• 10 دی 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 130301

۱۰ راهکار طلایی برای پخت سریع گوشت

گوشت از لذیذترین وعده های غذایی است که بین مردم مصرف زیادی دارد. و چند وقت یکبار در غذاهایمان از آن استفاده می کنیم. از مشکلاتی که ممکن است در پخت گوشت پیش بیاید دیر پختن و بد پختن آن است که در این مطلب به شما راهکار هایی برای سریع تر پختن گوشت معرفی […]

گوشت از لذیذترین وعده های غذایی است که بین مردم مصرف زیادی دارد. و چند وقت یکبار در غذاهایمان از آن استفاده می کنیم. از مشکلاتی که ممکن است در پخت گوشت پیش بیاید دیر پختن و بد پختن آن است که در این مطلب به شما راهکار هایی برای سریع تر پختن گوشت معرفی میکنیم.

سریع پختن گوشت

 

۱-کیوی و خاصیت نرم شدن گوشت
کیوی از جمله میوه هایی است که بسیار طبخ گوشت را تسریع می بخشد. اسیدهای حاصل از ترکیب دانه های داخل کیوی به راحتی قادر است، بافت گوشت را ترد و لذیذتر نماید. هر اندازه کیوی کال تر باشد، تاثیر بیشتری در پخت سریع گوشت خواهد گذاشت.

۲-سرکه
برای پخت سریع گوشت های دیرپز پس از تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه کمی سرکه به آن افزوده و بگذارید گوشت بپزد، اینگونه خواهید دید که در زمان کوتاه تری گوشت ترد شده و راحت می پزد.

۳-مزه دار کردن گوشت
مرینیت کردن یا همان مزه دار شدن گوشت یکی دیگر از راه های سرعت بخشیدن به پخت پروتئین حیوانی می باشد. استفاده از ادویه هایی همچون فلفل سیاه، زردچوبه، آب پیاز و سیر رنده شده برای طعم بخشیدن به گوشت می تواند علاوه بر خوش مزه شدن غذا بافت گوشت را ترد و لذیذتر نماید. برای اینکار باید حداقل ۱۲ ساعت برای خواباندن گوشت ها در مواد ترکیبی زمان بگذارید.

۴-انجیر
برای سرعت بخشیدن به پخت گوشت پس از افزودن پیاز، نمک، فلفل و … دو عدد انجیر را نیز رنده کرده و به مخلوط بیافزایید و گوشت را در این مواد بخوابانید اما توجه کنید گوشت ها بیش از یک ساعت در این مخلوط نباید بمانند. انجیر هر اندازه کال تر بشد تاثیر بیشتری خواهد داشت و سبب نرم و آبدار شدن تکه های گوشت می شود.

۵- زودپز ترفندی قدیمی و کارآمد
زودپز یکی از ابزارهایی است که از گذشته تا به حال برای طبخ سریع تر گوشت ها به کار می رود. به طور قطع اگر زمان کافی برای آماده کردن خورشت ندارید می توانید با یک زودپز بدون هیچ زحمتی غذای مناسب خود را سریع و سالم فراهم آورید.  ضمنا اگر علاقمند به رژیم غذایی سالم هستید به لینک رژیم غذایی بدون روغن مراجعه کنید.

۶- قرار دادن یک قاشق در کنار گوشت به همراه کمی فلفل سیاه

یک قاشق فلزی را کنار گوشت در حال پخت بگذارید و با کمی فلفل سیاه بگذارید تا بپزد . زمان پخت گوشت شاید به حداقل خواهد رسید.

۷- چای خشک مساوی با گوشتی نرم و ترد
شاید تا به حال در مورد خواص چای شنیده باشید، باید بگوییم سرعت بخشیدن به پخت گوشت نیز یکی دیگر از ویژگی های آن به شمار می رود. چنانچه گوشتی که خریداری نموده اید دیرپز است، بدون نگرانی فقط کمی چای خشک به خورشت اضافه نمایید، تا گوشتی خوش پخت و ترد را شاهد باشیم. برای اینکه دانه های چایی نمایی نازیبا به غذای شما ندهد، می توانید چایی را در یک کیسه سفید و تمیز ریخته و در ظرف خورشت بیاندازید تا بعد از آماده شدن به راحتی از قابلمه خارج کنید.

