آموزش آشپزی: اشکنه از جمله خوراکی های ایرانی می باشد که معمولا با نان سرو میشود ، که دارای تاریخچه بسیار دراز مدت می باشد و از قدیم در نواحی مختلف استان فارس سرو می شد
اشکنه از آن غذاهای راحت و سریع است که در کمترین زمان ممکن میتوانید آن را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. پس اگر زمان کافی برای پخت غذا ندارید، نگران نباشید.
اشکنه درست کردن با دستور پخت شیرازی ها
مواد لازم
- پیاز: ۱ عدد درشت
- شنبلیله خشک یا تازه: ۱ و نیم ق غ
- سیب زمینی: ۵
- تخم مرغ: ۳ عدد
- آرد: ۵ ق غذاخوری
- زردچوبه: ۱ ق مرباخوری
- آب: ۲ لیوان
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
- روغن: به مقدار دلخواه
روش تهیه
برای درست کردن این اشکنه باید پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا شفاف و نرم شوند.
بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید.
سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و جداگانه تفت دهید. وقتی سیب زمینی ها کمی سرخ شدند آن ها را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.
در این مرحله آرد را هم به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. در نهایت شنبلیله را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
دقت کنید تا شنبلیله تلخ نشود و عطر و بویش را حفظ کند.
سه لیوان آب داخل مواد تفت داده شده بریزید و اجازه دهید تا سیب زمینی ها خوب بپزند.
وقتی سیب زمینی ها کاملا پخته شدند تخم مرغ ها را داخل اشکنه بریزید و در ظرف را ببندید تا تخم مرغ ها به همان شکل درسته ببندند و خوب پخته شوند.
وقتی اشکنه کاملا غلیظ شد و جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و با کمی نعنا داغ روی آن را تزیین کنید.
نظرات