موزهایی که سیاه شدند شاید ظاهر خوب و سالمی نداشته باشند اما باید بدانید که دارای خواص بسیاری برای سلامتی هستند.خاصیت این موزهای سیاه و ظاهرا خراب شده چند برابر بیشتر از موزهای سالم هستند.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به شما خواص باورنکردنی موزهای سیاه را به شما معرفی کنیم.
۱-ضد فشار خون
موزهای لکه دار سیاه مملو از پتاسیم هستند که به طرز معجزه آسایی برای سلامت قلب موثر است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک میکند و میتواند در جلوگیری از سکته و حملات قلبی اثر زیادی داشته باشد.
۲-از آسیبهای سلولی پیشگیری میکند
موز سیاه سرشار از آنتیاکسیدانهای باکیفیت است و دو مزیت ویژه دارند؛ پیشگیری از به وجود آمدن آسیبهای سلولی و همچنین به تاخیر انداختن این آسیبهای سلولی در بدن. بنابراین، اگر بهطور منظم از موز سیاه استفاده کنید، خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش میدهید. دریافت منظم این آنتیاکسیدانها از طریق موز سیاه میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک کند.
۳-انرژی زا
موز یک میوه بسیار انرژیک است. میزان زیادی کربن و آب دارد وغنی از کالری است و پتاسیم موجود در آن قند خون را نیز تنظیم میکند.
۴- موز سیاه میتواند برای مبارزه با سرطان مفید باشد
وقتی که موز بیش ازحد رسیده باشد و اصطلاحا سیاه شده باشد، تیرگیهای روی پوست میتوانند ماده خاصی بهنام فاکتور نکروز تومور (TNF) تولید کنند. این ماده خاص میتواند سلولهای سرطانی و غیرطبیعی را نابود کند و از بین ببرد. بنابراین، استفاده از موز سیاه میتواند یکی از انتخابهای هوشمندانه برای افراد مبتلا به سرطان باشد.
۵-درمان سوزش معده
موز در کاهش سوزش معده، حالت ترش کردن و رفلاکس موثر است. پتاسیم بالای موجود درآن حالت اسیدی معده را با افزایش سطح (پ. هاش) خون خنثی میکند.
۶-ضد اضطراب و افسردگی
موز حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام تریپتوفان است که به تقویت حافظه کمک میکند. علاوه بر این خوردن موز باعث تولید سروتونین میشود که باعث تقویت روحیه شده انسان را از حالت افسردگی در میآورد و این خاصیت در موزهای سیاه بیشتر ایست.
۷-موز سیاه یبوست را تسکین میدهد و اسهال را برطرف میکند
خوردن موز سیاهشده، علائم اسهال را کاهش میدهد و مدت ترمیم بدن پس از ابتلا به اسهال (به دلایل مختلف) را کمتر میکند. از آنجا که موز سیاه سرشار از فیبر است، این میوه به تسکین یبوست هم کمک میکند. تحرکات روده هم بهواسطه همین ترکیبات فیبر بیشتر میشوند و درنتیجه با مصرف موز سیاه میتوان به رفع مشکل یبوست کمک کرد.
۸-هضم کننده غذا
به دلیل میزان بالای فیبری که موز دارد، بسیار در فرآیند هضم غذا موثر است. همچنین به دلیل داشتن پکتین (کربوهیدراتی محلول در آب که در برخی میوههای رسیده وجود دارد) موجب درست کار کردن سیستم گوارش میشود.
۹-کاهنده فشارهای روحی و عصبی
به دلیل غنی بودن موز از ویتامینهای گروه ب، خوردن موز میتواند بعضی از این احساسات و حالات روحی و عصبی را مهار کند و همچنین به دلیل داشتن مقدار فراوان پتاسیم میتواند در کنترل قند خون که یکی از دلایل استرس و حالات عصبی است، بسیار کمک کننده باشد.
نظرات