خبر خوش هواشناسی ایران از پر آب شدن هیرمند و هامون افغانستان/طرف خودمان چه؟!

مقام مسئول سازمان هواشناسی با اشاره به اثرات مثبت ال‌نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی گفت: در پاییز حوضه‌های آبریز هیرمند و هامون افغانستان پربارش خواهند بود. به گزارش اول فارس ، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اظهار کرد:‌ با ادامه رشد ناهنجاری ال‌نینو و تغییرات […]

مقام مسئول سازمان هواشناسی با اشاره به اثرات مثبت ال‌نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی گفت: در پاییز حوضه‌های آبریز هیرمند و هامون افغانستان پربارش خواهند بود.

هیرمند و هامون

به گزارش اول فارس ، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اظهار کرد:‌ با ادامه رشد ناهنجاری ال‌نینو و تغییرات در سایر شاخصهای دورپیوندی، آخرین خروجی مدل‌های پیش‌بینی فصلی هواشناسی نشان می‌دهد در پاییز امسال بارش تجمعی در حوضه‌های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان با احتمال زیاد در حد نرمال تا بیش از نرمال خواهد بود.

وی افزود:‌ بر اساس این مدل‌ها با احتمال ۴۰ تا ۶۰ درصد تقریباً کل مساحت افغانستان در ماههای نوامبر و دسامبر  و ژانویه بارشهای نرمال تا فرانرمال خواهد داشت و در ماه نوامبر با احتمال ۵۰ تا ۷۰ درصد در حد نرمال تا بیش از نرمال برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: به‌طور کلی برآیند خروجی مدلهای پیش‌بینی فصلی نشان می‌دهد که حوضه‌های آبریز رودخانه هیرمند و تالاب هامون در چندماهه نخست سال آبی جدید، با احتمال ۴۰ تا ۷۰ درصد بارش تجمعی در حد نرمال تا بیشتر از نرمال خواهند داشت.

وی یادآور شد: با عدم ورود آب از افغانستان و رخداد خشکسالی طولانی‌مدت بسیار شدید و استثنایی در حوضه هامون، بستر دریاچه کاملاً خشک شده و در زمان حاضر کانون خیزش گردوخاک شرق کشور است.

بر اساس این گزارش ال‌نینو یا ال‌نینیو یکی از چرخه‌های مشهور آب و هوایی جهان است که هر ۲ تا ۷ سال یک‌بار باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب و هوای سراسر سیّارهٔ زمین می‌شود از جمله این ناهنجاری‌ها می‌توان به سیلاب‌های ناگهانی اشاره کرد.

ال‌نینیو به‌طور ساده عبارت است از یک رخداد اقلیمی کلان که در اثر رها شدن انرژی انباشته در بزرگترین حوزه اقیانوسی جهان یعنی جنوب اقیانوس آرام رخ می‌دهد. نشانه اولیه آن هم تغییر جهت جریان آب‌های سرد و گرم و همچنین بادهای این منطقه است.

نگرانی مردم فارس و شیراز از حضور هردمبیل هزاران افغانی

درینکویو شهر زیرزمینی شگفت انگیز ۳۰۰۰ ساله ایرانیان در ترکیه که خبر ندارید

مطالب مرتبط

اسرار جنایات هولناک ببرهای وحشی با فرار از افغانستان به ایران

میلیون‌ها افغانستانی در ایران بدون نظارت و رها هستند

سکوت مسعود پزشکیان درباره ورود هزاران آموزش‌دیده طالبان به ایران

نظرات