این نوشیدنی سطح قند خون را کاهش و متابولیسم را افزایش میدهد
محققان می گویند: نوشیدن آب آقطی سیاه در بهبود سلامت روده و تنظیم قند خون موثر است و همچنین چربیسوزی بدن را افزایش میدهد
به گزارش اول فارس ، اگر به دنبال کاهش وزناید شاید بخواهید آقطی سیاه (elderberry، یا انگور کولی) را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. این توتهای وحشی که چندان توجهی به آنها نمیشود، متابولیسم بدن را افزایش میدهند و سبب چربیسوزی میشوند.
مطالعه جدید محققان دانشگاه ایالتی واشینگتن نشان میدهد که این توتهای کوچک و بنفش تیره برای افزایش متابولیسم و مدیریت وزن مانند ابزار قدرتمندی عمل میکنند.
محققان در آزمایش بالینی که روز پنجشنبه در مجله «مواد مغذی» (Nutrients) منتشر شد، متوجه شدند که نوشیدن ۳۰۰ میلیلیتر آب آقطی سیاه به مدت یک هفته، در بهبود سلامت روده و تنظیم قند خون موثر است و همچنین چربیسوزی بدن را افزایش میدهد.
بومیهای اروپایی مدتها است که از آقطی سیاه، به این دلیل که تقویتکننده سیستم ایمنی است، استفاده میکنند. قرنها است که در درمان سنتی سرماخوردگی و آنفلوانزا از این میوه استفاده میشود، اما مزایای بالقوه آن برای متابولیسم کمتر مورد توجه بوده است.
پاتریک سولورسون، یکی از نویسندگان این مطالعه و استادیار بخش تغذیه و فیزیولوژی ورزش دانشگاه ایالتی واشینگتن، میگوید که به آقطی سیاه، چه از نظر تجاری و چه از نظر تغذیهای، چندان بهایی داده نشده است، اما «ما اکنون فواید این میوه برای سلامت انسان را بررسی کردهایم که نتایج آن بسیار هیجانانگیز است.»
سولورسون و گروهش در این مطالعه ۱۸ بزرگسال را، که اضافه وزن داشتند، به دو گروه تقسیم کردند، گروهی که آب میوه آقطی سیاه نوشیدند و گروه دیگری که دارونمایی با رنگ و طعم مشابه مصرف کردند. هر دو گروه رژیم غذایی همیشگیشان را دنبال میکردند، اما نکته جالب این بود که گروهی که آب آقطی نوشیده بودند به نتایج چشمگیری رسیدند.
پس از یک هفته، سطح قند خون افرادی که آب آقطی نوشیده بودند ۲۴ درصد کاهش یافت که نشان میدهد بدن احتمالا توانسته است سطح قند خون را بهتر تنظیم کند. سطح انسولین هم به طور متوسط ۹ درصد کاهش یافته بود.
به نظر میرسد که آب آقطی سیاه باعث افزایش چربیسوزی میشود و طبق مطالعات شرکتکنندگان پس از نوشیدن آن، هم در حالت استراحت و هم در حین ورزش، چربیسوزی بیشتری داشتند.
چرا این نوشیدنی مهم است؟ تحقیقات قبلی نشان داده است که میکروبیوم روده سالم برای هضم، جذب مواد مغذی، عملکرد سیستم ایمنی و حتی سلامت روان ضروری است. عملکرد متعادل روده خطر ابتلا به چاقی، بیماری قلبی، دیابت و سرطان را هم کاهش میدهد.
محققان بر این باورند که میزان «آنتوسیانین» آقطی سیاه بسیار زیاد است. آنتوسیانین مادهای در میوههای رنگی است که خواص ضدالتهابی، تنظیم قند خون و چربیسوزی دارند. سولورسن میگوید:«غذا دارو است، و علم به این حکمت رایج نزدیک شده است.»
متاسفانه ارزش همه توتها برابر نیست و با آنکه در توتها آنتوسیانین وجود دارد میزان آن در آقطی بیشتر است. میتوانید آنتوسیانین موجود در ۱۵۰ میلیلیتر آب این میوه را با نوشیدن چهار فنجان آب آقطی دریافت کنید. با توجه به آنکه تقریبا سه چهارم بزرگسالان اضافه وزن دارند یا دچار چاقیاند، احتمالا مصرف روزانه این نوشیدنی به تنظیم متابولیسم بدن و کاهش وزن آنان کمک کند.منبع:واشنگتن پست