کله‌ پاچه خوشمزه خانگی دوست داری اینطوری درست کن!

«به کسی که کله‌ پاچه دوست نداره چی باید گفت؟» هیچی! باید گفت بیا کله‌ پاچه بخور! درست است که قیافه‌ی جالبی ندارد و تصور اینکه داری چه می‌خوری هم چندان لذتبخش نیست! اما…، اما وقتی طعمی به این خوشمزگی دارد اصلا نباید به این فرعیات توجه کرد! کله‌ پاچه معمولا به عنوان صبحانه مصرف […]

«به کسی که کله‌ پاچه دوست نداره چی باید گفت؟» هیچی! باید گفت بیا کله‌ پاچه بخور! درست است که قیافه‌ی جالبی ندارد و تصور اینکه داری چه می‌خوری هم چندان لذتبخش نیست! اما…، اما وقتی طعمی به این خوشمزگی دارد اصلا نباید به این فرعیات توجه کرد!

کله‌پاچه خوشمزه و خوش عطر خانگی

کله‌ پاچه معمولا به عنوان صبحانه مصرف می‌شود، اما قانونی وجود ندارد که نباید ناهار و شام آن را خورد! البته اگر خوب دقت کنید برای وعده‌ی پایانی روز خیلی سنگین است، پس همان صبح بخورید و قال قضیه را بکنید!

شاید به نظر برسد درست‌کردن این وعده‌ی غذایی در منزل کار سختی باشد، یا اینکه بو و طعم خوبی نگیرد، یا مزه‌ی کله‌ پاچه‌ ی طباخی‌ها را ندهد. اما این کاملا اشتباه است. با رعایت مواردی که گفته می‌شود این غذای خوشمزه‌ی وطنی را درست کنید و از طعم خوشایند آن کیف کنید!

مرحله اول: تهیه‌ی کله‌ پاچه و شست‌وشوی آن:

کله‌ پاچه را از جایی بخرید که مطمئن است. فروشگاه‌های زنجیره‌ای و پروتیینی‌های بزرگ کار را راحت کرده‌اند و کله‌های پاک‌کرده را به صورت بسته‌بندی می‌فروشند. در غیر این‌صورت خودتان باید زحمت تمیز کردنش را بکشید.

کله‌ پاچه را چطور پاک کنیم؟

دندان‌های گوسفند را با مسواک تمیز کنید!

سرش را بار‌ها روی زمین بکوبید! (کمی تا قسمتی جنایی شد، ولی چاره‌ای نیست!) تا هرچه آشغال و کثیفی هست خارج شود!
مو‌های آن را جدا کنید و خیلی خوب با یک فرچه تمام زوایای کله و پاچه را بشویید.
روی شعله‌ی آتش قرارش دهید تا اگر ریزه مو‌هایی هم وجود دارد از بین برود.

مرحله دوم: شروع پخت و پز!

کله و پاچه‌ی تمیز شده را داخل قابلمه‌ی بزرگی بگذارید. مقداری آب توی ظرف بریزید، تاحدی که کاملا روی محتویات را بگیرد. یک عدد پیاز را ۴ قاچ کنید و با کمی زردچوبه داخل قابلمه انداخته و روی گاز قرار دهید تا بجوشد. نیم ساعت بعد روی آن کف می‌کند. آب را خالی کنید و وارد مرحله اصلی پخت و پز شوید! این خالی‌کردن آب باعث می‌شود بوی زهم کله و پاچه زودتر از بین برود و آب گوشت زلال‌تری داشته باشد.

مرحله سوم: در دل پخت و پز!

پیاز رنده یا نگینی شده را تفت بدهید. دو حبه سیر را ریز خرد کرده و به آن اضافه کنید و سپس زردچوبه بزنید. حالا وقت افزودن کله و پاچه است. دو عدد چوب دارچین را توی قابلمه انداخته و آب روی آن بریزید و بگذارید ذره‌ذره با شعله‌ی کم و در بسته بپزد. هر از گاهی به آن سر بزنید تا آب آن تمام نشده باشد. یادتان نرود که آب کله‌ پاچه خودش یک وعده‌ی غذایی پربار است!

این غذا ادویه‌ای جز موارد نام‌برده ندارد. هر افزودنی دیگری می‌تواند طعم دلپسند آن را تغییر بدهد. اصلا عجله نکنید که این خوردنی جذاب را زود میل کنید، اجازه بدهید ساعت‌ها روی گاز بماند تا تمام بافت آن مزه‌دار شود و روغن خودش را پس دهد.

حدود ۵-۶ ساعت که از زمان پخت گذشت غذای شما حاضر است، ولی نگران این نباشید که وا برود یا خراب بشود. حتی اگر باز هم زمان بیشتری دارید بگذارید روی گاز بماند تا لذیذتر شود.

نمک را در انتها به آن اضافه کنید. چوب دارچین‌ها را دربیاورید و آب کله‌ پاچه که حالا با پخت طولانی غلیظ‌تر هم شده و به روغن افتاده است از صافی رد کنید و در ظرف جداگانه‌ای بریزید. در این مرحله دیگر خودتان هستید و کله و پاچه! بناگوش و زبان و پاچه و چشم‌ها. یا نصیب و یا قسمت!


ادویه کله پاچه علاوه بر ادویه‌های عمومی دارای ادویه‌های دیگری نیز هست که هر آشپز بر اساس سلیقه و مهمانان خود از آن‌ها در تهیه کله پاچه استفاده می‌کند.

راز خوشمزه شدن کله پاچه در ادویه‌هایی است که در این غذا استفاده می‌شوند و ما در این مطلب آموزش آشپزی اول فارس ، ادویه مخصوص کله پاچه را به شما معرفی کرده ایم.

ادویه کله پاچه چیست؟

ادویه کله پاچه چیست؟

در حالت معمول، ادویه‌های اصلی کله پاچه شامل:

فلفل سیاه
زردچوبه
دارچین
فلفل قرمز
نمک

می‌شود اما ادویه کله پاچه خوشمزه بازاری و رستورانی کمی فراتر از این ادویه‌های ساده است علاوه بر این ادویه‌ها، از مواد غذایی دیگری نیز استفاده می‌شود که ممکن است به بهتر شدن طعم این وعده غذایی کمک کنند. این مواد شامل: پیاز، سیر، لیمو امانی، کرفس و برگ بو است.

ترفند خوش عطر شدن کله پاچه

استفاده از موادی که در بالا گفته شد برای خوش عطر شدن کله پاچه است و مراحل استفاده از این مواد به این صورت است که مواد فوق را در آب بریزید و اجازه دهید به جوش بیافتند تا بوی آن‌ها بلند شود. سپس کله پاچه تمیز شده را در این مخلوط قرار دهید تا قبل از پخت، عطر خوبی بگیرد.

ادویه‌های مخصوص دیگر برای کله پاچه که راز خوشمزه‌تر شدن کله پاچه هستند همان ترفندی است که برخی کله پاچه‌ها را خوشمزه‌تر میکند. ادویه کله پاچه علاوه بر ادویه‌های عمومی دارای ادویه‌های دیگری نیز می‌باشد که هر آشپز بر اساس سلیقه و مهمانان خود از آن‌ها در تهیه کله پاچه استفاده می‌کند. این مواد بوی بد کله پاچه را گرفته و به لذیذتر شدن کله پاچه کمک می‌کنند و طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشند. با ترکیب این ادویه‌ها میتوانید ادویه کله پاچه بازاری و طباخی‌ها را در منزل تهیه کنید.

هل سبز (۲ عدد)
هل سیاه (۱ عدد)
زیره سبز (۱ قاشق سوپ خوری)
میخک (۲ عدد)
سیاه دانه (۱ قاشق چای خوری)
زیره سیاه (۱ قاشق چای خوری)
تخم گشنیز (۱ قاشق مرباخوری)
شوید (۱۵ شاخه)
زعفران (۱ قاشق چای خوری)
در طرز تهیه ادویه کله پاچه، اندازه‌هایی که گفته شد به سلیقه شما بستگی دارد.

نکات مهم در استفاده از ادویه‌های کله پاچه

برای بهبود بوی کله پاچه، بهتر است کله و پاچه را به همراه برگ بو، سیر تازه و پیاز خام و کرفس در یخچال نگه دارید. این اقدام به مدت چند ساعت به مواد اجازه می‌دهد تا با یکدیگر ترکیب شوند و بوی تازگی و خوشایند به غذا بیافزایند.
طبع کله پاچه به دلیل سردی آن به یک مقدار مناسب از دارچین نیاز دارد. دارچین به عنوان یکی از ادویه‌های اصلی، باید با دقت به غذا اضافه شود. این ادویه نه تنها به بوی کله پاچه کمک می‌کند بلکه به طعم نیز اضافه می‌کند.
نمک را در ابتدا به غذا اضافه نکنید. بعد از گذشت ۸ تا ۱۰ ساعت و پخت کامل کله پاچه، می‌توانید نمک را به میزان مورد نیاز به غذا اضافه کنید. این کار باعث می‌شود نمک تا حد امکان تاثیر مخربی بر روی مواد غذایی نگذارد و طعم کله پاچه بهتر به نمایش درآید.

فال حافظ امروز ۳۰ شهریور ، با تفسیر زیبا و دقیق

نگهداری این ۸ وسیله در بالای یخچال و فریزر اکیداً ممنوع

۱۴ نکته طلایی که هر راننده اسنپ هنگام سفر در جاده باید بداند

 

مطالب مرتبط

از بین بردن بوی بد کله پاچه هنگام پخت به همراه نکاتی درباره طبخ آن

قیمت یک دست کله‌پاچه برابر دستمزد ۴ روز کارگری

کسی میدونه سلطان کله‌پاچه نپخته توی شیراز کیه؟

نظرات

  • فاطمه

    تاریخ : ۲ - مهر - ۱۴۰۲

    می زنن تو کله من لطفا رسیدگی بفرمایید