آلبالو یک منبع غنی از ویتامینها است و میتواند به بهبود سیستم ایمنی بدن، سلامت دندانها، کاهش فشار خون، کاهش دردهای آرتریت، عارضه یبوست و حتی کاهش وزن کمک کند. ویتامینهای B و C موجود در آلبالو آنقدر زیاد است که آن را در دسته سالمترین انواع میوهها قرار میدهد. اما به هر حال این میوه خوشمزه و پر فایده نیز میتواند گاهی عوارضی را به همراه داشته باشد. معمولاً عوارض خوردن آلبالو زمانی ایجاد میشود که در مصرف آن زیادهروی کنید.. در این بخش عوارض و مضرات مصرف آلبالو را آورده ایم.
طبع آلبالو چیست ؟
طبیعت آلبالو سرد و خشک است و برای گرم مزاجان مفید و به رفع حرارت و غلظت خون و صفرا کمک میکند.
افرادی با این مشکلات حواسشان به مضرات آلبالو باشد
نفخ شکم و دل درد
زیاده روی در مصرف آلبالو سبب نفخ شکم و دلدرد می شود. آلبالو میوه ای نفاخ است و تولید نفخ می کند پس افرادی که مشکلات گوارشی دارند، باید به اعتدال آلبالو مصرف کنند زیرا زیاده روی در مصرف آلبالو به علت نفاخ بودن سبب دل درد می شود. هیچگاه روی آلبالو، مایعات مصرف نکنید زیرا برای دستگاه هاضمه خطرات جدی به دنبال دارد و باعث ایجاد نفخ می شود. برای رفع این مشکل بعد از مصرف میوه از عرق نعناع استفاده شود.
ناراحتیهای گوارشی
خوردن آلبالو در برخی افراد سبب ایجاد ناراحتیهای گوارشی میشود. اگر شما هم جزو آن افرادی هستند که معدهتان بعد از خوردن آلبالو درد میگیرد، احتمالاً معده شما حساس است و یا در مصرف آن زیادهروی کردهاید. در برخی موارد نادر ممکن است ناراحتی معده یک واکنش آلرژیک باشد و فرد بعد از خوردن میوه علائمی مثل تورم، قرمز شدن و خارش پوست را تجربه کند و یا با مشکلاتی نظیر خس خس سینه، تنگی نفس، تورم لبها و متورم شدن گلو روبرو شود.
سوزش سر دل
یکی از عوارض خوردن آلبالو «سوزش سر دل» است. برخی افراد با خوردن آلبالو یک احساس سوزش و درد را در معده احساس میکنند که برخی مواقع علائم آن شبیه به حمله قلبی است. سوزش سر دل نشانه خروج اسید معده به مری است که سبب تحریک و درد در معده میگردد. افرادی که به بیماری رفلاکس معده مبتلا هستند، معمولاً بعد از مصرف برخی میوهها و غذاها این سوزش را تجربه میکنند.
توجه داشته باشید که آلبالو معمولاً در شرایطی سبب اسیدی شدن معده میشود که شدت بیماری فرد زیاد باشد و یا به مقدار زیاد از این میوه مصرف کند. معمولاً آب آلبالو بیشتر از میوه آن رفلاکس ایجاد میکند و از همین رو افرادی که به این مشکل مبتلا هستند، نباید از آب آلبالو استفاده کنند.
ایجاد اسهال
آلبالو جزو میوه های ملین است و در برخی افراد که دستگاه گوارش حساسی دارند، باعث بروز اسهال می شود.
واکنش آلرژیک به آلبالو
معمولاً آلرژی به آلبالو در مقایسه با مواد غذایی آلرژیزا مثل سویا، تخم مرغ و شیر بسیار نادر است، اما با این حال افرادی هستند که به آلبالو حساسیت دارند. بسیاری از این افراد بعد از خوردن آلبالو علائمی نظیر گزگز یا خارش لبها، تورم گلو و لبها را تجربه میکنند. گاهی این تورم به حدی زیاد است که تنفس فرد با مشکل روبرو میشود.
در برخی افراد آلرژی به آلبالو با علائم پوستی نظیر کهیر، تورم و خارش پوست ایجاد میشود. برخی نیز دچار آبریزش بینی، قرمزی چشم و ترشحات بینی میشوند. آلرژی به آلبالو در دیگر افراد سبب خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه میشود. در واکنشهای عصبی ممکن است فرد بعد از خوردن آلبالو دچار عارضه سردرد، بیقراری، غش، تشنج و یا از دست دادن هوشیاری شود.
در واکنشهای گوارشی فرد حالت تهوع، استفراغ و اسهال را تجربه میکند. به هر صورت اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که به آلبالو حساسیت دارید، باید از مصرف این میوه اجتناب کنید و در صورت بروز علائم از یک پزشک کمک بگیرید.
چه کسانی نباید آلبالو استفاده کنند:
کودکان زیر ۳ سال
کودکان دستگاه گوارش حساسی دارند و در صورت استفاده زیاد از آلبالو دچار اسهال می شوند پس مصرف آلبالو برای کودکان زیر ۳ سال مضر است.
مادران در دوره شیردهی
آلبالو نفاخ است و اگر مادران شیرده در مصرف آن زیاده روی کنند، تولید نفخ می کند و ممکن است وارد شیر مادر شود و از طریق شیرمادر وارد بدن شیرخوار می شود و در نوزاد نفخ و دل درد ایجاد کند.
بیماران کلیوی
افرادی که از بیماری کلیوی رنج میبرند باید کمتر آلبالو مصرف کنند. افرادی دچار بیماری کلیوی باید از یک رژیم غذایی کم پتاسیم پیروی کنند، بنابراین باید از زیاده روی در خوردن آلبالو بپرهیزند.
افراد سرد مزاج
آلبالو برای افرادی که طبع گرم دارند یا دچار حرارت و گرمی شده اند، مفید است. اما برای اشخاصی که سردمزاج هستند، مفید نیست و این افراد آلبالو را باید با خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف کنند.
افراد دارای ورم روده
آلبالو ترش و دیر هضم است و برای افراد دارای ورم روده مضر است.
نظرات