برای خنک شدن در روزهای گرم تابستان یکی از بهترین پیشنهاد ها تهیه یک شربت خنک و خوشمزه است.اغلب نوشیدنیهای اصیل ایرانی متشکل از عصارههای گیاهی هستند و خواص بسیاری برای سلامتی دارند. شما با توجه به ذائقه خود میتوانید این نوشیدنیها را به راحتی در خانه درست کنید و در کنار خانواده از نوشیدنشان لذت ببرید.
در ادامه این مطلب اول فارس چند نوشیدنی بسیار خوشمزه برای تابستان را به شما معرفی می کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
۱-شربت بهار نارنج
شربت بهار نارنج را میتوان بهجرات بهترین نوشیدنی سنتی ایرانی دانست. در میان نوشیدنیهای اصیل ایرانی عطر خوش شربت بهار نارنج مثل و مانند ندارد و خاصیت آرامشبخشی آن هم مثالزدنی است. این شربت را هم با عرق بهار نارنج و هم با شکوفههای درخت نارنج میتوان درست کرد.
- برای درست کردن این شربت مقداری شکوفه بهار نارنج را در آب جوش بریزید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بجوشد
- سپس آن را از صافی عبور دهید و به میزان دلخواه عسل یا نبات اضافه کنید
- بهار نارنج را میتوانید از عطاری تهیه کنید یا در فصل بهار آن را تازه بچینید یا بخرید
- برای درست کردن این شربت میتوانید از عرق بهار نارنج هم استفاده کنید.
۲-شربت تخم شربتی
یکی از پرخاصیتترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی تخم شربتی، ناجی روزهای گرم تابستانی است. علاوه بر پراستفاده بودن این شربت در پذیراییها و مهمانیهای تابستان، خیلی از افراد در سفره افطار هم حتما تخم شربتی را میگذارند؛ چرا که هم پرخاصیت است و هم تشنگی را رفع میکند.
- تخم شربتی زمانی بیشترین خواص را دارد که در آب خیسانده شود و بافتی ژلاتینی پیدا کند
- به این منظور هر مقدار از تخم شربتی که مدنظرتان است (مثلا دو قاشق) را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در آب گرم بخیسانید تا کاملا پف کنند
- در یک قابلمه آب و شکر را بریزید و روی شعله بگذارید تا شکر کاملا حل شود
- به غلظت مورد نظر که رسید زیر گاز را خاموش کنید تا خنک شود
- سپس تخم شربتی، زعفران دمکرده و مقداری آب لیموترش را هم به آن اضافه کنید.
۳-موهیتو
موهیتو یکی از نوشیدنیهای خنک دائمی و همیشگی در لیست و منوی نوشیدنی کافهها است. دلیل محبوبیت این نوشیدنی در دو ویژگی مهم خلاصه میشود: داشتن طعمی عالی و مفید بودن.موهیتو میتواند علاوهبر کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، روزهای تابستانی شما را خنکتر از همیشه کند. این نوشیدنی را میتوانید با برگ نعنا تازه یا حتی عرق نعنای موجود در فروشگاهها آماده کنید.
- مقدار کمی شکر را با آب بجوشانید.
- پس از ۲ دقیقه قابلمه را خاموش کرده و صبر کنید تا سرد شود.
- به مقدار لازم عرق نعنا اضافه کنید و چند قطره آبلیمو ترش هم در این ترکیب بریزید. حجم هر یک به ذائقه شما بستگی دارد.
- چند تکه یخ اضافه کنید و در صورت لزوم با برشهای لیمو ترش لیوان را تزئین کنید.
- در نهایت از نوشیدنی خنک تابستانی خود لذت ببرید.
۴-شربت گلاب
استفاده از گلاب در طب سنتی بسیار توصیه شده و از زمانهای قدیم تا امروز یکی از پرمصرفترین و محبوبترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی شربت گلاب است. شربت گلاب را هم میتوانید به تنهایی میل کنید و هم میتوان آن را با عرقیجات دیگر به صورت ترکیبی نوش جان کرد.گلاب با وجود خواص ضدالتهابی برای پوست هم بسیار مفید است و به عنوان محصول ضدپیری شناخته میشود. سرعت بخشیدن به بهبود زخمها، بهبود عملکرد مغز و درمان سردرد و درمان یبوست از دیگر خواص گلاب است.
برای درست کردن یک شربت گلاب مجلسی و خوشمزه ابتدا مقدار مناسب آب را در ظرفی بریزید و روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید
- سپس شعله را کم کنید، زعفران سابیدهشده را به آب اضافه کرده
- درب ظرف را بگذارید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا زعفران دم بکشد و رنگ بیندازد
- حالا شکر و گلاب را هم به آن اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا شکر حل شود
- بعد از این که شکر حل شد شعله را کمی زیاد کنید تا شربت به غلظت مناسب برسد
- ۱۰ دقیقه زمان بدهید کافیست. در این حین کفهای روی شربت را بگیرید تا رنگش کدر نشود
- بعد از این که شربت خنک شد آن را داخل یخچال بگذارید.
۵-شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از بهترین شربتها برای نوش جان کردن در تابستان است. اغلب افراد سکنجبین را با کاهو میل میکنند و از طعم خاص و خوشمزه آن لذت میبرند. با این وجود، شربت آن هم دارای طعمی خوب برای نوشیدن در عصرهای تابستانی و حتی برای مهمان است. میتوانید آن را خودتان تهیه کنید یا از فروشگاهها به صورت آماده خریداری کنید.
این شربت خوشطعم خواص مهمی هم دارد که متعادل کردن دمای بدن و رفع گرمازدگی از مهمترین این خواص است. طرز تهیه شربت سکنجبین به این شکل است:
- ۲ لیوان آب و ۲ لیوان شکر را در یک قابلمه بریزید.
- قابلمه را با درجه ملایم حرارت دهید تا شکر حل شود.
- دسته نعنا را اضافه کنید و صبر کنید تا شکر به قوام برسد.
- چندین بار کف روی قابلمه را جمع کنید.
- پس از ایجاد غلظت لازم، یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و نصف لیوان سرکه اضافه کنید.
- پس از جوشیدن، قابلمه را خاموش کنید و شربت را با صافی صاف کنید.
- پس از سرد شدن، یک چهارم لیوان از این شربت بریزید و باقی لیوان را با آب سرد پر کنید.
- میتوانید برای طعمی بهتر کمی خیار رنده شده هم به این شربت اضافه کنید.
- شربت سکنجبین خنک را نوش جان کنید.
۶-شربت زعفران
این شربت خوشطعم و عطر یکی از نوشیدنیهای اصیل ایرانی و در نشاطآوری زبانزد است. زعفران سرشار از انواع مواد معدنی، ویتامینهای A، C، E و ویتامینهای گروه B است و خواص درمانی زیادی دارد. مصرف شربت زعفران به کسانی که مدام دچار استرس و اضطراب میشوند توصیه میشود؛ چرا که خواص ضدافسردگی دارد.
شربت زعفران همچنین برای تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به دیابت، جلوگیری از کمخونی، تقویت استخوانها و کاهش نفخ شکم و درمان یبوست بسیار مفید است.
- مقدار مورد نظر از زعفران سابیدهشده را داخل آب جوش بریزید تا حل شود و رنگ بیندازد
- از طرف دیگر شکر، آب و تکههای یخ را داخل مخلوطکن بریزید تا یخها خرد شود و مواد ترکیب شوند
- بعد از آن هر کدام از عرقهای گیاهی که دوست دارید مانند گلاب یا عرق هل را به همراه زعفران داخل مخلوطکن بریزید و دوباره با هم مخلوط کنید
۷-شربت هندوانه
شربت هندوانه یکی از خوشمزهترین شربتهای مناسب تابستان است. این نوشیدنی خنک بسیار آبرسان و خنککننده است. میتوانید از آن حتی برای پذیرایی از میهمانهای خود هم استفاده کنید. برای تهیه شربت هندوانه به مواد خاصی نیاز ندارید و تنها هندوانه و شکر کافی است. برای تهیه آن مراحل زیر را دنبال کنید:
- هندوانه را خرد کنید و هستههای آن را خارج کنید. حجم و اندازه مورد نیاز برای یک نفر حداقل یک و نیم لیوان هندوانه خرد شده است.
- قطعات را در مخلوط کن بریزید تا کامل مایع شود.
- مایعات را با یک صافی الک کرده و تفالههای هندوانه را جدا کنید.
- حدود نصف لیوان شکر به آب هندوانه اضافه کنید.
- این ترکیب را در یک ظرف درب دار همچون بطری بریزید و حدود ۲ دقیقه تکان دهید.
- سپس چند لحظه صبر کرده و این کار را تکرار کنید.
- این شربت را حدود ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود.
- اسموتی یا شربت هندوانه خانگی خود را نوش جان کنید.
۸-شربت آبلیمو
شربت آبلیمو که یکی از نوشیدنیهای اصیل ایرانی است؛ البته از آنجایی که سرشار از ویتامین C است و ویتامین C هم دشمن کروناست؛ این روزها نیز از نوشیدن شربت آبلیمو غافل نشوید.شربت آبلیمو آنتیاکسیدانی بسیار قوی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. لیمو حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فیبر است و فرآیند هضم را بهبود میبخشد. جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک، کمک به کاهش وزن، کاهش التهاب و کاهش عفونتهای ویروسی از دیگر فواید شربت آبلیموست.
- برای درست کردن شربت آبلیمو نصف لیوان آبلیمو، یک لیوان شکر (یا اگر دوست داشتید مقدار دلخواه عسل به جای شکر) و یکچهارم لیوان گلاب را با هم مخلوط کنید
- سه یا چهار لیوان آب، بسته به اینکه میخواهید چقدر شربت شیرین باشد به آن اضافه کنید
- اگر دوست داشتید شربت آبلیموی شما زعفرانی و مجلسی شود میتوانید کمی هم زعفران دمکشیده به آن اضافه کنید.
۹-اسموتی طالبی
اسموتی، آب طالبی و حتی خود طالبی از بهترین خوراکیها برای تابستان هستند تا از درون احساس خنکی و تازگی پیدا کنید. این نوشیدنی با شیرینی متعادل و مناسب میتواند یکی از بهترینها برای زمانهایی باشد که در گرما به خرید رفتهاید و میخواهید سریعا احساس خنکی کنید. طرز تهیه اسموتی طالبی به این شکل است:
- طالبیها را پوست گرفته و تخمهای آنها را خارج کنید.
- طالبی را خرد کرده و به همراه چند تکه یخ در میکسر بریزید.
- پس از همزدن کامل آن، مقدار کمی شیر کمچرب پاستوریزه یا بستنی وانیلی به میکسر اضافه کرده و میکس کنید.
- در صورت شیرین نبودن طالبی، یک قاشق عسل اضافه کرده و این ترکیب ساده، رژیمی و خوشمزه را نوش جان کنید.
۱۰-شربت بیدمشک
از گیاه بیدمشک، عرق بیدمشک به دست میآید که ضمن خوشعطر بودن بسیار پرخاصیت است و میتوان با آن یکی از لذیذترین نوشیدنیهای اصیل ایرانی را درست کرد. شربت بیدمشک به عنوان یکی از نوشیدنیهای سنتی و محبوب شیراز هم معرفی میشود. از خواص شربت بیدمشک میتوان به تقویت قلب، آرامشبخش اعصاب، تسکین سردرد و پاکسازی کیسه صفرا اشاره کرد.
- آب را داخل قابلمه ریخته و روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد.
- وقتی آب جوش آمد شکر را به آن اضافه کنید تا شکر در آب حل شود.
- بعد از اینکه مخلوط آب و شکر را از روی شعله برداشتید و سرد شد، به میزان دلخواه عرق بیدمشک به آن اضافه کنید
- برای اینکه شربت خوشمزهتر و خوشعطرتر شود در آخر اگر دوست داشتید مقداری گلاب و زعفران دمکرده هم به آن اضافه کنید.
۱۱-شربت خاکشیر
شربت خاکشیر یکی از معروفترین شربتهای خانگی است که به راحتی و با مواد مختلف میتوانیم تهیه کنیم و همراه با وعدههای غذایی به جای انواع نوشیدنیهای مضر سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید. شربت خاکشیر یکی از شربتهایی که است از گرمازدگی فصل تابستان جلوگیری میکند.
- برای تهیه شربت خاکشیر بعد از اینکه خاکشیر را تمیز کردید
- داخل پارچی بریزید و روی آن آب بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید
- اجازه بدهید شکر مدتی بماند و بعد آن را هم بزنید. تا شکر حل شود
- زمانی که حل شد گلاب و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید و تعدادی یخ داخل آن بریزید
- شیرینی و ترشی شربت خاکشیر به ذائقه شما بستگی دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرات