طرز تهیه شربت زعفران با تخم شربتی
مدت زمان آماده سازی: ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت زعفرانی با تخم شربتی
- زعفران ساییده نشده: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- تخم شربتی: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
مراحل طرز تهیه شربت زعفرانی با تخم شربتی
استفاده از تخم شربتی در شربت زعفرانی طعم بسیار لذیذی به آن میبخشد. شما میتوانید از این شربت برای پذیرایی از مهمانها استفاده کنید و یا برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان یک لیوان از آن را بنوشید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه شربت زعفرانی با تخم شربتی آشنا شوید.
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت زعفران و گلاب با تخم شربتی باید تخم شربتی را درون یک لیوان بریزید. کمی آب گرم به آن اضافه کنید و برای ۱ ساعت تخم شربتی را بخیسانید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله دوم؛ آماده کردن زعفران
در این مرحله باید زعفرانها را داخل هاون بریزید و کاملاً پودر کنید. سپس آنها را در یک لیوان بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این که زعفران با آب جوش ترکیب شد، یک تکه یخ به آن اضافه کنید و یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید تا زعفران کاملاً رنگ بگیرد.
مرحله سوم؛ جوشاندن آب و شکر
در این مرحله از طرز تهیه شربت تخم شربتی و زعفران به روش مجلسی باید شکر و آب را درون یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید. اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل شود و برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بجوشد تا کاملاً غلیظ شود.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن سایر مواد به شربت زعفران
بعد از این که شربت زعفران غلیظ شد، در این مرحله از طرز تهیه شربت زعفرانی خانگی خوشمزه باید گلاب و زعفران دم کرده را به شهد اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. اجازه دهید شربت برای ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد تا آماده شود.
مرحله پنجم؛ درست کردن شربت
بعد از اینکه شربت به اندازه جوشید، در آخرین مرحله از طرز تهیه شربت زعفران و گلاب باید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک شود. سپس ۱ قاشق غذاخوری از شربت زعفران را درون یک لیوان بریزید. در صورت تمایل چند تکه یخ به آن اضافه کنید و بقیه لیوان را با آب خنک پر کنید.
در انتها تخم شربتی را اضافه نموده و شربت را به خوبی ترکیب نمایید. حال میتوانید این شربت لذیذ را میل کنید. برای تزیین شربت زعفران می توانید از مقداری نعنای تازه خرد شده استفاده کنید.
طرز تهیه شربت زعفران و هل
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت زعفران و هل
- آب: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- زعفران ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری
- هل: ۱ تا ۲ عدد
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه شربت زعفران و هل
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید برای درست کردن شربت زعفران از آن استفاده کنید، اضافه کردن مقداری ادویه هل به شربت زعفران است. ترکیب عطر هل و ادویه زعفران بسیار جذاب میشود. پیشنهاد میکنیم حتماً این نوشیدنی خنک تابستانی را امتحان کنید. در ادامه میتوانید با روش طرز تهیه شربت زعفران و هل آشنا شوید.
مرحله اول؛ دم کردن زعفران
در اولین مرحله از درست کردن شربت زعفران و هل باید زعفران ساییده شده را با آب داغ و سپس مقداری یخ ترکیب کنید. یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید و اجازه دهید زعفران به خوبی دم بکشد.
مرحله دوم؛ آماده کردن شهد شربت زعفران
برای درست کردن شهد شربت زعفران باید همانند روش قبل شکر و آب را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید. اجازه دهید این ترکیب با شعله ملایم برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشد.
مرحله سوم؛ اضافه کردن همه مواد شربت به شهد زعفرانی
در این مرحله از طرز تهیه شربت زعفرانی بدون عرق گلاب باید هل پودر شده را همراه با زعفران دم کرده به شربت اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه دیگر بجوشانید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن شربت زعفران
بعد از این که شربت زعفران به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید شربت کاملاً خنک شود، سپس آن را داخل یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه شربت زعفران و آبلیمو
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت زعفران و آبلیمو
- زعفران دم کرده: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب لیمو ترش تازه: ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۱/۵ لیوان فرانسوی دستهدار
مراحل طرز تهیه شربت زعفران و آبلیمو
به جرات میتوان گفت که شربت زعفران و آبلیمو یکی از خوشطعمترین انواع شربتهای سنتی ایرانی است که بسیار سریع و راحت آماده میشود. بهتر است این شربت را با آب لیمو ترش تازه آماده کنید تا عطر و طعم بهتری پیدا کند. در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن شربت زعفران و آبلیمو آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن شهد شربت زعفران
در اولین مرحله از آماده کردن شربت زعفران و آبلیمو باید شهد شربت را آماده کنید. برای این کار باید آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند، سپس شعله گاز را کم کنید و شهد را برای ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن همه مواد شربت زعفران به شهد
بعد از این که شربت جوشید و به غلظت مناسب رسید، میتوانید زعفران دم کرده و آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم؛ آماده کردن شربت
بعد از آماده شدن شربت، اجازه دهید تا خنک شود. سپس آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید. برای درست کردن شربت میتوانید به اندازه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شربت داخل لیوان بریزید و سپس بقیه لیوان را با آب پر کنید و شربت خوشمزهتان را نوش جان کنید.
نکات و فوت فنهای طرز تهیه شربت زعفرانی
*برای تهیه شربت زعفرانی میتوانید به جای تخم شربتی از مقداری خاکشیر نیز استفاده کنید.
*توجه داشته باشید که اگر شهد شربت زعفران را با شعله زیاد آماده کنید، این شربت خیلی زود شکرک میزند.
*در طرز تهیه شربت زعفران بدون گلاب برای طعم دادن به شربت زعفرانی میتوانید از عرق بیدمشک، عرق بهار نارنج یا مقداری هل نیز استفاده کنید.
*اضافه کردن یخ به زعفران موجب میشود تا به آن شوک وارد شود و بهتر رنگ بدهد.
*برای نگهداری این شربت میتوانید آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و تا چند هفته در یخچال قرار دهید.
*اگر بعد از آماده شدن شربت زعفران، غلظت آن زیاد بود یا بعد از مدتی شکرک زد، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و چند دقیقه بجوشانید و سپس دوباره در شیشه بریزید.
*طرز تهیه شربت زعفران برای کیک نیز درست به همین روش آماده میشود، تنها میتوانید لیمو ترش را از مواد اولیه آن حذف کنید و از گلاب یا هل برای طعم دادن به شربت استفاده نمایید.
*طرز تهیه شربت زعفران برای ۱۰ نفر نیز به همین روشی که ذکر شد انجام میشود. تنها باید مواد لازم برای تهیه شربت را چند برابر کنید.
*در طرز تهیه شربت زعفرانی نذری معمولاً از گلاب استفاده میشود.
*برای طرز تهیه شربت زعفران با عسل میتوانید از ترکیب عسل، زعفران، گلاب یا آبلیمو استفاده کنید.
*در طرز تهیه شربت زعفران غلیظ میتوانید از مقدار زعفران بیشتری در شربت استفاده کنید.
سوالات متداول
برای خوش عطر و طعم شدن شربت زعفران از چه چیزی استفاده کنیم؟
برای اینکه شربت زعفران شما خوش عطر و طعم شود میتوانید از مقداری گلاب، هل یا آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.
بهترین روش دم کردن زعفران برای تهیه شربت زعفران چیست؟
برای دم کردن زعفران باید آنها را در هاون بریزید و کاملاً پودر کنید. سپس آنها را در یک لیوان بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این که زعفران با آب جوش ترکیب شد، یک تکه یخ به آن اضافه کنید و یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید تا زعفران کاملاً رنگ بگیرد.
نظرات