همه ما در خانه تجربه درست کردن پیتزا را داشته ایم.اما شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پیتزایی که درست کرده اید به دلتان ننیشیند و مزه پیتزهای بیرون را ندهد.این می تواند به دمای فر و یا موادی که در آن استفاده کردید مربوط باشد.یکی دیگر از مشکلاتی که هنگام پخت پیتزا ممکن است با آن مواجه شوید برخورد حرارت با قسمت بالایی پیتزا و درست نپختن خمیر آن است. بهترین حالت، این است که پیتزا روی یک سطح چوبی و داغ قرار داده شود. یکی از ابزار های ارزان و آسان که به شما کمک می کند تا شرایطی شبیه به چوب های داغ و آتشین را در محیط خانه ایجاد کنید، استفاده از سنگ پیتزا است.
سنگ پیتزا چیست؟
سنگ پیتزا یک صفحه صاف، سنگی یا سرامیکی است که داخل اجاق قرار داده می شود و گرما را داخل خودش نگه می دارد و شما می توانید پیتزای خام را مستقیم روی آن قرار دهید؛ بدون این که مجبور باشید از یک سینی جداگانه استفاده کنید. این سنگ داغ می شود و حرارت را به کف نان پیتزا انتقال می دهد؛ دقیقاً مثل زمانی که ماده غذایی را مستقیم روی چوب و آتش می پزید.
سنگ پیتزا شبیه به سنگ های معمولی برای پخت و پز است. با این تفاوت که سنگ مخصوص پیتزا گرد می باشد و گوشه دار و زاویه دار نیست. همه سنگ های پیتزا برای پخت و پز های دیگر هم استفاده می شوند اما همه سنگ های معمولی برای پخت و پز پیتزا مناسب نیستند.
اگر بتوانید سنگ های ضخیم تری را پیدا کنید، قطعاً کارتان بهتر و راحت تر پیش می رود که البته هر چقدر ضخامت این سنگ ها بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به طور کامل داغ شود.
چرا سنگ پیتزا خیلی مهم است؟
اینکه گرما را و حرارت رو بخوبی حفظ میکنه و اینکه خمیر پیتزا رو ترد میکنه و این چیزیه که همه ما از یک پیتزای با کیفیت انتظار داریم. و چون گرما را حفظ می کند شما میتونید چندین پیتزا را همزمان و بدون اضافه کردن هرگونه سوختی بپزید. همچنین کار گذاشتن و خارج کردن پیتزا را بسیار آسان میکند.
خب برای آماده کردن باربیکیو لازمه که ذغال ها رو داخل اون بریزیم و شعله ور کنیم . نکته مهم اینه که نباید یک شعله ذغال یک جا جمع بشه . باید یک گستره حرارت داشته باشیم تا تمرکر شعله باعث سوختن پتیزا نشه سپس شلف رو روی کوره میزاریم .
بیایید سنگ پیتزا خود را گرم کنیم. این یک نکته مهم است. اگر سنگ به طور صحیح از قبل گرم نشده باشه ، خمیر پیتزا به سنگ میچسبه و نون پیتزا ترد نمیشه.
در رابطه با خمیر پیتزا
در مورد خمیر پیتزا بهتره که ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از استفاده داخل یخچال باشه، این باعث میشه که ساختار خمیر بهتر باشه و کار با آن راحت تر بشه.
سنگ پیتزا چگونه کار می کند؟
اکثر سنگ های پیتزا به راحتی گرما را به کف پیتزا انتقال می دهند و می توانند یک پیتزای برشته را به شما تحویل دهند و علت آن هم این است که سطح این سنگ ها متخلخل است و رطوبت را به خود جذب می کند.
هنگامی که دمای این سنگ ها به ۵۰۰ درجه فارنهایت برسد، هر رطوبتی در اطراف را به خود جذب می کند و هیچ مایع و رطوبتی در اطراف باقی نمی ماند و شما می توانید یک پیتزای برشته میل کنید. از طرفی سنگ پیتزا به شدت داغ می شود و به راحتی پیتزای شما را در زمان کوتاه درست می کند.
چگونه از سنگ پیتزا استفاده کنیم؟
برای استفاده از سنگ پیتزا کافی است که مراحل این بخش از نمناک را در پیش بگیرید:
کاربردهای دیگر سنگ پیتزا
سنگ پیتزا یک ابزار کاربردی برای هر آشپزخانه ای است و می تواند عملکرد های متنوعی داشته باشد. به عنوان مثال شما می توانید یک عدد مرغ را به راحتی روی آن سوخاری کنید یا یک استیک خوشمزه یا سبزیجات تنوری شده روی آن درست کنید که قطعاً طعم بسیار مطلوبی را ایجاد می کند اما تنها مشکلی که وجود دارد، این است که روغن و چربی حاصل از مواد غذایی داخل منافذ سنگ ها فرو می روند و احتمال شکستگی و ترک خوردگی آن را افزایش می دهند.
پس بعد از این که استیک را روی آن پختید، باید این سنگ ها را بشویید که البته شستن، عمر آن را کم می کند زیرا جذب رطوبت زیاد هم می تواند عمر سنگ را کاهش دهد و آن را بیشتر در معرض شکستگی قرار دهد؛ همچنین مواد شوینده را نیز به خود جذب می کند. پس تا جایی که می توانید از سنگ پیتزا برای پخت خود پیتزا استفاده کنید.
نکات مراقبت از سنگ پیتزا
نظرات خود را برای ما ارسال کنید