۸- قرار دادن در قندان در کنار گوشت 

اگر مهمان‌هایتان از راه رسیده‌اند اما گوشت خورش هنوز مغزپخت نشده، کافی است این کار را انجام دهید.در یک قندان چینی را برعکس داخل خورش قرار داده و در قابلمه را ببندید. این کار باعث می‌شود آب خورش قل ریز بزند و در نتیجه گوشت سریعتر بپزد.اگر از مادربزرگها بپرسید احتمالا این ترفند قدیمی را به خوبی بلد هستند.

۹- شعله گاز رو زیاد نکنید
برای طبخ گوشت دیرپز، نباید هرگز از شعله زیاد استفاده کنید. هر اندازه حرارت بیشتری به گوشت برسد بافتی سفت تر را ایجاد خواهد نمود. چنانچه زمان کافی برای پخت گوشت ندارید، بهتر است از ترفندهای بالا بهره بگیرید و اجازه بدهید، گوشت با شعله ملایم به آرامی ترد و خوش طعم شود.

۱۰- نوشابه، معجزه پخت سریع گوشت
اضافه کردن نوشابه به خورشت نیز از جمله موارد، کاربردی برای پخت سریع گوشت های دیرپز به شمار می رود. پس از تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه کافی است کمی نوشابه به آن افزوده و بگذارید، کمی بخارپز شود.

سریع پختن گوشت

نکات مهم
برای پخت سریعتر گوشت این کارها را انجام ندهید:

  • قبل از پخت گوشت اجازه بدهید تا یخ گوشت کاملا باز شده زیرا گوشتی که یخ زده دیرتر می پزد.
  • نمک و رب گوجه را در ابتدای پخت اضافه نکنید زیرا این کار سبب پخت دیرتر گوشت می شود. بهترین زمان برای افزودن رب گوجه نیم ساعت قبل از پخت کامل خورشت و نمک ده دقیقه پیش از خاموش کردن شعله است.
  • افزودن زود هنگام لیمو عمانی به غذا پخت گوشت را به تاخیر خواهد انداخت پس استفاده از لیمو عمانی باید در مرحله آخر به کار گرفته شود.
  • در زمان پختن گوشت، به آن آب سرد اضافه نکنید.

چرا برخی گوشت ها دیر پز هستند؟
برخی گوشت ها زودتر و برخی دیرتر می پزند، عواملی که بر سرعت پخت گوشت تاثیر می گذارند عبارتند از:

نوع گوشت
معمولا تایم مورد نیاز برای پخت گوشت بستگی به نوع گوشتی دارد که در حال پختش هستید. گوشت گاو و گوشت بره بیشترین زمان را برای پخته شدن نیاز دارند. گوشت مرغ و گوشت خرگوش هم در سریع ترین حالت ممکن پخته می شوند.

سن حیوان
سن حیوانی که گوشت آن را استفاده می کنید، هم روی سرعت پخت آن اثرگذار است.به عنوان مثال اگر گوشت گاو جوان را استفاده کنید، قطعاً سریع تر از یک گاو پیر پخته می شود. هرچقدر که سن حیوان کم تر باشد، گوشت آن نرم تر خواهد بود.

اگر می خواهید فرآیند پخت گوش بهتر انجام شود، بهتر است که گوشت یک حیوان جوان را انتخاب کنید زیرا گوشت حیوان پیر، هم دیرتر پخته می شود و هم رنگ آن تیره تر و هم گوشتش سفت تر است. گوشت حیوان جوان کمی متمایل به قرمز است. همچنین بوی گوشتی که خریداری می کنید، باید تازه و رضایت بخش باشد. از طرفی نباید به انگشتان شما بچسبد.

مطالب مرتبط

روش های پخت گوشت و تاثیر آن بر بروز سرطان

نظرات