چاپ کد خبر: 13142
22 شهریور 1398

حکم توقیف اموال ۲۰ کارگر روغن نباتی نرگس شیراز به دلیل بدهی کارخانه به بانک

رئیس شورای اسلامی کار شرکت روغن نباتی نرگس شیراز با بیان اینکه مسئولان وقت کارخانه روغن نباتی شیراز بخشی از دستگاه های این مجموعه را به دلیل اینکه صرفه اقتصادی ندارند با قیمتی بالغ بر سه میلیارد تومان به سرمایه‌گذاری در استان کهکیلویه و بویر احمد فروختند ، گفت : هر چند این مجموعه در حال حاضر همچنان مشغول به‌ کار است.

رئیس شورای اسلامی کار شرکت روغن نباتی نرگس شیراز با بیان اینکه مسئولان وقت کارخانه روغن نباتی شیراز بخشی از دستگاه های این مجموعه را به دلیل اینکه صرفه اقتصادی ندارند با قیمتی بالغ بر سه میلیارد تومان به سرمایه‌گذاری در استان کهکیلویه و بویر احمد فروختند ، گفت : هر چند این مجموعه در حال حاضر همچنان مشغول به‌ کار است.

به گزارش اول فارس،محمد هادی زارع به بررسی مشکلات کارخانه روغن نباتی شیراز از گذشته تا حال پرداخت و با بیان اینکه مسئولان کارخانه زمینی را که جهت انتقال کارخانه روغن نباتی در منطقه ویژه اقتصادی خریداری کرده بودند را بنا به دلایل متعددی فروختند، گفت: مسئولان وقت روغن نباتی جهت انتقال این کارخانه در چند سال گذشته حدود ۲۰ هکتار زمین در منطقه ویژه اقتصادی خریداری کردند اما متاسفانه بنا به دلایل متفاوتی مانند بدهکاری و ….. قسمت هایی از این زمین را فروختند به طوری‌که در حال حاضر تنها ۸ هکتار زمین برای انتقال کارخانه روغن نباتی در منطقه ویژه اقتصادی باقی مانده است.

رئیس شورای اسلامی کار شرکت روغن نباتی نرگس شیراز در ادامه با بیان اینکه مشکلات و دیگر مصایب باعث شد که کارخانه روغن نباتی شیراز در سال های ۹۴ الی ۹۵ در بحران شدیدی قرار بگیرد، افزود: مسئولان روغن نباتی در این سال ها در جهت بهبود وضعیت کارخانه و تسویه با ادارات مانند دارایی بانک ها و …. به ناچار اقدام به گرفتن وام کردند که برای وثیقه این وام کارگران و پرسنل را مجبور کردند تا ضامن کارخانه شوند.

عده ای قصد تعطیلی کارخانه را دارند

وی با اشاره به اینکه هنوز دلایل تغییرات مجموعه کارخانه روغن نباتی مشخص نیست گفت: عده‌ای در تلاشند تا در پشت پرده کارخانه روغن نباتی شیراز را تعطیل کنند و وارد نکردن روغن و سفارشی کار کردن این مجموعه باعث شده تا مشکلات این کارخانه روز به روز افزایش یابد.

زارع تصریح کرد: مسئولان وقت کارخانه برای کاهش بدهی مجموعه روغن نباتی در اسفند ماه سال ۹۲ حدود ۱۰۰ نفر از پرسنل و کارگران را مجبور کردند با مراجعه به بانک و با ضمانت خودشان اقدام به دریافت وام ۲۰ میلیونی کنند که در نهایت آنها توانستند مبلغی بالغ بر دو میلیارد تومان وام برای کاهش مشکلات این مجموعه دریافت کنند.

زارع با اشاره به اینکه مسئولان کارخانه به بانک تعهد محضری دادند که در صورت بازنشستگی و اخراج کارگران از کارخانه اقساط وام را خودشان بپردازند و وام را در ۶ ماه تسویه کنند ادامه داد: متاسفانه با گذشت ۶ سال از این ماجرا مسئولان کارخانه نه تنها وام را تسویه نکردند بلکه حدود ۳۴۰ میلیون تومان هم بدهکار بانک هستند.

وی با اشاره به اینکه به دلیل نپرداختن وام در موعد مقرر توسط مسئولان کارخانه، بانک اقدام به صدور حکم توقیف اموال برای ۲۰ نفر از کارگران کرد ادامه داد: با توجه به اینکه کارخانه هیچ تعهدی در قبال پرداخت و تسویه این وام ندارد بنابراین چک شخصی کارگران و ضمانت نامه‌های آنها در اختیار بانک است.

رئیس شورای اسلامی کار شرکت روغن نباتی نرگس شیراز ادامه داد: مدیران بانک اوایل سال گذشته  جهت تحقق مبلغ طلب خود از مجموعه روغن نباتی بر روی کارگران فشار وارد کردند به‌طوری‌که آنها از اوایل تیرماه ماه سال جاری اقدام به مسدود کردن تمام حساب‌های تعدادی از کارگران کردند.

بدهی ۳۷۰ میلیون تومانی کارخانه به بانک

وی با بیان اینکه مبلغ بدهی مجموع روغن نباتی به بانک تا تیر ماه ۹۸ حدود ۳۷۰ میلیون تومان بود افزود: مدیر کارخانه مکلف شد که با پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان به بانک و پرداخت در سه قسط اقدام به تسویه بدهی کند تا در نهایت بانک حساب کارگران روغن نباتی را آزاد کند.

زارع با بیان اینکه بیش از یک ماه است که حساب های حدود ۲۶ الی ۲۷ نفر از کارگران مسدود است ادامه داد: شواهد و جلساتی که در چند روز گذشته توسط مسئولان ارشد استان در مجموعه کارخانه برگزار شد نویدبخش روزهای خوبی برای رونق این مجموعه است.

زارع با بیان اینکه مقرر شده مدیر مجموعه از مهر ماه تولید محصولات کارخانه را افزایش دهد ادامه داد: با توجه به اینکه نیروهای فعلی کارخانه با میزان تولید همخوانی ندارند بنابراین جهت توسعه و افزایش میزان تولید این کارخانه نیاز است تا نیروهای خود را افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد فعالیت کارگران کارخانه روغن نباتی شیراز جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می شود ادامه داد: این افراد پس از ۲۰ سال فعالیت و کار بازنشسته می شوند.

وی با بیان اینکه مسئولان کارخانه تاکنون هیچ نیرویی را به عنوان جایگزین کارگران  و پرسنلی که از سال ۹۲ بازنشست شده اند به کار نگرفته اند، ادامه داد: با توجه به اینکه از سال ۹۲ تاکنون حدود ۲۸۰ نفر بازنشست شده اند بنابراین مسئولان کارخانه تنها ۳۰ نیرو جایگزین این تعداد کرده اند.

بخش قوطی سازی کارخانه تعطیل است

زارع با بیان اینکه در حال حاضر بخش قوطی سازی کارخانه روغن نباتی تعطیل شده است ادامه داد: اگرچه حدود ۷۰ نیرو در چهار خط تولید در بخش قوطی سازی این مجموعه فعالیت می کردند بنابراین کاهش ثبت سفارشات این بخش به مرور زمان باعث شد که این بخش تعطیل شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کارخانه روغن نباتی حدود ۷ الی ۸ ماه معوقات بیمه کارگران را پرداخت نکرده، ادامه داد: کارگران تنها با رایزنی دفترچه‌های بیمه خود و خانواده را تمدید می‌کنند زیرا کارخانه به دلیل عدم پرداخت مبلغ بیمه‌های کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

رئیس شورای اسلامی کار شرکت روغن نباتی نرگس شیراز با اشاره به اینکه هیچکدام از دستگاه‌های کارخانه روغن نباتی شیراز مکانیزه نیست ادامه داد: قدیمی بودن تکنولوژی دستگاه ها باعث شده فعالیت کارگران به شدت زیاد شود و کار و فعالیت آنها جزو مشاغل سخت و زیان آور باشد.

زارع با بیان اینکه به روز نبودن دستگاه‌ها و به کارگیری تعداد زیاد کارگران باعث می‌شود هزینه تمام شده محصول و روغن به شدت افزایش یابد ، ادامه داد: این مهم سبب می‌شود محصولات ما رقابت را در بازار از دست بدهد و در نهایت هر روز نسبت به گذشته وضع بدتری را تجربه  کند.

به گفته وی  تا زمانی که مسئولان قصد تولید داشته باشند این کارخانه پابرجاست.

کارخانه روغن نباتی شیراز حدود ۱۴ میلیارد تومان بدهی به اداره دارایی و سازمان تامین اجتماعی بدهکار است که سه میلیارد آن متعلق به سازمان تامین اجتماعی و مابقی به اداره  اقتصاد و دارایی تعلق دارد.“منبع:ایلنا”

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار