پیاز از پرمصرف ترین و کاربردی ترین مواد غذایی در آشپزخانه است. برخی تمایل دارند پیاز را به مقدار زیادی تهیه کنند ولی متاسفانه بعد از مدتی پیاز ها نرم می شوند و تازگی روز اول خود را از دست می دهند.اما در ادامه این مطلب می خواهیم به شما ترفندهایی را آموزش دهیم که با استفاده از این ترفندها می توانید پیاز را در مدت طولانی تازه نگهداری کنید.
اصول انتخاب پیازها برای ذخیره و نگهداری
قبل از اینکه نکات نگهداری پیاز را به شما بگوییم باید با نکات مهم خرید پیاز آشنا شوید تا بهترین پیاز را برای نگهداری انتخاب کنید.
آماده سازی پیاز برای نگهداری
قبل از نگهداری پیاز باید آن را برای ذخیره سازی و نگهداری برای مدت طولانی آماده کنید اما چگونه؟
نکات قابل توجه برای نگهداری پیاز
برای نگهداری پیاز برای مدت طولانی به نکات زیر توجه نمایید.
پیازها را در محیط خشک نگه دارید:
بهتر است پیازها را در محیط خشک که دارای تهویه مناسبی است، نگه دارید. پیازها را روی پارچه ای پهن کنید و در این شرایط نگه دارید تا پوستشان کاملاً خشک شود.
پیازها را در جای خنک نگه دارید:
دمای مناسب برای نگهداری پیاز ۳۲ تا ۴۰ درجه فارنهایت است. پیاز ها را در مکان خنک مانند انبار، زیرزمین و گاراژ نگهداری کنید تا احتمال جوانه زدن و فاسد شدن پیاز کاهش یابد زیرا گرما سبب خراب شدن پیاز می شود.
پیازها را در جای تاریک قرار دهید:
محیط نگهداری پیاز باید دور از تابش آفتاب باشد زیرا تابش آفتاب باعث تلخ تر شدن طعم پیاز می شود. نگهداری پیاز زیر نورخورشید و در گرما باعث فاسد شدن پیاز می شود. پس محیط نگهداری پیاز باید دمای خنک و متعادل داشته و دور از نور آفتاب باشد.
پیاز را در محیط مرطوب نگه ندارید:
نگهداری پیاز در محیط مرطوب بسیار اشتباه است زیرا اگر دما و رطوبت بالا باشند، پیاز به راحتی رطوبت را جذب می کند و پیاز فاسد شده و جوانه می زند.
پیازها را در محفظه دربسته نگه ندارید:
هرگز پیازها را در محفظه و ظرف های پلاستیکی و کیسه های پلاستیکی نگه ندارید چون به علت نبود هوای کافی به سرعت فاسد می شوند. بهتر است پیازهای خشک را در کیسه توری مانند یا سبد سیمی نگهداری کنید زیرا باید میزان اکسیژن کافی به پیاز برسد تا از ایجاد قارچ و فاسدشدن پیشگیری شودعدم گردش مناسب هوا باعث ایجاد رطوبت و در نتیجه جوانه زدن پیاز یا پوسیدگی آن می شود.
پیازها را دور از سایر میوه ها نگه دارید:
میوه های رسیده گاز اتیلن تولید می کنند واحتمال جوانه زدن را بالا می برند پس پیازها را از سایر میوه ها و سبزیجات دور نگهداری کنید.
پیاز را در فریزر نگه ندارید:
اگر شما پیاز سالم را در فریزر قرار دهید، ماندگاری آن را کاهش داده اید. پیاز کامل رطوبت را به سادگی جذب می کند، خمیری مانند یا نرم می شود و سریع تر فاسد می شود.
پیازهای خراب را جدا کنید:
برای اینکه ماندگاری پیازهای شما بالا برود، پیازهای خراب و نرم شده را از سایر پیازها جدا کنید زیرا این پیازها سبب خراب شدن پیازهای سالم می شوند.
نکاتی درباره پیازهای جوانه زده
نظرات خود را برای ما ارسال کنید