اول فارس| آموزش آشپزی : صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی است. با خوردن صبحانه میتوانید انرژی مورد نیاز بدن در طول روز را دریافت کنید. شاید برای شما هم پیش آمده که از خواب بیدار شدهاید و به جای خوردن نان و پنیر ساده، هوس خوردن یک صبحانهی جدید و خوشمزه کردهاید. اگر امروز هم از همان روزها است و هوس خوردن یک مربای خوشمزه و متفاوت کردهاید، از درست کردن مرباهایی که در این مقاله آوردهایم غافل نشوید. در این مطلب طرز تهیه ۶ مربای خانگی خاص و مقوی را به شما آموزش میدهیم.
۱. طرز تهیه مربای خانگی کدو حلوایی
مربای کدو حلوایی یک مربای بسیار خوشمزه، خوشرنگ و خوشعطر است که برای پاییز بسیار مناسب است. تهیهی این مربای پاییزی وقت چندان زیادی از شما نمیگیرد. پس هر چه سریعتر دست به کار شوید و این مربای لذیذ و مقوی را برای خانوادهتان درست کنید.
مواد لازم برای تهیهی مربای خانگی کدو حلوایی
طرز تهیه مربای خانگی کدو حلوایی
۱.
تخم کدو حلوایی را بگیرید و آن را با پوست خرد کنید. کدو حلوایی خرد شده را در یک قابلمه بریزید و به مقدار کافی آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و کدوها را به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه بخارپز کنید.
۲.
وقتی کدوها کاملا پخته شدند، آنها را در یک ظرف بگذارید تا خنک شوند. سپس پوست کدوها را بگیرید و آنها را در مخلوطکن بریزید یا با گوشتکوب له کنید. باید حدود دو پیمانه (۵۳۰ گرم) کدوی له شده به دست بیاید.
۳.
کدوی له شده، شکر، آب پرتقال، آب لیموترش و نمک را در یک ماهیتابهی بزرگ بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط بگذارید و آن را مدام هم بزنید تا کدو نسوزد. حدود ۱۰ دقیقهی بعد و زمانی که مخلوط یکدست شد، آن را در یک شیشهی تمیز و خشک بریزید و شیشه را در یخچال بگذارید. میتوانید مربا را روی پنکیک کدو حلوایی بریزید و نوش جان کنید.
۲. طرز تهیه مربای خانگی سیب زرد
مربای سیب یکی از مرباهای خوشمزه و مقوی است. سیب سرشار از انواع آنتیاکسیدانها، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است و به تنظیم قند خون، کاهش وزن، بهبود هضم و برطرف کردن یبوست و اسهال کمک میکند. تهیهی این مربا آسان بوده و نگه داری آن راحت است.
مواد لازم برای تهیهی مربای سیب زرد
طرز تهیهی مربای سیب زرد
۱.سیبها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید و خرد کنید. اینکه سیبها را به چه اندازه و شکلی خرد کنید، به سلیقهی شما بستگی دارد. میتوانید آنها را به شکل مربعهای کوچک خرد کنید یا فقط سیبها را دو نیم کنید. هستهی سیبها را بیرون بیاورید و برای اینکه سیبها قهوهای نشوند، روی آنها کمی آبلیمو بریزید.
۲.آب، شکر و آبلیمو را داخل یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. تقریبا ۵ دقیقه صبر کنید تا چند جوش بخورد. سپس وانیل، هل یا دارچین، گلاب و زعفران دمکرده را بریزید. این شربت ابتدا رقیق است، اما بعد از چند جوش کمی غلیظ میشود.
۳.سیبها را به شربت اضافه کنید و تقریبا ۴۵ دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا بپزند. برای اطمینان از پخت سیبها، میتوانید با چنگال آنها را تست کنید. اگر پخته بود، زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربای سیب در دمای محیط خنک شود. سپس آن را در شیشهی خشک بریزید و یخچال نگه دارید.
۳. طرز تهیه مربای خانگی موز
مربای موز یک مربای خاص و خوشمزه است که شاید کمتر کسی آن را امتحان کرده باشد. اما هر کس که آن را تست کند، طرفدار همیشگیاش میشود. مربای موز علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است، یک مربای بسیار مغذی هم محسوب میشود. موز سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C، منیزیم، مس و منگنز است. پتاسیم موجود در موز به حفظ ضربان منظم قلب و تحریک ترشح انسولین برای کنترل قند خون کمک میکند. تهیهی مربای موز بسیار آسان است و در کمتر از ۶۰ دقیقه آماده میشود.
مواد لازم برای تهیهی مربای موز خاص و مجلسی
طرز تهیه مربای موز خاص و مجلسی
۱.برای تهیه مربای موز مجلسی، ابتدا موزها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را از وسط نصف کنید. در یک کاسه، موز و شکر دانه ریز و شکر قهوهای را مخلوط کنید. به کمک یک چنگال، موزها را له کنید. این کار را ادامه دهید تا موز و شکر با هم مخلوط شوند. مخلوط داخل کاسه را به یک قابلمه منتقل کنید و آن را روی حرارت کم بگذارید و اجازه دهید به جوش آید.
۲.آب لیموترش تازه، آب و نمک را اضافه کنید. هر از چند گاهی مربا را هم بزنید. اجازه دهید مربا روی حرارت کم به مدت ۱۰ دقیقه به جوش آید و کمی غلیظ شود.
۳.قابلمه را از روی حرارت بردارید و عصارهی وانیل را به آن اضافه کنید. قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس آن را در شیشهی مدنظر بریزید و در یخچال بگذارید. مربای موز شما آماده است. نوش جان.
۴. طرز تهیهی مربا کنجد مقوی و خوشمزه
مربای کنجد یک مربای بسیار مقوی و خوشمزه است که با خوردن آن در وعدهی صبحانه میتوانید انرژی مورد نیاز در طول روز را دریافت کنید. کنجد یک مادهی مغذی بوده و حاوی پروتئین، مس، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی و تیامین است و برای کاهش کلسترول، محافظت از سلامت قلب، بهبود فشار خون و تنظیم هورمونها مفید است. تهیه مربای کنجد بسیار آسان بوده و در مدت زمان کم آماده میشود. این مربای لذیذ را میتوانید با خامه و عسل میل کنید و از خوردن یک صبحانهی مقوی و خوشمزه در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیهی مربای کنجد
طرز تهیهی مربای کنجد
۱.برای تهیهی مربای کنجد، ابتدا آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در همین زمان، زعفران را هم دم کنید. به این صورت که کتری را آب کنید و اجازه دهید آب بجوشد. زعفران را در قوری مخصوص ریخته و به مقدار لازم آب جوش درون آن بریزید. قوری را روی کتری بگذارید تا زعفران دم کند. به جای زعفران میتوانید از یک قاشق غذاخوری دارچین استفاده کنید.
۲.زعفران دم کرده، خلال پسته و خلال بادام، پودر نارگیل و کنجد را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی مربا شروع به حباب زدن کرد، انگشت اشارهی خود را به آرامی و با احتیاط داخل قابلمه بزنید تا کمی از مربا به انگشتتان بچسبد. انگشت شصتتان را روی انگشت اشارهتان بچسبانید. اگر مربا به هر دو انگشتتان چسبید، یعنی مربا قوام آمده است.
۳.قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مربای کنجد خنک شود. سپس مربا را داخل یک شیشهی تمیز و خشک که درب فلزی دارد بریزید و آن را داخل یخچال قرار دهید. مربای کنجد مقوی و خوشمزهی شما آماده است. نوش جان.
