ایرانخبر اولمحیط زیست

پیش‌بینی‌ وضعیت بارندگی استان فارس در بهمن و اسفند

هواشناسی فارس new

رییس مرکز پژوهش‌های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: بررسی شواهد جوی و اقیانوسی بیانگر آن است که وضعیت استان فارس در بهمن‌ماه ۹۹ نیز مانند دی ماه کم باران است اما برای اسفند ماه وضعیت مناسب‌تر و متعادل‌تری پیش بینی می‌شود.

به گزارش اول فارس ،  سید محمد جعفر ناظم السادات با اعلام این مطلب به ایرنا گفت: جای امیدواری است که از نیمه اسفند ۹۹ با ورود توده‌های باران زا، استان فارس و دامنه‌های زاگرس وضعیت بارندگی بهتری داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، با بیان اینکه استان فارس نیازمند الگوی ویژه برای پیش‌بینی تغییرات جوی و بارندگی‌هاست، گفت: با پیگیری‌های فراوان در سال ۹۸ اعتبار ویژه‌ای از سوی سازمان برنامه و بودجه برای طراحی مدل پیش‌بینی‌های جوی در این استان اختصاص یافت ولی متاسفانه با عدم همکاری برخی مدیران سابق در این استان، این اعتبارات جذب نشد و به خزانه بازگشت.

کاهش‌ بارندگی در دی ماه ۹۹ نگرانی شهروندان و کشاورزان استان فارس را در پی داشته است و مقایسه بارندگی سال زراعی جاری فارس با پارسال نشانگر کاهش نزولات آسمانی است.

رییس اداره پیش‌بینی و صدور پیش آگاهی‌های جوی هواشناسی فارس بیان کرد: میانگین بارش‌های سال زراعی جاری این استان تا پنجم دی ماه جاری، ۱۰۳ و یک دهم میلی متر بوده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۶۰ میلی متر به ثبت رسیده است.

فرید اسماعیل‌زاده افزود: میزان بارندگی استان فارس در سال زراعی جاری تاکنون نسبت به میانگین بلند مدت مدت مشابه پارسال ۲۶ درصد افزایش دارد.

وی ادامه داد: میزان بارش در شهر شیراز نیز در سال زراعی جاری تاکنون ۱۴۳ و یک دهم میلی‌ متر بوده که این عدد در مدت مشابه پارسال ۱۴۴ و هشت دهم میلی متر ثبت شده است.

سال زراعی از ابتدای مهر هر سال آغاز می‌شود و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد.

عضو گروه واتساپ اول فارس شوید

گروه واتساپ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا