با این ۷ راهکار تلخی قهوه را کاهش دهید

از آنجایی که برخی اوقات دم آوری یک قهوه خوب کمی پیچیده می شود، این تلخی گاهی زیاد از حد شده و خیلی افراد آن را دوست ندارند.

در این مقاله، راه‌ هایی را برای کاهش تلخی قهوه و همچنین نحوه عیب‌ یابی مشکل پس از دم کردن قهوه را بررسی می‌کنیم. این عیب ها شاید شامل دانه قهوه، دم آوری شما یا عوامل دیگر باشد.

۱-زمان دم کردن را تنظیم کنید

هر چه قهوه زمان بیشتری با آب در تماس باشد تلخ تر خواهد شد. اگر می خواهید قهوه شیرین تری داشته باشید آن را به حال خود در آب رها نکنید. بهترین زمان برای آماده کردن قهوه دمی چیزی بین ۳ تا ۴ دقیقه است.

اگر از موکاپات برای تهیه قهوه استفاده می کنید بهتر است مخزن موکاپات را با آب جوش پر کنید تا موکاپات زمان کمتری روی گاز باشد و قهوه زمان کمتری حرارت ببیند. این کار به کمتر کردن مزه های تلخ کمک می کند.

۲-دمای آب را تغییر دهید

بسیاری از قهوه خورها قهوه داغ را دوست دارند. این بخشی از جذابیت قهوه است، اما باید هشدار داد که میل به قهوه داغ می ‌تواند طعم را بد کند.

قهوه خورهایی که قهوه فوری یا فرنچ پرس درست می کنند، قبل از وارد کردن آن به آسیاب قهوه، آب را می جوشانند. البته این کار منطقی است، زیرا معمولاً وقتی به آب گرم نیاز داریم، آن را می جوشانیم. با این حال، آب در حال جوش برای قهوه خیلی هم مناسب نیست. چراکه در حین عبور از قهوه، آن را می سوزاند.بنابراین، به منظور کاهی تلخی قهوه معمولاً توصیه می شود که آب را فقط تا نهایتا ۹۴ درجه سانتی گراد گرم کنید.

۳-پاکسازی کنید

دانه قهوه از زمانی که از درخت چیده می شود تا زمانی که آسیاب شده و دم می شود، می تواند بو و طعم های مختلف را به خودش جذب کند. از این رو باید در نگهداری دانه های قهوه بسیار احتیاط کرد.

برای مثال قهوه را به هیچ وجه نباید در ظروفی که قبلا در آنها ادویه نگهداری می شده، نگهداری کرد. یا اینکه درب ظرف قهوه را برای مدت طولانی باز گذاشت.

همچنین تجهیزات دم آوری نیز نقش مهمی در طعم و تلخی قهوه دارند. این تجهیزات (از ماشین اسپرسو گرفته تا تجهیزات نسل سوم) باید همیشه تمیز و بدون رسوب یا مواد اضافی باشند تا طعم های ناخواسته به قهوه وارد نشود.

چراکه یکی از دلایل مهم تلخی قهوه همین رسوبات و مواد اضافی هستند که باعث می شوند در روند دم آوری اختلال ایجاد شده و طعم قهوه تان بد شود.در نتیجه برای کاهش تلخی قهوه ، بعد از هر بار استفاده، تجهیزات خود را تمیز کنید. هر جنبه ای از مکانیسم دم کردن بعداً بر طعم آن تأثیر می گذارد.

۴-اندازه آسیاب قهوه را کنترل کنید

همانطور که گفته شد، دم آوری قهوه یک کار دقیق است. هر یک از جزئیات تهیه قهوه می تواند بر تلخی آن در نهایت تأثیر بگذارد و آسیاب قهوه نیز یکی از آنهاست. این ممکن است یکی از مهمترین جنبه های قهوه در مورد طعم باشد. دلیل اینکه آسیاب ریز می‌ تواند منجر به تلخی شود این است که باعث می‌شود استخراج بیش از حد آسان ‌تر اتفاق بیفتد.

البته از آن طرف بام هم نباید افتاد. یعنی از ترس تلخ شدن قهوه، نباید آن را به حدی درشت آسیاب کرد که عصاره گیری کم اتفاق بیفتد و قهوه به اصطلاح آبکی شود.

به هر حال یکی از راه های موثر در کاهش تلخی قهوه همین کنترل درجه آسیاب قهوه است که نباید بیش از حد ریز باشد.

۵-اضافه کردن افزودنی های مناسب برای کم کردن تلخی قهوه

مثل چای که با قند و شکر خورده می شود قهوه نیز می تواند با افزودنی هایی مصرف شود که از تلخی آن کم کند. مهم ترین این افزودنی ها شیر است. اگر از شیر برای از بین بردن تلخی قهوه استفاده می کنید بهتر است بدانید که شیر های پرچرب برای این کار مناسب هستند.

علاوه بر شیر پودر شیر و کافی میت نیز به کاهش تلخی کمک میکند. در پایان باید گفت که افزودن اندکی شکر به شیر و قهوه تلخی آن را کامل از بین خواهد برد و قهوه ای شیرین خواهید داشت.

۶-میزان قهوه به آب را کنترل کنید

یک تصور غلط رایج این است که افزودن قهوه بیشتر، فنجان قهوه را تقویت می کند و حداکثر مقدار کافئین را به شما می دهد. این نه تنها درست نیست، بلکه می تواند طعم فنجان شما را بدتر کند. هرچه قهوه بیشتر باشد، آب باید بیشتر در قهوه نفوذ کند و هرچه آب بیشتر نفوذ کند، زمان بیشتری طول می ‌کشد. در نتیجه هر چه بیشتر طول بکشد، تلخی بیشتری هم خواهید داشت.

بنابراین، حتی اگر عاشق کافئین هستید، افزودن قهوه بیشتر به نیازهای شما کمک نمی کند. این فقط هم شما و هم فنجانتان را با ناامیدی تلخ رها می کند.

در نتیجه برای کاهش تلخی قهوه نسبت آب به قهوه را کنترل کنید از زیاد کردن میزان قهوه بدون تجربه یا علمی، بپرهیزید.

۷-خرید قهوه با کیفیت مناسب برای کمتر کردن تلخی

جالب است بدانید قهوه های با کیفیت تلخی کمتری دارند. پس حتما از قهوه با دانه های یک دست و کیفیت بالا استفاده کنید. اگر در میان دانه های قهوه شما تعدادی دانه معیوب یا بد رنگ وجود دارد آنها را قبل از آسیاب جدا کنید و دور بریزید. با این کار قهوه شما شیرین تر می شود.

قهوه های با رست تیره و دارک نیز تلخی بسیار بیشتری به قهوه های مدیوم و لایت دارند. اگر می خواهید قهوه شما شیرین باشد از قهوه های دارک استفاده نکنید. ضمنا مصرف قهوه های تیره به دلیل وجود ماده ای به نام آکریلامید برای سلامتی مضر است.

مطالب مرتبط

۱۱ دارویی که هرگز نباید با قهوه خورده شوند!

۶ روش برای خنثی و برطرف کردن اثر کافئین قهوه در بدن

مصرف آب میوه و قهوه هم باعث سکته مغزی می‌شود

نظرات