چاپ کد خبر: 41709
10 دی 1399

 طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی با گوشت گوسفندی

خورش قیمه سبزی

آشپزی ایرانی | اول فارس : قورمه سبزی غذای که به جرات می توان گفت بیشتر مردم ایران آن را دوست دارند و در بین مردم طوری جا افتاده است که هر زنی که بتواند قورمه سبزی را به خوبی بپزد یک آشپز کامل و ماهر است . یعنی به عبارتی این غذا نقطه سنجش مهارت آشپزی بانوان ایرانی است. جالب است بدانید که در تمام دنیا نیز اصالت این غذا را منتسب به ایرانی ها می دانند.

در این مطلب طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی با گوشت گوسفندی را با تمام فوت و فن آن به شما آموزش می‌دهیم. خورش قورمه سبزی (قرمه سبزی) برای ایرانی‌ها یک غذای ملی است که قدمت آن از ۲ تا ۵ هزار سال تخمین زده می‌شود.

قورمه سبزی را در تمام شهرهای ایران می‌پزند، اما به دلیل این که این خورش سبزی‌های متنوعی دارد و در کنار برنج سرو می‌شود، به باور برخی این غذا در اصل متعلق به شهرهای شمالی ایران بوده است. این خورش ایرانی در جهان شهرت بسیار زیادی پیدا کرده و خیلی از غیر ایرانی‌ها هم مجذوب عطر و طعم آن شده‌اند، تا جایی که یک روز جهانی هم برای آن در نظر گرفته شده است. اولین شنبه‌ی آذر ماه هر سال روز جهانی قورمه سبزی است و ایرانیان در سراسر دنیا با پختن قورمه سبزی این روز را جشن می‌گیرند.

مواد لازم برای قرمه سبزی

  • گوشت گوسفندی یا گوساله: ۳۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی: ۱۵۰ میلی‌لیتر
  • پیاز: ۲ عدد خرد شده نگینی
  • سبزی قورمه: ۱ کیلو
  • لیمو عمانی: ۲ تا ۳ عدد
  • پرک لیمو عمانی: ۳ قاشق غذاخوری
  • ادویه گوشت، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
  • طرز تهیه قورمه سبزی

    ۱.برای شروع پیاز را با مقداری روغن تفت دهید تا آب آن کمی تبخیر شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید. بعد از این که گوشت و پیاز ۵ تا ۶ دقیقه باهم تفت خوردند، ادویه‌‌ی گوشت، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و باز تفت دهید.

  • ۲.بعد از تفت خوردن گوشت و ادویه، به اندازه‌ای که تا روی گوشت‌ها را بگیرد، آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت بپزد
  • ۳.در این حین لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را که از شب گذشته در آب ولرم خیس خورده است در قابلمه‌ای دیگر بپزید. به دلیل این که زمان پخت لوبیا و گوشت متفاوت است، بهتر است این دو را جداگانه بپزید.
  • ۴.سبزی قورمه را روی حرارت ملایم سرخ کنید، تا جایی که کاملا تغییر رنگ دهد. بهتر است روغن را کم کم اضافه کنید تا کاملا به خورد سبزی‌ها برود.
  • ۵.لیمو عمانی‌ها را با استفاده از چنگال سوراخ کنید و در یک کاسه آب جوش بیندازید تا برای ۳۰ دقیقه خیس بخورند و تلخی آن‌ها از بین برود.
  • ۶.بعد از نیم‌پز شدن گوشت، سبزی سرخ شده و لیمو عمانی را به آن اضافه کنید و با احتیاط، کمی آب جوش در قابلمه بریزید. در خورش را بگذارید و یک ساعت دیگر به آن زمان پخت دهید تا کاملا بپزد و جا بیفتد.
  • ۷.بعد از این که گوشت و سبزی کاملا پخت، لوبیای پخته شده، پرک لیمو عمانی و نمک را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید خورش برای ۳۰ دقیقه‌ی دیگر بپزد تا بهتر جا بیفتد و پرک لیمو عمانی ترشی خود را به خورش بدهد.
  • طرز تهیه قورمه سبزی
  • نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی

    • به خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد . اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ آن گرفته شود.
    • در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما مهم است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز استفاده می کنند.
    • در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد.
    • سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمی استفاده کنید.
    • اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است ۱۰ دقیقه قبل از کشیدن خورشت ۳ یا ۴ قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید
    • در مورد سبزی ها شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است .
    • همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قرمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید .
    • سبزی باید خوب تفت بخوره. قشنگ سرخ بشه. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشه
    • قورمه سبزی و ته چین مرغ و کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی می باشد.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار