۳ ترفند طلایی برای از بین بردن بوی دنبه از غذا
بسیاری از افراد به علت مضرات روغن های پالم دار، تلاش می کنند تا از روغن های طبیعی مثل روغن دنبه در پخت غذاهای خود استفاده کنند چون روغن دنبه مزایای زیادی برای سلامتی دارد ولی به علت بوی این روغن، بعضی از افراد از خوردن غذایی که با آن پخته شده است، خودداری می کنند.
در این مطلب به معرفی بعضی از راهکارها برای از بین بردن بوی دنبه و روغن های حیوانی از غذا می پردازیم.
۱-استفادهاز لیمو عمانی و ادویه
یک شیوه برای برطرف کردن بوی دنبه و روغن حیوانی، استفادهاز لیمو عمانی و ادویههای معطر مثل زنجبیل، تخم گشنیز و فلفل سیاه و … درخورشت و آبگوشت است.
۲-استفاده از پیاز
پیاز همیشه به عنوان مادهای در نظر گرفته شده است که میتواند بوی بد گوشت را گرفته و طعم خوبی به غذاها بدهد. اهمیتی ندارد که گوشت مورد نظر مرغ است، ماهی است و یا گوشت قرمز، به هر طریق پیازها حتما میتوانند طعم غذا را تغییر دهند. به همین خاطر است که برای از بین بردن بوی دنبه هم مورد توجه هستند. از این رو میتوانیم در همان ابتدای پخت غذا، پیاز را به روغن دنبه اضافه کنیم تا بوی زهم از بین برود.
استفاده از پیاز تا حد زیادی روی بوی دنبه تاثیر دارد و میتواند خاصیت این ماده را هم حذف کند. اگر به خوردن پیاز علاقهای ندارید میتوانید آن را رنده کنید تا تکههای ریز شده پیاز در غذا مشخص نشوند. به هر طریق در نظر گرفتن پیاز برای رفع بوی دنبه، پیشنهادی است که حتی از مادربزرگها هم خواهید شنید.
۳-دارچین؛ بهترین روش رفع بوی دنبه
دارچین هم مانند پیاز یکی از بهترین مواد برای از بین بردن بوی زهم در غذا است. همچنین زمان از بین بردن بوی دنبه هم به این ادویه توجه خاص میشود. ما معمولا دارچین را برای پخت غذاهای سرد و تزیین دسرهایی مانند شله زرد استفاده میکنیم، اما باید بدانید که این ماده در رفع بوی غذاها هم موثر است.
اگر تجربه کرده باشید، متوجه شدهاید که دارچین در آبگوشت، قیمه و یا قورمه سبزی تا چه اندازه میتواند برای رفع بوی دنبه تاثیرگذار باشد. علاوه بر اینکه میتوانید پودر دارچین را در غذا استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم چوب آن را برای نیم ساعت درون قابلمه غذا بیندازید. پس از این مدت زمان میتوانید دارچین را از غذا جدا کنید و مطمئن باشید تاثیر خودش را گذاشته است.
برای از بین بردن بوی دنبه هم میتوانید چوبهای دارچین را با روغن دنبه تفت دهید. بعد از چند دقیقه اجاق را خاموش کرده و بگذارید روغن درون ظرف سرد شود. پس از چند دقیقه چوبهای دارچین را از روغن بیرون بیاورید. حالا روغن دنبه برای استفاده در غذای شما آماده است.
نکاتی برای استفاده از دنبه در غذا
۱-اگر موقع تهیهآبگوشت، گوشت دارای دنبهباشد بهتر است از پیاز فراوان و لیمو عمانی استفادهکنید تا بوی دنبه برطرف شود.
۲-چنانچه دنبهگوشت زیاد است، گوشت را درون قابلمه بگذارید و با آب بجوشانید تا کف آن بیرون بیاید. این کف اثر بدی در مزه غذا دارد. پس از چند دقیقه، قابلمهرا در آبکش ریخته و با آب گرم، گوشت را شستشو دهید تا کف آن از بین برود. آنگاه پیاز، نخود و مواد دیگر را بههمراهگوشت درون قابلمهبریزید و آب جوش را بهآنها اضافهکنید تا غذای شما بپزد.
۳-چنانچه از دنبه یا روغن های حیوانی برای نخستین بار استفادهمیکنید بهتر است کمتر آن را بهغذای خود بیفزایید تا بهبو و مزه آن عادت کنید.
۴-در مهمانی ها دنبه یا روغن حیوانی برای پخت و پز مصرف نکنید چون امکان دارد مهمان ها دوست نداشته باشند.