پاتلیجان کباب یک غذای سنتی ترکیهای است. این غذا ترکیب بادمجانهای حلقهای و گوشت چرخ کرده است که با فلفل دلمهای قرمز، پیاز و یک سس غلیظ گوجه فرنگی میپزد. ادویههای این غذا معطر است و عطر و طعم آن را چندین برابر میکند.
در ادامه این مطلب طرز تهیه پاتلیجان کباب همراه با نکات مهم تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم
بادمجان کبابی: ۳ عدد
سیر: ۲ حبه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
پنیر خامهای: ۲ قاشق غذاخوری
پیازچه: ۵ شاخه
ماست چکیده ترش: به میزان لازم
سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس خلالی: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سماق و پودر تخم گشنیز: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا بادمجان کبابی را با ساطور یا چاقو کاملا له کنید و کنار بگذارید. حالا پیاز را رنده کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیازها کمی نرم و سبک شوند. سیر رنده شده را همراه با گوشت چرخ کرده به ماهی تابه اضافه کنید و نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، سماق و پودر تخم گشنیز را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه مواد را تفت بدهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت بدهید. در مرحله بعد بادمجان کبابی له شده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند و اجازه بدهید یک دقیقه تفت بخورد.
در آخر پیازچه خرد شده و پنیر خامهای را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر اجاق گاز را خاموش کنید. برای سرو این غذا یک سینی یا قاب گرد را انتخاب کنید. مقداری ماست چکیده را وسط سینی بریزید و آن را کمی پخش کنید. حالا موادی را که از قبل آماده کردهاید، وسط ماست چکیده بریزید و کمی پخش کنید. دوباره دو قاشق ماست چکیده روی مواد بریزید و آن را پخش کنید و دورتادور سینی را با سیب زمینی سرخ شده یا چیپس خلالی تزیین کنید. برای تزیین میتوانید کمی روغن زیتون و پودر پاپریکا روی غذا بریزید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانیهاست که در بسیاری از غذاها از آن استفاده میکنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای تهیه بادمجان کبابی بهتر است از بادمجانهای کشیده و گوشتی استفاده کنید.
برای درست کردن بادمجان کبابی، بادمجانها را خیلی خوب بشویید و خشک کنید. با چاقو چند شکاف روی بادمجان ایجاد کنید و کمی روغن روی پوست بادمجان بمالید تا پوست آن بعد از کبابی شدن راحت کنده شود. سپس اجاق گاز یا کبابپز را روشن کنید و بادمجانها را با پوست روی شعله متوسط آتش بگذارید. توجه داشته باشید که کلاهک بادمجان را جدا نکنید تا در حین کبابی کردن بتوانید راحتتر بادمجان را بچرخانید و جا به جا کنید. در حین کبابی کردن هرچند دقیقه یکبار بادمجانها را پشت و رو کنید تا همه قسمتهای آن به صورت یکنواخت کبابی و پخته شود. بعد از اینکه بادمجانها کبابی شدند، آنها را داخل یک کاسه بگذارید و روی آن را به مدت ۱۰ دقیقه بپوشانید؛ سپس پوست بادمجان را جدا کنید.
۲ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۳ـ بهتر است ماست چکیده را به صورت محلی از فروشگاه های لبنیات سنتی تهیه کنید تا ماست کاملا ترش و خوشمزه باشد.
نظرات