خواص باورنکردنی جوانه تربچه برای بدن از جمله کاهش وزن سریع

جوانه تربچه قسمتی از دانه یا بذر تربچه ست که در تولید مثل و رویش مجدد گیاه تربچه نقش اساسی داشته و دارای مواد مغذی مهمی برای رشد و تکثیر یک گیاه سالمه. این جوانه ها حاوی ویتامین‌های  A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، فولات، روی (زینک)، آهن، مس، […]

جوانه تربچه قسمتی از دانه یا بذر تربچه ست که در تولید مثل و رویش مجدد گیاه تربچه نقش اساسی داشته و دارای مواد مغذی مهمی برای رشد و تکثیر یک گیاه سالمه. این جوانه ها حاوی ویتامین‌های  A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، فولات، روی (زینک)، آهن، مس، اسیدفولیک، آنتوسیانین‌ها، فلاونوئیدها، فسفر، فیبر و … هستن.در این قسمت برخی از مزایای سلامتی در مورد جوانه های تربچه را آورده ایم که توصیه می کنیم حتما با دقت بخوانید.

خاصیت جوانه تربچه

خاصیت جوانه تربچه 

این گیاه منبع عالی ویتامین B ،A ،E ، C و K است و دارای کلروفیل و اسیدهای آمینه ضروری می باشد. با ایجاد احساس سیری و پر بودن معده، جوانه تربچه به کاهش وزن کمک می کند. آنزیم ها نشاسته ای را که باعث جذب مواد مغذی می شود در مواد غذایی را تجزیه می کنند. مانند سایر جوانه ها، به ساندویچ و سالاد و غذای سرخ شده نیز اضافه می شوند که باعث ایجاد تردی و طعم ملایم در غذا می شود. این جوانه ها گرم هستند که طعم تند آن را از بین می برد. بذرهای مختلف گیاهی و حبوبات می توانند در کنار جوانه تربچه قرار بگیرند و از آنها به عنوان غذای تازه مغذی استفاده شوند. با داشتن برگ های سبز روشن، از آن به عنوان غذای اضافه استفاده کنید.

این جوانه ها حاوی ۲۹ برابر مقدار بیشتر ویتامین C در مقایسه با شیر و چهار برابر بیشتر ویتامین A در مقایسه با سیب زمینی هستند و همچنین در مقایسه با آناناس ۱۰ برابر کلسیم و ویتامین C بیشتری دارند. مطالعه نشان داده است که جوانه های تربچه نسبت به گیاه تربچه بالغ با مقادیر قابل توجه فنولیک دارای مقدار زیادی ایزوتیوسوسانات و گلوکوزینولات هستند.

جوانه های تربچه در بین محصولات مرتبط با سلامتی برای افزوده شدن به غذاهای فوق العاده در رژیم غذایی، محبوبیت زیادی کسب کرده اند. جوانه تربچه مملو از ویتامین ها است و تحقیقات نشان می دهد که این جوانه در مقایسه با جوانه های کلم بروکلی برای جلوگیری از سرطان موثرتر هستند.

خاصیت جوانه تربچه

تقویت هضم

جوانه ی تربچه با خواص زیادی که داره برای ارتقا سلامت دستگاه گوارش مفید عمل می کنه. یک مطالعه که بر روی آزمایشگاهی انجام شد، نشون می ده که عصاره ی جوانه ی تربچه به تقویت جریان صفرا کمک می کنه، صفرا می تونه در تجزیه چربی ها کمک کرده و هضم غذا رو افزایش بده.

سلامت قلبی و عروق 

جوانه تربچه منبع عالی فولات است. این ماده یک چهارم از مقدار توصیه شده روزانه فولات را در ۱۰۰ گرم جوانه تربچه تأمین می کند. فولات با تجزیه یک اسید آمینه، هموسیستئین، که باعث آترواسکلروز می شود، سلامت قلب و عروق را ارتقا می بخشد. علاوه بر این، جوانه تربچه، فولات و ویتامین B6 کافی دارد که یک ماده مغذی است و باعث تجزیه هموسیستئین می شود.

