ببینید|چگونه شیرینی پفکی گردویی خانگی برای عید نوروز درست کنیم؟
یکی از انواع شیرینی های ساده ایرانی است که با طعم های متنوعی درست می شود.
در این مطلب از سری مطالب آموزش آشپزی اول فارس قصد داریم طرز تهیهی شیرینی پفکی گردویی را به شما آموزش دهیم. این شیرینی خوشمزه روش پخت آسانی دارد و شما میتوانید به راحتی آن را برای عید آماده کرده و نوش جان کنید.
ین روزها که به ایام عید نوروز نزدیک میشویم، بسیاری از مردم به دلیل شیوع بیماری کرونا از تهیه شیرینی و مواد غذایی روباز از مغازهها واهمه دارند. میتوانید با مواد اولیه در دسترس و دستورهای آسان پخت شیرینی در منزل یک ظرف شیرینی سالم، خوشطعم و مطمئن را برای خود و خانواده تهیه کنید.
شیرینی پفکی گردویی از شیرینیهای خوشمزه و پر طرفدار است. اگر میخواهید در منزل با مواد در دسترس و دستور پخت آسان یک شیرینی خوشمزه، لذیذ و بسیار راحت را تهیه کنید، در این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
مواد
مقدار
گردو
نصف تا دوسوم پیمانه
پودر قند
نصف پیمانه
زردهی تخممرغ
سه عدد
آرد سفید
یک قاشق چایخوری
پودر هل
نصف قاشق چایخوری
وانیل
نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پودر
یکچهارم قاشق چایخوری
خلال پسته
به مقدار لازم
مناسب برای: ۴ نفر
زمان پخت: ۶۰ دقیقه
نکات مربوط به تخم مرغ
سعی کنید تخم مرغهای درشت را برای پخت این شیرینی استفاده کنید. تخم مرغ باید حتماً به دمای محیط رسیده باشد؛ بنابراین نیم ساعت قبل از شروع پخت، تخم مرغها را از یخچال خارج کنید. هنگام جدا کردن زرده و سفیده دقت کنید که ذرهای از سفیده با زردهها مخلوط نشود. به گزارش فرارو، برای جدا کردن زرده و سفیده میتوانید از ابزار مخصوص این کار استفاده کنید و اگر آن را در دسترس ندارید، میتوانید با کفگیرهای سوراخدار این کار را انجام بدهید. به این صورت که کفگیر را روی یک کاسه بزرگ نگه دارید، بعد تخم مرغ را روی آن بشکنید و کفگیر را آرام تکان بدهید تا سفیده از لابه لای سوراخهای کفگیر داخل کاسه بریزد و زرده روی کفگیر باقی بماند.
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند پودر شده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که توی کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب آن را بکوبید و الک کنید.
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی
برای شروع نصف یا دوسوم پیمانه گردو را درشت خرد کرده و کنار بگذارید (میتوانید از میکسر هم استفاده کنید، اما دقت کنید که مغز گردو زیاد خرد نشود). فر را با دمای ۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه با حرارت از پایین روشن کنید.
سه عدد تخممرغ را از یخچال خارج کرده و زرده و سفیدهی آنها را از هم جدا کنید. زردهها را داخل کاسهی همزن بریزید. سپس یکدوم پیمانه پودر قند الک شده را به زردهها اضافه کنید. نصف قاشق چایخوری پودر هل و نصف قاشق چایخوری وانیل را هم اضافه کنید. ( با توجه به اینکه این شیرینی فقط با زردهی تخممرغ درست میشود، دقت کنید وانیل حتما باکیفیت باشد).
به مدت ۱۰ دقیقه تخممرغ و پودر قند را هم بزنید تا بافت آن کرمی و کشدار شود. (همانطور که در فیلم میبینید، غلظت مایع به دست آمده باید سفت باشد و نباید شل و روان باشد).
مغز گردوی خرد شده، یک قاشق چایخوری آرد سفید و یکچهارم قاشق چایخوری بیکینگ پودر را به مایع اضافه کرده و مواد را با لیسک مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
کف سینی فر را با روغن جامد چرب کنید و روی آن کاغذ روغنی بیندازید. روی کاغذ روغنی را هم کمی با روغن جامد چرب کنید. به کمک دوتا قاشق از مایع شیرینی روی کاغذ روغنی قرار دهید. حتما بین شیرینیها فاصله بگذارید چون حجم این شیرینیها بعد از پخت دو برابر میشود. مقداری خلال پسته هم روی شیرینیها بریزید. شیرین را در طبقه وسط فر ۱۷۰ درجه به مدت ۱۲ دقیقه قرار دهید تا شیرینیها بپزند.
فوت و فنهای مربوط به پخت شیرینی پفکی گردویی
۱ ـ مایع این شیرینی باید سفت باشد. اگر بعد از ریختن گردو احساس کردید هنوز مایع شیرینی شما شل است، باز هم به آن گردو اضافه کنید تا جایی که سفت شود و با قاشق به سختی هم بخورد. توجه داشته باشید که اگر شیرینیهای شما در فر وا رفت، به این معناست که گردوی مواد کم است و باید اضافه کنید.
۲ ـ هنگامی که دارید از مخلوط با قاشق برمیدارید و روی سینی فر میگذارید، هرچند دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا مخلوط شما یک دست باشد.
۳ ـ از آنجایی که پایه این شیرینی زرده تخم مرغ است، باید هل و وانیل را به اندازه کافی بریزید، در غیر این صورت شیرینی شما بوی زحم تخم مرغ میدهد.
۴ ـ آردی که به شیرینی اضافه میکنیم، برای فرم بهتر آن است. میتوانید کمی پکینگ پودر هم برای پف بیشتر شیرینی به مواد اضافه کنید.
۵ ـ بهتر است این شیرینی را بعد از پخت داخل یخچال نگاه دارید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید