این قسمت از اول فارس فهرست کاملی از ادویه های مفید و مضر در دوران بارداری ذکر شده اند.

ادویه

ادویه ها چه هستند؟
ادویه ها برای آشپزی کردن خیلی ضروری اند. ادویه جات شامل سبزیجات، میوه ها، ریشه گیاهان، پوست و دانه های خشک شده می باشند که می توانند به غذا طعم و عطر خاصی بدهند. همچنین می توان از ادویه به عنوان رنگ دهنده و مواد نگهدارنده برای مواد غذایی استفاده کرد.

مصرف برخی از ادویه ها در دوران بارداری برای سلامت جنین و مادر مفید و برخی هم مضر هستند.

ادویه هایی که مصرف آن ها در دوران بارداری مجاز است:
۱. زردچوبه:
مصرف زردچوبه در دوران بارداری می تواند بسیار مفید باشد زیرا ارزش مواد مغذی آن به عنوان یک داروی ضد درد و مفید برای پوست شناخته شده است. زردچوبه حاوی مواد طبیعی سم زدا بوده و کبد را از آسیب های مصرف الکل، مواد شیمیایی و برخی از دارو ها محافظت می کند.

همچنین به کاهش استرس اکسیداتیو ( استرس اکسیداتیو باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و در نتیجه انواع بیماری ها مثل سرطان می شود ) کمک می کند. حداکثر مقدار مجاز روزانه زردچوبه ۸ گرم می باشد.

۲. پیازچه:
پیازچه تازه منبع غنی و طبیعی از فولات است. یک زن باردار برای رشد مغز جنین ، تقسیم سلولی و سنتز DNA به اسید فولیک نیاز دارد. سطح کافی فولات در رژیم غذایی می تواند از نقایص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری کند.

۳. زنجبیل:
مصرف زنجبیل در بارداری بدون خطر بوده و یک داروی خانگی مناسب برای درمان ویار، تهوع و استفراغ در دوران بارداری محسوب می شود. زنان مبتلا به ویار می توانند روزانه یک گرم زنجبیل را به مدت چهار روز متوالی برای تسکین فوری مصرف کنند.

۴. فلفل سیاه:
فلفل سیاه برای زنان باردار مفید است زیرا یک منبع غنی از کروم بوده که برای یک زن باردار مورد نیاز می باشد. سطح پایینی از کروم می تواند سطح قند خون و کلسترول را افزایش داده و منجر به بیماری دیابت یا بیماری قلبی شود.

بر اساس مطالعات، زنانی که به دیابت بارداری مبتلا هستند چنان چه رژیم غذایی منظمی از کروم داشته باشند قند خون آنان کاهش میابد. توصیه می شود روزانه ۳۰ گرم از فلفل سیاه مصرف شود.

۵. هل:
هل برای ویار و حالت تهوع بارداری مناسب است و می توان از عطر آن در چای نیز بهره برد.

بارداری

ادویه هایی که مصرف آن ها در دوران بارداری غیرمجاز است:
۱. شنبلیله:
دانه شنبلیله اثر محرکی بر رحم دارد. بنابراین برای زنان باردار توصیه نمی شود. همچنین مصرف خوراکی آن می تواند باعث التهاب، نفخ و اسهال شده و مصرف یک دوز اضافه از شنبلیله می تواند سبب تضعیف رشد جنین شود.

۲. آنغوزه:
مصرف این ادویه در بارداری خطرناک است زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. از این ادویه به عنوان دارویی ضد بارداری استفاده شده و سبب خونریزی خواهد شد.

ادویه مضر در دوران بارداری

۳. سیر:
مصرف سیر در بارداری توصیه نمی شود زیرا حاوی مقادیر زیادی از مواد سمی است که برای یک زن باردار ممنوع است. همچنین اگر سیر به مقدار زیاد مصرف شود باعث سوزش سر دل و خونریزی خواهد شد.

۴. گلپر:
گلپر ادویه ای است که باعث رقیق شدن خون می شود و از این رو مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود.

۵. نعنا فلفلی:
چای نعنا فلفلی سبب شل شدن رحم شده و می تواند باعث سقط جنین شود. همچنین استفاده از روغن نعناع فلفلی می تواند باعث قاعدگی شود بنابراین استفاده از نعناع فلفلی در طول بارداری در هر شکلی ممکن است خطرآفرین باشد.

۱۱ نشانه در دوران بارداری که خبر از فرزند پسر می دهد

درمان جوش صورت در دوران بارداری با چند روش موثر خانگی

مطالب مرتبط

چند روز از پریود بگذرد احتمال بارداری هست؟ نشانه های حاملگی در روزهای اول

خواص شگفت انگیز خوردن انگور در بارداری برای مادر و جنین

۱۰ رفتار پر خطر در بارداری که به جنین آسیب می زند

نظرات