
اشتغال استان بر محور کشاورزی بنا گذاشته شد
وی با ابراز نگرانی از اینکه اشتغال استان بر محور کشاورزی بنا گذاشته شده است، عنوان می کند: منابع آب را از دست داده ایم و از زمانی که سد درودزن در بالا دست بختگان احداث شد رها سازی آب از سد برای تالاب ها اتفاق نمی افتد.
مرادی ادامه می دهد: از سال ۹۸ برنامه حقابه تالاب ها مطرح شد و ۴۰ میلیون متر مکعب رقم خورد و سال ۹۹ نیز ۵۵ میلیون متر مکعب رها و سال ۱۴۰۰به دلیل مشکلات آبی رهاسازی نشد و نگرانی کمبود منابع آب شرب وجود داشت.
معاون محیط زیست فارس می گوید: در سال جاری با آبگیری هایی که انجام شد و طبق مصوبه ستاد احیای تالاب های فارس بنا شد امسال ۱۰۰ میلیون مترمکعب در چند مرحله رها سازی داشته باشیم و مرحله اول در همین ماه رقم می خورد و در هر بار کمتر از ۲۰ میلیون متر مکعب نخواهد بود.
او با اشاره به اینکه برای بختگان در شرایط خشکسالی حداقل ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز است، خاطرنشان می کند: متولی آب در کل کشور وزارت نیرو است و براساس ضوابط و قوانین این اتفاق صورت می گیرد که به دلیل آنکه در چند سال اخیر این رهاسازی انجام نمی شد؛ امروز سخت خواهد بود.
بختگان زنده است
مرادی با بیان اینکه به یک برنامه پلکانی بلند نیاز داریم تا حداقل های نیاز بختگان تامین شود ، تصریح می کند: بختگان زنده است و امید به زندگی در آن وجود دارد و امسال پرنده های مهاجر زیادی به تالاب آمده اند.
وی می گوید: اگر در بستر بختگان آب باشد فلامینگوها هیچ نیازی به کمک مردم نخواهند داشت و اگر این رهاسازی آب انجام شود پرندگان مهاجر به سلامت عبور خواهند کرد.
کشاورزی ما ناپایدار است و به دستگاه های متولی هشدار دادیم
مدیرکل محیط زیست فارس نیز در این رابطه می گوید: امیدوار به بارندگی های پیش رو هستیم که آب تالاب با این بارش ها تامین شود و نیازی به رها سازی آب نداشته باشیم.
عطاالله پورشیرزاد با بیان اینکه اگر موضوع را کمی فنی تر بررسی کنیم و نظرات اهل فن را داشته باشیم با حقابه تالاب آن جانی را که باید نمی گیرد، ادامه می دهد: نوع کشاورزی ما ناپایدار است و به دستگاه های متولی آب هشدار دادیم دراین خصوص نیاز است تا وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برنامه ریزی هایی انجام دهند.
وی می افزاید: اگر توانستیم منابع آب را مدیریت کنیم و برداشت غیرمجاز از چاه های آب نداشته باشیم تالاب هم احیا می شود.
سوء مدیریت تالاب های فارس را خشکاند
مدیرکل محیط زیست فارس تصریح می کند: سوء مدیریت تالاب های فارس را خشکانده است.
وی با اشاره به احداث کارخانه آهن اسفنجی در نزدیکی تالاب بختگان ، می گوید: ارزیابی این کارخانه در حال پیگیری است و هنوز بررسی آن در سازمان محیط زیست در حال مطالعه است.
پورشیرزاد با بیان اینکه استقرار صنایع در هر نقطه ای سنجیده می شود، ادامه می دهد: از مدیر کارخانه در خصوص نحوه تامین آب پرسیده شده است، و قرار است آب کارخانه از خلیج فارس تامین شود و حق برداشت از آب های زیر زمینی را ندارند.
وی می گوید: تا زمانی که ابلاغیه از سوی سازمان محیط زیست کشور نرسد موافقتی صورت نخواهد گرفت.
شما هم نظرتان را برای ما بنویسید
💬 دیدگاهها (0)
نظر خود را بنویسید