پیشگیری از سرطان

جوانه های گیاه تربچه دارای محتوای زیادی گلوکوزینولات هستن که به دلیل خواص ضد سرطانی شون شناخته شده هستن. مطالعات انجام شده، نشون می دن که تربچه ی قرمز و جوانه ی کلم بروکلی به دلیل ترکیبات گلوکوزینولات در درمان سرطان رتبه بالایی دارن.

کمک به کاهش وزن 

جوانه تربچه برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، یک انتخاب هوشمندانه است. جوانه های تربچه دارای کالری کم و ویتامین C می باشند. مطالعات نشان می دهد افرادی که کمبود ویتامین دارند، ۲۵ درصد چربی کمتری را نسبت به افرادی که مقدار کافی ویتامین C دارند در طول ۶۰ دقیقه پیاده روی در تردمیل می سوزانند. بدن از ویتامین C برای ساختن ترکیبی به نام کارنیتین استفاده می کند که در بدن به جای ذخیره کردن چربی، چربی را با سرعت تبدیل به انرژی می کند.

جوانه تربچه و پیشگیری از سرطان

جوانه های گیاه تربچه دارای محتوای زیادی گلوکوزینولات هستن که به دلیل خواص ضد سرطانی شون شناخته شده هستن. مطالعات انجام شده، نشون می دن که تربچه ی قرمز و جوانه ی کلم بروکلی به دلیل ترکیبات گلوکوزینولات در درمان سرطان رتبه بالایی دارن.

جوانه تربچه و تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C موجود در جوانه های تربچه (این ویتامین به عنوان اسید اسکوربیک هم شناخته می شه) نه تنها سیستم ایمنی بدن رو تقویت می کنه، بلکه به دلیل تاثیرات شدید اون بر عملکرد بدن به عنوان یک ویتامین فوق العاده شناخته می شه. مصرف این جوانه کمک می کنه تا متابولیسم بدن تنظیم شده و برای روند تغذیه چربی به انرژی قابل استفاده در بدن مفید عمل کنه.

وجود ترکیبات اسید اسکوربیک در این جوانه منجر به ایجاد کلاژن می شه که یک پروتئین ضروری برای تقویت دیواره های خونی محسوب می شه و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و آترواسکلروزی رو تا حد زیادی کاهش می ده.

خاصیت جوانه تربچه

طرز تهیه جوانه تربچه

مواد لازم:

  • تخم تربچه ۲۵۰ گرم
  • آب به میزان لازم

طریقه درست کردن جوانه تربچه

به دو روش می توان جوانه تربچه را تهیه کرد که در ادامه این دو روش را برایتان آورده ایم:

روش اول تهیه جوانه تربچه :

  • درون یک ظرف شیشه ای مقداری آب می ریزیم.
  • سپس تخم تربچه را داخل ظرف شیشه ای ریخته ودرب ظرف را می بندیم.
  • ظرف را وارونه می گذاریم تا زمانی که تخم تربچه جوانه بزند
  • پس از گذشت ۵ -۴ روز جوانه ها رشد می کنند.
  • ظرف را داخل یخچال می گذاریم.

روش دوم تهیه جوانه تربچه:

  • درون یک بشقاب مقداری آب می ریزیم.
  • تخم تربچه را شسته و درون بشقاب می ریزیم.
  • آب آن را هر ۲۴ ساعت تعوض می کنیم.
  • روی بشقاب یک پارچه نخی می کشیم.
  • تا زمان جوانه زدن تخم تربچه پارچه را باید خیس نمایید.
  • جوانه پس از ۵-۴ روز آماده است.
  • می توانید این جوانه ها را همراه سالاد یا غذا میل نمایید.
مطالب مرتبط

نظرات