چاپ کد خبر: 110381
9 اردیبهشت 1402

چطور بپزم|طرز تهیه شکر پلو خوش طعم ترین غذاهای محلی شیراز

این یک ادعا نیست اگر بگوییم شکر پلو یکی از خوش طعم ترین غذاهای محلی شیراز به شمار می رود.یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز که شیرین است، شکر پلو هست. این غذا در میان شیرازی ها بسیار محبوب بوده و شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران مواد تشکیل دهنده آن بشمار می روند.
از شنیدن نام شکر پلو یاد شیراز میفتیم چون این غذا رو بیشتر تو این شهر درست می کنند. شکر پلو جزء اصلی غذاهای عروسی یا مهمانی های بزرگ تو این شهره. تو این مراسم ها کمتر پیش میاد که پلوی ساده درست کنند، به این دلیل پختن این غذا رو کار آشپز های حرفه ای می دونن ولی واقعیت اینه که تهیه کردن این پلو اصلا کار سختی نیست.
همچنین برای مردم شیراز محبوب ترین نذری در ماه محرم، شکر پلو هستش. این غذا خیلی خوشمزس البته اگه با مرغ، گوشت و خورش قیمه سرو بشه خوشمزه تر میشه. این غذا شبیه شیرین پلو و هویج پلو هست، ولی طرز تهیه اون تفاوت داره. کسایی که طرفدار غذاهای شیرین هستن، به دلیل عطر و طعم فوق العاده ای که این غذا داره حتما ازش استقبال می کنند. با ما همراه بشید تا سفری به شیراز داشته باشیم و این غذای شیرازی خوشمزه رو درست کنیم.
این غذا در میان شیرازی ها بسیار محبوب بوده و شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران مواد تشکیل دهنده آن بشمار می روند.

برنج را از حداقل ۴ ساعت قبل در آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید. یک پیمانه آب را در قابلمه بریزید و مقداری شکر به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. خلال نارنج، پوست نارنگی یا پوست پرتقال را در یک قابلمه دیگر پر از آب جوش بریزید. سپس آنها را آبکش کنید. این کار را سه بار تکرار کنید تا تلخی خلال ها کاملا گرفته شود. خلال نارنج، پوست نارنگی یا پوست پرتقال آبکش شده را به مدت ۵ دقیقه در قابلمه آب و شکر بریزید و بجوشانید تا شیرین شوند. خلال را از آب و شکر دربیاورید.

شکرپلو

خلال بادام و پسته را در مقدار کمی گلاب برای نیم ساعت خیس کنید تا کمی نرم شوند و عطر گلاب را به خود بگیرند. سپس آنها را آبکش کنید. خلال بادام و پسته را به خلال پوست نارنگی یا پوست پرتقال بیفزایید. خلال ها را در مقداری روغن روی حرارت متوسط تفت دهید و برای تزئین پلو کنار بگذارید. شکر را در قابلمه ای جداگانه با دو لیوان آب و گلاب برای ۵ دقیقه بجوشانید تا شکر غلیظ شود و به صورت شیره در بیاید. زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و به شکر بیفزایید. سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن را در آن بریزید. شهد را کنار بگذارید.

یک قابلمه نسبتا بزرگ را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. آب برنج را خالی کنید و آن را در قابلمه آب در حال جوش بریزید. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزد. پس از اینکه دانه های برنج کمی نرم شدند اما هنوز مغز آنها سفت بود، برنج را آبکش کنید. کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس ته دیگ مورد نظرتان را در آن بچینید و برنج را روی آن بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برنج برای ۲۰ دقیقه دم بکشد.

شکرپلو شیرازی

قبل از دم کشیدن کامل برنج، آن را با کمک کفگیر به آرامی به یک آبکش منتقل کنید. زیر آبکش یک سینی قرار دهید و نیمی از شهد آماده شده را به آرامی روی برنج بریزید و مخلوط کنید. برنج را دوباره دم کنید و پس از ۲۰ دقیقه، بقیه شهد به علاوه شهد باقیمانده در سینی را روی برنج بریزید. توجه کنید که در این مرحله شعله گاز باید کم باشد. پس از گذشت ۲۰ دقیقه از ریختن شهد، شکر پلوی شما آماده است.

برای پخت خورش قیمه، ابتدا لپه را خیس کنید. سپس یک پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. پیازها را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند. در ادامه، گوشت قیمه ای را در پیازها بریزید و کمی تفت دهید. لپه ها را آبکش کنید و در مخلوط گوشت و پیاز بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی لپه گرفته شود. رب گوجه فرنگی را همراه با روغن و فلفل در ظرفی دیگر سرخ کنید و به گوشت و لپه بیفزایید. سپس در قابلمه آب بریزید و اجازه دهید تا خورش قیمه روی حرارت ملایم جا بیفتد. در اواخر پخت، نمک و زعفران دم کرده را به خورش قیمه اضافه کنید. شکر پلوی شیرازی را با خلال بادام، پسته و پوست نارنگی تزئین کرده و با خورش قیمه و سالاد شیرازی سرو نمایید.

شکرپلو 2

نکات کلیدی برای پخت شکر پلو
-برای تزیین این غذا می توانید از خلال پسته و بادام تفت داده شده نیز استفاده کنید.
-شکر پلو را می توانید در وعده غذایی شام، ناهار و یا سحر و افطار در ماه رمضمان میل کنید.
-زمان آبکش کردن برنج می توان مقداری زردچوبه نیز داخل آب بریزید تا برنج شما کاملا زرد شود.
-هر چقدر بیشتر زعفران استفاده کنید برنج شما خوش رنگ تر می شود.
-اگر از یک قابلمه تفلون برای دم دادن برنجی که شیره را به آن اضافه کرده اید، استفاده کنید یک ته دیگ بسیار خوشمزه خواهید داشت.

-برای تهیه شکر پلو می توانید از ترکییب برنج خارجی و ایرانی نیز استفاده کنید.
-می توانید اگر تمایل به شیرینی زیاد دارید از شکر بیشتری در شکر پلو استفاده کنید.
-همچنین می توانید از کره ی محلی به جای روغن نیز در پلو استفاده کنید.
-می توانید در شربت از عرق بهار نارنج استفاده کنید.
-همانطور که گفته شد آب برنج را کمتر بریزید و همان مقدار را با شکر مخلوط کنید و بعد از آماده سازی شربت به برنج اضافه کنید.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار