چاپ کد خبر: 72745
5 بهمن 1400

طرز تهیه برنج آبکش مجلسی به روش چلو رستورانی

 برنج 2 2

روش آبکش کردن برنج برای درست کردن برنج مجلسی به روش چلو رستورانی کار سختی نیست و فقط باید فوت و فن‌های آن را بلد باشید. برنج آبکش یکی از رایج‌ترین روش‌های پخت برنج است که موجب می‌شود ظاهر برنج شما دانه دانه و مجلسی شود. معمولاً هر چقدر بیشتر فوت و فن‌های طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه را رعایت کنید، برنج شما بهتر از آب در می‌آید.

 طرز تهیه برنج آبکش به روش چلو رستورانی و نکات پخت برنج آبکش مجلسی را در این مطلب بخوانید.

فوت و فن‌های طرز تهیه برنج آبکش مجلسی به روش رستورانی

برنج 4 2

*تفاوت اصلی پخت برنج را می‌توان در نحوه آبکش کردن آن دانست. آبکش کردن برنج برای خانم‌ها یکی از ساده‌ترین کارها ولی در عین حال حساس‌ترین هم است؛ یعنی اینکه فقط کافی است تا چند لحظه در زمان پخت، مقدار آب استفاده شده، مقدار نمک و روغن دقت خود کم دقتی کنند، آن وقت برنجی که دم می‌کنند کمی متفاوت با آن چیزی است که شاید شما در دست‌پخت دیگران خواهید دید.

*اگر برنج خیلی شور شده بود، در هنگام آبکشی می‌توانید از مقدار آب بیشتری برای شستن استفاده کنید یا در هنگامی پخت آن در آب، چند سیب زمینی هم بین برنج‌ها قرار بدهید. اگر نمک برنج کم شد، به آن نمک را اضافه کنید.

*در پاسخ به این سوال که چرا برنج دم نمی‌کشد باید بدانید که اگر برنج را زود آبکش کنید و برنج بیش از اندازه خشک باشد، معمولاً به خوبی دم نمی‌کشد و باید کمی آب و روغن به آن اضافه کنید.

*اگر برنج ته گرفت، مقداری نان روی آن قرار دهید تا بوی ته گرفتگی از بین برود؛ البته اگر برنج را روی شعله کم بگذارید و از اول مراقب آن باشید، هیچ وقت این اتفاق نخواهد افتاد.

*برای خوب قد کشیدن برنج می‌توانید در هنگام جوشیدن یک استکان آب سرد یا دو قاشق روغن اضافه کنید.

*در هنگام جوشیدن اگر یک قاشق آبلیمو یا ماست و دوغ اضافه کنید، باعث سفیدتر شدن و نچسبیدن برنج می‌شود؛ البته اگر از برنج‌های مرغوب ایرانی استفاده کنید، با چنین مسئله‌ای روبرو نخواهید شد.

*در مورد این که چه وقت برنج را آبکش کنیم باید بدانید که هر زمان برنج بعد از جوشیدن در آب کمی بازتر شد و بافت آن از حالت سفت و ترد درآمد می‌توانید برنج را آبکش کنید. برای تست می‌توانید برنج را بخورید و ببینید که زیر دندان خیلی سفت نباشد. افتادن دو ترک روی دانه برنج هم ترفند خوبی برای دانستن زمان آبکش کردن برنج است.

طرز تهیه برنج آبکش به روش چلو رستورانی

برنج 1 2

برای تهیه برنج آبکش به روش چلو رستورانی مجلسی مراحل زیر در حالت کلی به ترتیب انجام شود.

مدت زمان آماده سازی: ۱ الی ۲ ساعت

مدت زمان پخت: ۴۵ الی ۶۰ دقیقه

میزان کالری در یک کفگیر برنج آبکش دمی: ۲۵۰ کالری

مواد لازم برای تهیه برنج آبکش (برای ۴ نفر)

  • برنج: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
  • نمک: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • آّب: به مقدار لازم

مراحل تهیه برنج آبکش ساده

اگر دوست دارید برنج را به صورت حرفه‌ای و به شیوه خانم‌های کدبانو آماده کنید، تنها لازم است در طرز تهیه برنج آبکش مجلسی به فوت و فن‌های آن توجه بیشتری داشته باشید. در ادامه می‌توانید با مراحل پخت برنج آبکش ساده به روش رستورانی و نذری آشنا شوید.

حتما بخوانید  طرز تهیه کیک اسفنجی بدون تخم مرغ ساده و کاکائویی

مرحله اول؛ شستن برنج

در مرحله اول از پخت برنج آبکش مجلسی و قبل از همه باید برنج را بشویید. برای این کار بهتر است از آب ولرم استفاده کنید. این کار را ادامه دهید تا زمانی که هیچ آشغالی در آن مشاهده نکنید. البته بعد از دو یا سه بار شستن، برنج کاملاً تمیز می‌شود.

مرحله دوم؛ خیساندن برنج برای قد کشیدن چلو مجلسی

بعد از شستن برنج باید آن را داخل قابلمه بریزید و حداقل برای ۱ یا ۲ ساعت در مقداری آب ولرم و نمک خیس دهید. این کار موجب می‌شود تا برنج آبکش شما هم سریع‌تر پخته شود و هم بهتر قد بکشد.

مرحله چهارم؛ جوشاندن آب برای برنج آبکش

بعد از اینکه چند ساعت گذشت، یک قابلمه دیگر بردارید و حدود نصف کمی بالاتر از نصف آن را با آب پرکنید و بر روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید.

مرحله پنجم؛ ریختن برنج در آب جوش

در این مرحله از پخت برنج آبکش مجلسی باید آب برنج را خالی کنید. سپس آن را داخل قابلمه که آب آن در حال جوش است، بریزید و یکی دو بار برنج را داخل قابلمه هم بزنید. اجازه بدهید که برنج در آب جوش بپزد. حدود ده دقیقه نه بیشتر برای سپری کردن این مرحله صبر کنید.

مرحله ششم؛ آبکش کردن برنج

در این مرحله از طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه نوبت آبکش کردن برنج است. شما باید در این مرحله برنج را آبکشی نمایید. برای اینکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، بهتر است که یک دانه را با دستان خود بردارید و اگر دانه برنج کمی نرم بود و دو ترک روی آن افتاده بود، آن را در یک آبکش بریزید تا آب آن گرفته و آبکشی شود.

مرحله هفتم؛ شستن برنج آبکش شده

در این مرحله برنج را در آبکش با آب ولرم بشویید تا نمک‌های اضافی آن گرفته شود. این نکته را در نظر داشته باشید که باز هم می‌توانید در ادامه نمک به آن اضافه کنید؛ ولی در حالت کلی توصیه می‌شود که خیلی روی برنج آب نگیرید.

مرحله هشتم؛ آماده کردن ته دیگ برنج چلو

در این مرحله از طرز تهیه برنج آبکش به روش چلو رستورانی و نذری باید یک قابلمه دیگر بردارید (می‌توانید همان قابلمه قبلی را بردارید؛ ولی باید به صورت کامل بشویید). کف آن را با روغن چرب نمایید. برای تهیه ته دیگ می‌توانید نان یا سیب زمینی کف قابلمه قرار دهید.

مرحله نهم؛ ریختن برنج در قابلمه

در این مرحله از طرز پخت برنج آبکش، برنج را روی نان یا سیب زمینی بریزید. دقت کنید که دانه‌های برنج نباید به دیواره قابلمه بچسبد. (اگر به آشپزی مادرهایمان دقت کنیم، همه آن‌ها برنج را به صورت یک کوه آتشفشان با چند سوراخ روی سطح در می‌آورند، این سوراخ‌ها باعث بالا آمدن بخار از کف قابلمه و زودتر دم کشیدن برنج می‌شود.)

مرحله دهم؛ اضافه کردن روغن به برنج چلو

مقداری روغن را داخل یک قابلمه دیگر داغ کرده و بعد آن را روی سطح برنج بریزید. برای اینکه برنج بوی خوبی بگیرید، حتماً از روغن‌های با برند معتبر که در فروشگاه زنجیره‌ای موجود است خریداری نمایید.

مرحله یازدهم؛ دم کردن برنج چلو آبکش

سپس دم کنی را روی درب قابلمه قرار دهید تا برنج شما دم بکشد. اصولاً برنج بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان لازم دارد تا دم بکشد که این زمان به نوع کیفیت برنج و مقدار آن بستگی دارد. در نهایت درب قابلمه را بردارید و برنج را روی دیس بریزید و نوش جان فرمایید.

طرز تهیه برنج آبکش سریع به روش رستورانی

برنج 3 2

حتماً برایتان سؤال پیش آمده است که در رستوران‌ها چگونه به این سرعت برنج دم می‌کنند. خیلی راحت و ساده است. برای طرز تهیه برنج آبکش سریع به روش رستورانی کافی است که مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله اول؛ جوش آوردن برنج

در طرز تهیه سریع برنج آبکش رستورانی باید دو قابلمه را پر از آب کنید. سپس اجازه دهید آب به جوش بیاید. سپس برنج خیس خورده را به یک قابلمه اضافه کنید.

مرحله دوم؛ آبکش کردن برنج

در این مرحله از طرز پخت برنج چلو آبکش رستورانی بعد از این که برنج کمی جوشید و بافت آن آماده آبکش کردن شدن، آن را داخل آبکش بریزید.

مرحله سوم؛ دم کردن برنج آبکش به روش رستورانی

در این مرحله از طرز پخت برنج آبکش مجلسی رستورانی باید برنج را با آبکش فلزی روی قابلمه در آب جوشی که از قبل روی گاز قرار داده بودید بگذارید. بخار قابلمه باعث دم کردن سریع برنج می‌شود.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن روغن به برنج آبکش

در انتها بعد از پخت برنج مقداری روغن را داغ کنید و به برنج اضافه کنید. به این روش می‌توانید به سادگی یک برنج آبکش سریع رستورانی خوشمزه آماده کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه برنج آبکش قالبی را هم بخوانید.

سوالات متداول

اندازه شعله گاز برای تهیه برنج آبکش چقدر است؟

در موقعی که قرار است آب را جوش بیاورید، بهتر است شعله را زیاد کنید؛ ولی بعد از اینکه برنج را اضافه کردید، برای اینکه فراموش نکنید تا زیر برنج را کم کنید، در سه دقیقه ابتدایی دم کردن شعله را روی حالت متوسط بگذارید تا برنج بخار کند و سپس شعله گاز را کم کنید.

مقدار آب برای تهیه برنج آبکش باید چقدر باشد؟

یکی از تفاوت‌های تهیه برنج آبکش با برنج کته در میزان آبی که مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طرز تهیه برنج آبکش مجلسی باید از مقدار آبی استفاده کنید که برنج فضای کافی برای جوشیدن و باز شدن داشته باشد.

چرا برنج آبکش دم نمی‌کشد؟

اگر برنج را خیلی زود آبکش کنید و خشک باشد، به خوبی دم نمی‌کشد.

چه وقت برنج را آبکش کنیم؟

هر زمان که دانه برنج کمی قد کشید و زیر دندان بافت سفت و ترد اولیه را نداشت، یا اینکه دیدید دو عدد ترک روی دانه برنج افتاده، می‌توانید آن را آبکش کنید.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار