قلیه میگو از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار کشورمان است که اصالتا به استان های جنوب کشورمان تعلق دارد. این غذا شباهت بسیاری به قلیه ماهی دارد و در گروه غذاهای دریایی قرار می گیرد.با ما در در ادامه همراه باشید تا با دستورپخت این غذای خوشمزه آشنا شوید.
قلیه میگو یکی از غذاهای خوشمزه و دریایی ایرانی اصیل است، که اصالت آن به شهرهای جنوبی کشور باز میگردد. اما به دلیل مزه فوقالعاده قلیه میگو، این غذا در همه جای کشور طبخ میشود. قلیه میگو در واقع یک خورشت خوشمزه است که از میگو تهیه شده و به همراه سبزیجاتی مانند گشنیز و شنبلیله و دیگر ادویه جات طعم دار شده است. طرز تهیه قلیه میگو شباهت زیادی به طرز تهیه قلیه ماهی دارد.
میگو : ۵٠٠گرم
گشنیز : ٢۵٠گرم
شنبلیله : ۵٠گرم
عصاره تمبر هندی :١ پیمانه
فلفل قرمز و سیاه، نمک،پودر دانه گشنیز،پودر سیر: به مقدار دلخواه
رب :١ قاشق غذاخوری
پیاز: ١عدد بزرگ
سیر : یک سر کامل
طرزتهیه قلیه میگو
مرحله ۱:
برای درست کردن قلیه میگو ابتدا باید میگوها را تمیز کنید و یا از میگوهای آماده شده و بسته بندی استفاده کنید. سپس میگوها را در مقداری نمک و آب جوش به مدت نیم ساعت قرار دهید و بعد آبکشی کنید تا نمک اضافه آن گرفته شود.
مرحله ۲:
در این فاصله تمر هندی را هم در مقداری آب گرم بریزید و با دست کمی آن را له کنید تا نرم شود و بعد آن را صاف کنید.سپس عصار تمر هندی را با آرد مخلوط کنید.
مرحله ۳:
گشنیز و جعفری را هم تمیز کنید و بشویید و بعد از اینکه آب آنها خشک شد آنها را کاملا خرد کنید تا ریز ریز شوند.
مرحله ۴:
پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید ، کمی بعد از تفت خوردن پیاز سیر خرد شده را هم اضافه کنید و به همراه پیاز سرخ کنید.
مرحله ۵:
در همین حین سبزی های خرد شده را هم اضافه کنید تا با حرارت ملایم به همراه پیاز و سیر تقت بخورند و جا بیفتند.کمی که سبزی ها سرخ شدند مقداری آب به داخل آنها اضافه میکنیم تا بجوش بیاید.
مرحله ۶:
ادویه ها را هم به همراه عصاره تمر هندی مخلوط شده با آرد به داخل خورش اضافه میکنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند و جا بیفتند.
مرحله ۷:
در ۵ دقیقه آخر میگو ها را داخل خورشت بریزد تا قلیه میگو آماده شود.اگر هم دوست داشتید به قلیه میگو رب هم میتوانید اضافه کنید. فقط دقت کنید میگو بیشتر از ۵ دقیقه در خورش نجوشد چون سفت می شود.
مطالب جالب و خواندنی :
در این قسمت با جواب سوالات طرز تهیه قلیه میگو همراه ما باشید شاید این سوال شما نیز باشد.
یکی از دغدغه های درست کردن غذای قلیه میگو ،گرفتن بوی بد میگو است. برای این کار یک قابلمه را تهیه کنید و در آن مقداری آب در آن بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید. بعد از اینکه آب به جوش آمد، سپس ۱ پیاز و چند حبه سیر را پوست بگیرید و بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید. و آن ها را به همراه مقداری آبلیمو و برگ بو در قابلمه قرار دهید. و در ادامه میگو را به قابلمه اضافه کنید.بعد از گذشت چند ثانیه میگو را از قابلمه خارج کنید. همین که میگو چند جوش بزند و رنگ آن کمی تغییر کند کافی است.
هنگام جوشاندن میگو برای گرفتن بوی زهم میگو در خورشت قلیه میگو، اگر میگو مدت زیادی در آب جوش بماند بافت آن خیلی سفت خواهد شد.
برای خوشمزه تر شدن قلیه میگو با استفاده از رب نارنج یا آب نارنج طعم دار کنید و کنار ترشی انبه سرو کنید ،همچنین ادویه و زعفران در خوشمزه تر شدن قلیه میگو تاثیر زیادی دارد.
اگر میزان شنبلیلهای که در قلیه میگو استفاده میکنید زیاد باشد طعم تلخی را به غذا میدهد.
برای اینکه خورشت قلیه میگو خوش رنگتر و سبزتر باشد، شنبلیله و گشنیز را بیشتر سرخ کنید. هر چند این کار باعث میشود خواص سبزیجات از بین برود. همچین برای اینکه رنگ سبز قلیه ماهی حفظ شود از اضافه کردن رب گوجه فرنگی در غذا خودداری نمایید.
در بعضی از مناطق جنوب در تهیه خورش قلیه میگو از سیب زمینی نیز استفاده میکنند. برای این کار سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را قبل از اضافه کردن تمر هندی به قابلمه اضافه کنید. دلیل اینکه قبل از تمر هندی اضافه کنید این است که تمر هندی مانع پخته شدن سیب زمینی خواهد شد.
بر خلاف اکثر غذاهای دریایی که طبع سردی دارند میگو طبع گرم و تر دارد و بسیار مقوی است و محدودیت مصرف ندارد،مصلح آن سکنجبین است و مصرف آن برای افراد با مزاج سرد و بلغم توصیه میشود.خوردن یک وعده میگو می تواند ۵۰ درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را برطرف کند و به کاهش التهاب و سلامت قلب کمک کند. میگو حاوی ید، امگا ۳، امگا ۶ و B12 است و آنتی اکسیدان های زیادی دارد. مصرف میگو برای استحکام استخوان ،لاغری،رشد مو و سلامت بینایی بسیار مفید است.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید