سازمان جهانی بهداشت از افزایش مصرف نوشیدنیهایی گیاهی به جای شیر در اروپا خبر داد و نسبت به عوارض آن به ویژه برای زنان هشدار داد.
به گزارش اول فارس به نقل از یورونیوز ، در سال های اخیر بسیاری از مردم به جای شیر گاو به نوشیدن شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام روی آوردهاند.
اما سازمان بهداشت جهانی در مورد این جایگزینی هشدار داد: «محبوبیت و در دسترس بودن فزاینده جایگزینهای گیاهی به جای منابع اصلی ید، مانند شیر، محصولات لبنی و ماهی خطر کمبود ید را در منطقه اروپا به دنبال دارد.» این گزارش با بیان «کاهش مصرف لبنیات در بین نوجوانان و بزرگسالان» تاکید میکند که مصرف جایگزینهای گیاهی مانند سویا، جو دوسر و نوشیدنیهای بر پایه بادام در حال گسترش است و موجب «دریافت ناکافی ید در اروپا» میشود.
زنان بیشتر در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند
نوشیدنیهای گیاهی ید کافی را برای بدن فراهم نمیکنند و میتوانند به ویژه بر سلامت زنان باردار که نیاز به ید بیشتری دارند، تأثیر بگذارند.
دکتر کلوگ همچنین خاطرنشان کرد که «زنان در حال حاضر بیشتر از مردان در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند.»
شیر و فرآورده های لبنی منابع مهمی از ید به ویژه برای زنان باردار و کودکان در بسیاری از کشورهای اروپایی است. این موضوع به این دلیل است که بسیاری از غذاها و مکملهای حیوانی با ید غنی میشوند تا سلامت حیوانات مزرعه و تولید شیر را بهبود بخشند.
در واقع، مصرف کافی ید در ماههای اول بارداری برای رشد مغز جنین بسیار مهم است. به طور ویژه، میزان مورد نیاز مصرف ید برای یک زن باردار یا شیرده ۲۰۰ میکروگرم در روز است. ید برای سنتز هورمونهای تیروئید ضروری است. این هورمونها نقش اساسی در فرآیند رشد و بلوغ سلولها، حفظ دمای بدن، تنظیم مصرف انرژی و سنتز پروتئین دارند.
مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در اینباره میافزاید:«کمبود ید همچنین اختلالات تیروئیدی قابل پیشگیری مانند ندولهای تیروئیدی، گواتر و پرکاری تیروئید را به ویژه در بزرگسالان و افراد مسن افزایش میدهد.»
نظرات