چاپ کد خبر: 128757
25 آذر 1402

راز خوشمزه و لذیذتر شدن آبگوشت به سبک دیزی سراها

آبگوشت غذای محلی و سنتی ایرانی یا دیزی در جمع ما ایرانی ها از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذای خوشمزه در قدیم بیشتر پخته می‌شد و به عنوان غذای مقوی در سفره‌های مهمانی قرار می‌گرفت.  با ما همراه شوید تا با راز خوشمزه شدن آبگوشت آشنا شوید، شما می توانید با رعایت برخی نکات طلایی این غذا را به سبک دیزی سراها تهیه کنید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.

راز خوشمزه تر شدن آبگوشت
ادویه آبگوشت
ادویه مناسب برای آبگوشت همان زرد چوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند. برای بهتر شدن طعم آبگوشت، می‌توانید زردچوبه و فلفل سیاه و ادویه های دیگر را با رب یا همراه با پیاز تفت دهید تا طعم خامی آن کاهش یابد، سپس، به آبگوشت اضافه کنید. زمانی که آبگوشت نصف پخت شد، نمک را به آن اضافه کنید تا از طعم خوبی برخوردار شود.

کف گوشت را بگیرید
تعدادی از بانوان برای به دست آوردن رنگ زیبایی در آبگوشتشان، در حین جوشاندن گوشت، کف گوشت را با کف قاشق خود جمع می‌کنند. با این حال، توصیه می‌شود تا آب و کف اولیه گوشت را دور نریزید زیرا این کار عملا باعث از بین رفتن بخش زیادی از ریز مغذی های موجود در گوشت می شود.

بهترین گوشت برای آبگوشت
برای آبگوشت، گوشت گوسفندی مناسبتر از گوشت گوساله است چون چرب تر است و طعم بهتری داره اما میتوانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید.

بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت، گوشت گردن است زیرا هم چرب است و هم بسیار ترد و لطیف و هم چرب و باعث می شود طعم آبگوشت لذیذتر شود. حتما از گوشت با استخوان استفاده کنید که آبگوشت شما را لذیذ تر کند.هر چه آبگوشت در مدت زمان طولانی تر و با حرارت کمتر پخته شود بسیار خوشمزه تر خواهد شد پس بهتر است در تمام مراحل پخت آبگوشت، شعله زیر ظرف ملایم باشد.

از بین بردن بوی زهم گوشت
برای خوشمزگی آبگوشت مجلسی و کاهش بوی زهم گوشت، از سیر و پیاز استفاده کنید. شما می توانید سیر و پیاز خام را بدون خرد کردن به آبگوشت بیافزایید و در انتهای پخت خارج نمایید و یا می‌توانید سیر و پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت دهید.

تفت دادن گوشت
برای خوشمزه شدن دیزی بهتر است گوشت را کمی تفت دهید، در حین تفت دادن گوشت، شعله را بالا نگهدارید تا گوشت آب نیندازد و خوب تفت بخورد، این یکی از رموز تهیه آبگوشت امام حسینی است.

میزان آب آبگوشت
بیش از حد بودن آب آبگوشت طعم آن را تغییر می دهد و آبگوشت شما دیگر آن خوشمزگی را نخواهد داشت پس از ابتدا آب به قدری کافی بریزید تا طی پخت مجددا آبی اضافه نکنید تا آبگوشت غلظت مناسب را داشته باشد.

راز خوشمزه تر شدن آبگوشت

ظرف سنگی در تهیه آبگوشت معجزه می کند
بهتر است آبگوشت را در ظروف سنگی یا سفالی پخت کنید تا طعم آن بهتر شود. اگر از دیزی سنگی استفاده می کنید، باید از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید. استفاده از این ظروف باعث می شود که زمان پخت آبگوشت طولانی‌تر شود، اما در عوض طعم آن بهبود می یابد و غذا جا افتاده‌تر و خوش طعم‌تر خواهد بود.

نمک را کی اضافه کنیم
در صورتی که می‌خواهید آبگوشت خوشمزه‌ای داشته باشید و همچنین زمان کافی برای پخت آبگوشت را دارید، می‌توانید از افزودن نمک در ابتدای پخت استفاده کنید. با این حال، در صورت افزودن نمک در ابتدای پخت، احتمال دیرپز شدن گوشت وجود دارد. به عنوان گزینه دیگر، می‌توانید در لحظه‌ای که آبگوشت به نصف پخت شده است، نمک را به آن اضافه کنید تا از طعم خوبی برخوردار شوید. در هر صورت، افزودن نمک به آبگوشت بسیار تاثیر گذار بر روی طعم آن است.

مقدار مناسب آب چقدر است
بهترین روش تهیه آبگوشت، استفاده از حجم مناسبی آب در همان ابتدای پخت است. با اضافه کردن آب در مراحل مختلف پخت غذا، می تواند مزه و طعم غذا را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، بهتر است شش برابر حجم مواد آبگوشت، آب سرد جوشیده را به آن اضافه کنید تا طعم و مزه خوبی برای آبگوشت ایجاد شود.

گرفتن کف گوشت
برای خوشمزگی و خوش رنگ شدن آبگوشت، بعد از افزودن آب به آبگوشت و در حین جوشاندن گوشت، کف گوشت را با قاشق خود جمع کنید.

طرز تهیه آبگوشت لعابدار
برای لعابدار و خوشمزگی آبگوشت، در یک ساعت پایانی دنبه ها را در بیاورید و با گوشتکوب له کنید و مجددا به آبگوشت بیافزایید.

پخت آبگوشت با حرارت کم
بهتر است در تمام مراحل پخت آبگوشت، شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا نیفتد و بهتر بچشید. هرچه آبگوشت مدت زمان بیشتری برای پخت داشته باشد و با حرارت ملایم تهیه شود، جا افتاده‌تر، خوش‌طعم‌تر و خوش‌رنگ‌تر خواهد بود.

غلیظ شدن آبگوشت
برای غلیظ شدن آبگوشت حبوبات را خیسانده و سپس آنها را در بین حوله بگذارید تا پوستشان راحت جدا شوند، اینگونه آبگوشت شما غلیظ می شود. همچنین شما می توانید یک سیب زمینی کوچک را برای لعاب انداختن این غذا استفاده نمایید. در صورتی که مایل باشید می توانید سیب زمینی را درون غذا له کنید تا آب آن غلیظ تر گردد.

راز خوشمزه تر شدن آبگوشت

زعفران در آبگوشت
برای بهبود طعم و رنگ آبگوشت، در هنگام سرخ کردن رب، یک قاشق چایخوری زعفران دم‌شده را به آن اضافه کنید.

لیمو عمانی در آبگوشت
برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترش شود در برخی نقاط به ان لیمو عمانی هم اضافه می کنند. البته باید مراقب باشید که لیمو عمانی باعث تلخ شدن طعم آبگوشت نشود. می توانید به جای لیمو از پودر لیمو عمانی استفاده کنید.

گرفتن نفخ آبگوشت
حبوبات مانند نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید، و چندین مرتبه آب آن‌ها را تعویض کنید، خیس خوردن حبوبات نه تنها باعث کاهش نفخ آن‌ها می‌شود بلکه در طعم نهایی و پخت سریع‌تر و بهتر آن‌ها تاثیر دارد. خوردن یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند بعد خوردن آبگوشت ضروریست تا باد و نفخ شکم را از بین ببرد.

گوجه فرنگی را حتما اضافه کنید
بهتر است در تهیه آبگوشت از گوجه فرنگی استفاده کنید، چرا که آن دارای اسیدهای آلی مفیدی مانند اسید لیکوپن است که می‌تواند به بهبود طعم و کیفیت غذا کمک کند. برای استفاده از گوجه فرنگی، آن‌ها را با پوست به دو نیم کرده و به آبگوشت اضافه کنید. با استفاده از گوجه فرنگی، نیاز به استفاده از رب کمتر می‌شود و طعم آبگوشت شما لذیذتر خواهد بود.

نکات مربوط به رب
برای رنگ دلخواه در غذاهایتان، می‌توانید از رب گوجه فرنگی سرخ شده استفاده کنید. برای این کار، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در کمی روغن سرخ کنید و سپس به غذایتان بیفزایید. این کار باعث می‌شود که رنگ غذای شما به دلخواه شما تغییر پیدا کند

نحوه سرو آبگوشت
آبگوشت را با ترشی، سبزی خوردن، پیاز و دوغ سرو می کنند، خوردن برگ های تازه نعناع و پیاز در کنار آبگوشت باعث می شود هضم این غذا به دلیل پروتئین و چربی بالا راحت تر باشد.آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.

خوش رنگ شدن آبگوشت
برای خوش رنگی آبگوشت، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در کمی روغن سرخ کنید و سپس به غذایتان بیفزایید. دارچین را بیش از حد نزنید زیرا باعث تیره شدن رنگ آبگوشت می شود.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار