اجتماعی

چگونه از شلوغی ذهن رها شویم؟

بی نظمی ذهنی عاملی برای ازدحام و شلوغی افکار در دنیای درونی می باشد و مانع این می شود که بتوانید به روشنی فکر کنید و بر آنچه واقعا مهم است متمرکز شوید.

شلوغی ذهن

بنابراین با به کار گیری نکات فوق ذهن خود را از شلوغی ها پاکسازی کنید .

راه رهایی از شلوغی ذهن در دستان شماست

امروزه اکثریت ما ذهن شلوغی داریم ، باید گفت که چیزی بدتر از خانه یا محیط کاری شلوغ و بهم ریخته ، داشتن ذهنی آشفته می باشد. ذهن شلوغ و آشفته، بی قرار بوده و متمرکز نمی شود به همین دلیل باعث می شود به چیزی غیر از آنچه در حال حاضر مشغول انجام یا تمایل به فکر کردن در مورد آن هستید ، فکرکنید. آشفتگی ذهنی می تواند شامل نگرانی در مورد آینده، کلنجار رفتن درباره گذشته ، و یادآوری مسائل مختلف باشد که باعث می شود همزمان به تمامی این موارد فکر کنید.

خوشبختانه استراتژی و تکنیک هایی وجود دارد که می توانید با کمک آن ها ، ذهن خود را از شلوغی رهاسازی کنید. پس اگرشما نیز ذهن آشفته ای دارید این قسمت را از دست ندهید زیرا روش هایی ذکر شده اند تا بتوانید با کمک آن ها احساس خستگی بیش از حد ذهنی خود را برطرف کنید و عملکرد تان را بالا ببرید.

راهکارهای موثر برای درمان و رهایی از شلوغی ذهن

محیط اطراف و فیزیکی خود را مرتب کنید

به هم ریختگی فیزیکی عاملی برای به هم ریختگی ذهنی است . اول از همه این که این به هم ریختگی ها ذهن شما را با محرک های مختلف پر می کند و باعث می شود که مغز شما به طور کامل درگیر چند موضوع باشد. دوم این که سیگنال های مربوط به هم ریختگی فیزیکی در مغز همیشه به دنبال چیزهای دیگری غیر از کار اصلی تان هستند که همین امر از لحاظ ذهنی شما را فرسوده می کند. بنابراین همانطور که محیط اطراف خود را مرتب می کنید، متوجه می شوید که ذهن شما نیز از شلوغی رها و پاکسازی شده است.

شلوغی های ذهنی خود را یادداشت کنید 

نیازی نیست که همه چیز را در مغز خود نگهدارید. می توانید ابزاری را برای تخلیه آن ها انتخاب کنید،این می تواند یک ابزار آنلاین ، یک برنامه یا حتی کاغذ یادداشت باشد. شما می توانید هر آنچه در ذهنتان می گذرد از جمله قرار های ملاقات، شماره تلفن ها، ایده های مربوط به پروژه های کاری و …را در این ابزارها یادداشت یا ذخیره کنید .

یادداشت های روزانه داشته باشید 

آگاهی که از نوشتن برنامه روزانه بدست می آید، راهی عالی برای منتقل کردن افکار و احساسات تان برروی کاغذ می باشد . به عنوان مثال،می توانید در برنامه خود در مورد موارد زیر بنویسید:

  • چیزهایی که نگران آن ها هستید
  • برنامه هایی برای دستیابی به یک هدف مهم

انجام همزمان چند وظیفه را متوقف کنید

اگر خانه شما بهم ریخته است و باید آن را مرتب کنید، برای شروع چه کاری انجام می دهید؟ خب ممکن است ابتدا با انتخاب یک قسمت مهم به عنوان مثال میزکار یا آشپزخانه شروع کنید .

برای پاکسازی آشپزخانه یا میز کار مسلما زمان مشخصی را خواهید گذاشت. حال برای پاکسازی نابسامانی های ذهنی خود نیز تمام توجهتان را به وظیفه انجام شده معطوف کنید. لیستی از مواردی که باید پاکسازی شوند را تجسم کنید ، به جز وظیفه ای که قرار است روی آن کار کنید. مطمئن شوید که میزها تا زمانی که آن را وقف این کار کرده اید فاقد اجسام دیگر هستند . اگر در این میان موردی به مشغولی ذهنی تان اضافه شد سعی کنید آن را سریعا از بین ببرید .

میزان ورود اطلاعات را محدود کنید 

اطلاعات زیاد می توانند مغز را پر و مسدود کنند. این شامل اطلاعاتی است که هر روز با خواندن روزنامه ها، وبلاگ ها، مجلات، تماشای تلویزیون، شرکت در شبکه های اجتماعی، وبگردی با تلفن هوشمند و … دریافت می کنید.

با انجام موارد زیر میزان اطلاعاتی که به زندگی شما وارد می شود را محدود کنید و در مغز خود فضایی ایجاد کنید :

برای مدت زمانی که می خواهید در سایت ها، رسانه های اجتماعی یا مرور اینترنت بگذارید محدودیتی تعیین کنید.
عضویت در هر وبلاگ و اشتراک مجله ای که به کیفیت زندگی یا رفاه شما کمکی نمی کند را لغو کنید.
مطمئن شوید عقایدی که به آن ها توجه می کنید از سمت افرادی گرفته شده که دارای مدرک مرتبط هستند.
تصمیم بگیرید که چه اطلاعاتی برای شما مهم است و سایر موارد را نادیده بگیرید .

شلوغی ذهن

گذشته را رها کنید 

شلوغی ذهنی اغلب مربوط به گذشته است. بیشتر افراد تمام مشغولی های ذهنی خود در گذشته را نگه می دارند ، این مشغولی ها به اشتباهاتی که مرتکب شده اند ،فرصت هایی که از دست داده اند، از افرادی که صدمه دیده اند، گلایه های گذشته و … مرتبط می شود.

بنابراین وقت بگذارید و مشغولی های ذهنی خود را مرور کنید و خاطراتی از گذشته را که برایتان فایده ای ندارند و فقط زندگی فعلی شما را بهم می ریزند کنار بگذارید.

مصمم باشید 

جعبه ای را تصور کنید که پر از اسناد و مدارک باشد اما در تصمیم گیری در مورد این که با هر کدام چه کار کنید دچار مشکل شده اید ، چه اتفاقی میفتد؟ به زودی این جعبه مملو از نامه ها، صورتحساب ها ، درخواست های مشتریان احتمالی و … خواهد شد. راه پاکسازی این جعبه آن است که تصمیم بگیرید با هر مدارکی در آن چه کاری انجام دهید . همین مورد راجع به مغز نیز صدق می کند. اگر تصمیم گیری را به تعویق اندازید به زودی مغز شما از تمام تصمیماتی که باید بگیرید پر می شود.

تصمیم گیری های روتین را به صورت اتوماتیک انجام دهید

کارهای کوچک و معمول می توانند فضای زیادی از مغز را اشغال کنند. مواردی از قبیل:

  • تصمیم گیری در مورد انتخاب صبحانه
  • تصمیم گیری در مورد این که هرروز چه لباسی بپوشید
  • تصمیم گیری برای پخت ناهار و شام و …

چنانچه پیش از این هم در نمناک عنوان شد شما می توانید بدون فکر کردن به آن ها، میزان فضای مغزی را که توسط این کارهای معمول و روتین و جزئی جذب می شوند را کاهش دهید.

مراقبه کردن را یاد بگیرید

در حقیقت مراقبه کردن به معنای یادگیری تمرکز ذهن بر روی زمان حال است. وقتی یاد می گیرید که چگونه تمام توجه خود را به یک چیز معطوف کنید، تمام افکار اضافی از بین می روند. این اتفاق باعث می شود که ذهن تان را مرتب کرده و تمام افکار بیهوده و غیر ضروری را پاک کنید.

اولویت بندی کنید 

هیچ چیز به اندازه یک لیست بی پایان برای انجام دادن، ذهن شلوغی را ایجاد نمی کند. قبول کنید که نمی توانید همه کارها را انجام دهید و تصمیم بگیرید که روی چیزهایی که برای شما مهم ترین هستند تمرکز کنید. از اولویت های اصلی خود لیست کوتاهی تهیه کنید و اطمینان حاصل کنید که قسمت عمده ای از مغز شما به موارد موجود در آن لیست اختصاص یافته است .

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا