کباب سلطانی و کباب بختیاری دو نوع از کبابهای سنتی ایرانی لذیذ هستند، به طوریکه در بسیاری از مجالس و میهمانیها این دو غذا سرو میشود. در این مطلب تفاوت کباب سلطانی و بختیاری و طرز تهیه هر یک شرح داده میشود.
اول فارس | سرویس آشپزی – اگر نمیتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک از دو کباب بختیاری یا سلطانی را تهیه کنید، بهتر است ابتدا تفاوت کباب سلطانی و بختیاری را بدانید. اگرچه این دو نوع کباب از محبوبترین غذاهای ایرانی هستند، اما تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند، در ادامه تفاوت این دو غذا و طرز تهیه هر یک شرح داده میشود تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
تفاوت کباب سلطانی و بختیاری
طرز تهیه کباب سلطانی
همانطور که گفته شد، کباب سلطانی ترکیبی از کباب برگ و کوبیده است، ابتدا به طرز تهیه کباب کوبیده میپردازیم.
طرز تهیه کباب کوبیده
به منظور تهیه کباب کوبیده برای سه الی چهار نفر، به سه الی چهار ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر مشاهده میکنید، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
گوشت مغزران گوساله | ۲۵۰ گرم |
گوشت پشت بازو گوسفند | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
روغن مایع و نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
-
ابتدا گوشتها را خرد کرده و کاملا بشویید. سپس در آبکش بریزید و صبر کنید تا تمام آب اضافی آن گرفته شود.
- سپس گوشت را چرخ کنید و برای حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ورز دهید.
- گوشت را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
-
پیازها را رنده کرده و آب آن را کاملا بگیرید. اگر پیاز آب داشته باشد، کباب روی منقل از یکدیگر میپاشند.
- پیاز و گوشت را با یکدیگر مخلوط کرده و ورز دهید. در صورت تمایل اندکی پودر سیر نیز اضافه کنید. اگر گوشت گرم شده بود، مجددا مدتی آن را در یخچال قرار دهید.
- کباب را سیخ گرفته و روی منقل کباب کنید. در مرحله آخر پخت مقداری نمک روی کبابها بپاشید.
طرز تهیه کباب برگ
اکنون نوبت به تهیه کباب برگ رسیده است. به منظور تهیه این غذا برای سه الی چهار نفر، به دو ساعت زمان (این مدت شامل زمانی که گوشت باید در سس بماند تا مزده دار شود، نیست) و مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
گوشت راسته گوساله یا گوسفند | ۷۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
روغن زیتون | نصف استکان |
فلفل و نمک | به میزان لازم |
شیوه طبخ:
- پهنای کباب به سلیقه شما بستگی دارد، اما حدود چهار انگشت ایده آل است. گوشت را روی تخته قرار دهید و به این اندازه برش بزنید.
-
پس از آنکه تمام گوشتها را به این شکل برش زدید، سپس آنها را از ارتفاع به گونهای برش بزنید که بیش از نیم سانتیمتر قطر نداشته باشند.
- پیازها را رنده کنید. سپس روغن زیتون، فلفل و پیاز را با یکدیگر مخلوط کرده و گوشت ها را در این سس استراحت دهید تا مزه دار شوند. برای این منظور یک شب کافی است.
- گوشت را به سیخ کشیده و با چاقو روی آن ضربه بزنید. برای اینکار ابتدا چند مرتبه با پشت چاقو ضربه بزنید و سپس چند بار هم با تیغه چاقو ضربه وارد کنید.
-
اکنون روی منقل گوشتها را کباب کنید.
طرز تهیه کباب بختیاری
مواد لازم | |
سینه مرغ | ۱۵۰ گرم |
گوشت راسته گوساله یا گوسفند | ۱۵۰ گرم |
پیاز | یک عدد بزرگ |
آبلیمو تازه | یک قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | یک قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
- گوشت راسته همانند کباب برگ آماده کنید.
-
سینه مرغ را بشویید و خرد کنید، تکههای آن بایداز جوجه کباب معمولی نازکتر باشد.
-
تکههای مرغ را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها گرفته شود.
-
پیاز را خرد کنید و با آبلیمو، زعفران دم کرده و ففل سیاه مخلوط کنید و تکههای مرغ را به این سس آغشته کرده، در ظرف درب بستهای قرار دهید. ظرف را برای یک شب در یخچال بگذارید تا مرغ کاملا مزه دار شود.
- برای به سیخ کشیدن کباب بختیاری، ابتدا یک تکه کباب برگ و سپس یک تکه مرغ در سیخ قرار دهید.
- سپس روی منقل کباب کنید و در آخر طبخ مقداری نمک روی آن بپاشید.
نظرات