چند نکته برای تهیهی مربای کنجد
۵. طرز تهیه مربای خانگی انگور
مربای انگور علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، بسیار مقوی هم است. انگور حاوی مواد مغذی و ویتامینهای مختلفی از جمله ویتامین K، نیاسین، فولات، پتاسیم، کلسیم، و ویتامینهای C، A و B6 است. این مربای خوشطعم را میتوانید در ۶۰ دقیقه تهیه کنید. مربای انگور یکی از بهصرفهترین مرباها است، چون برای تهیهی آن فقط به سه مادهی اولیه یعنی انگور، شکر و آب نیاز خواهید داشت. بهترین نوع انگور برای تهیهی این مربا، انگور قرمز، بنفش، سیاه یا سبز بدون هسته است. شما میتوانید مربای انگور را به مدت سه ماه در یخچال و شش ماه در فریزر نگه دارید.
مواد لازم برای تهیه مربای خانگی انگور
طرز تهیه مربای خانگی انگور
۱.برای تهیهی مربای انگور، ابتدا انگورها را با دقت بشویید و خوشه آنها را جدا کنید. در یک قابلمهی بزرگ و عمیق، انگور، شکر و آب را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد. در این زمان مدام مواد را هم بزنید. زمانی که شکر حل میشود، مواد ژله مانند میشوند. هم زدن را ادامه دهید تا انگورها نسوزند.
۲.قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید ترکیب کمی خنک شود. سپس آن را با مخلوطکن تبدیل به پوره کنید.
۳.پورهی انگور را دوباره روی حرارت متوسط بگذارید تا به جوش آید. آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که ژله مانند شود، مدام هم بزنید. سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
۴.اجازه دهید مربای انگور با دمای محیط هم دما شود. سپس آن را در یک شیشهی بزرگ و تمیز بریزید. درب شیشه را بگذارید و آن را در یخچال نگه دارید. مربای انگور شما آماده است. نوش جان.
چند نکته برای تهیهی مربای انگور
۶. طرز تهیه مربای خانگی پرتقال لذیذ و مقوی
پرتقال سرشار از ویتامین C است و برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است. مربای پرتقال، بهترین گزینه برای گذراندن فصلهای سرد است. برای تهیهی مربای پرتقال میتوانید از هر نوع پرتقال استفاده کنید. پرتقال شمال پرآبتر و ملستر بوده و پرتقال جنوب کمآبتر و شیرینتر است. اگر پرتقال شیرین است، از میزان کمتری شکر برای درست کردن این مربای بهشتی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیهی مربای پرتقال
طرز تهیهی مربای پرتقال
۱.پوست پرتقالها را با یک چاقوی تیز بگیرید. تا جای ممکن قسمت سفید پرتقال را کاملا جدا کنید. پرتقالها را به چهار قسمت تقسیم کنید و آنها را با کمک غذاساز یا مخلوطکن پوره کنید. اگر میزان پرتقالها زیاد است یا غذاساز کوچک است، این کار را در چند نوبت انجام دهید تا پورهی پرتقال یکدست و لطیف شود. اگر پوست یا قطعات پرتقال در پوره باقی بمانند، نتیجهی نهایی اصلا جالب نمیشود.
۲.پورهی پرتقال را داخل یک قابلمه بریزید و به آن شکر اضافه کنید. اگر میزان پوره پنج پیمانه باشد، باید یک پیمانه شکر اضافه کنید. این میزان شیرینی کاملا به اندازه است و دل را نمیزند. اگر تمایل دارید، کمی آب لیموترش اضافه کنید.
۳.دارچین و میخک را اضافه کنید. مخلوط باید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط قل بخورد تا به غلظت مناسب برسد. در این مرحله مربا را بچشید و زیر آن را خاموش کنید.
۴.مربا را داخل یک شیشهی تمیز و خشک بریزید و با یک قاشق غیر فلزی هم بزنید تا اگر حباب هوا بین مواد تشکیل شده است، خارج شود. دقت کنید که شیشهها نباید کاملا از مربا پر شوند و سر آنها باید دستکم شش، هفت میلیمتر خالی باشد. مربای پرتقال شما آماده است. نوش جان.
چند نکته برای تهیهی مربای پرتقال
منبع: a bakers house, food52
نظرات خود را برای ما ارسال کنید