چاپ کد خبر: 8264
11 خرداد 1398
در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس

کشاورزان خرامه: مشکلات آب کشاورزی در این شهرستان رفع شود

برخی کشاورزان خرامه: مشکلات آب در این شهرستان رفع شود

به گزارش اول فارس به نقل از  ایرنا، این افراد به همراه تعدادی از اعضای شوراهای اسلامی خرامه و بخش کربال ای، شهرستان شنبه در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خواستار احقاق حق کشاورزان این منطقه شدند.

** نهادهای موازی

در این دیدار مرتضی زارع درنیانی نماینده شهرستان خرامه در شورای اسلامی استان فارس اظهار داشت: در برخی موارد در مسیر پیگیری مشکلات کشاورزان شاهد هستیم که نهادهای مختلف توپ را در زمین همدیگر می‌اندازند که این موضوع برای مردم قابل قبول نیست.

عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی استان فارس اضافه کرد: توقع مردم و ما نمایندگان مردم این است که نهادهای دولتی دست از موازی‌کاری و یا ناهماهنگی در امور مربوط به مردم بردارند.

زارع درنیانی از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خواست که در همین جلسه برای رفع مشکلات تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کند.

** کربالی‌ها، تامین آب با تانکر و کارگری در مناطق دیگر

ابوذر زارع، رئیس شورای اسلامی بخش کربال نیز با تأکید بر درخواست مردم مبنی بر توزیع عادلانه آب بیان کرد: برخلاف مصوبه دولت مبنی بر ممنوعیت کشت، برخی از شهرستان‌ها استثنا می‌شوند اما شهرستان خرامه و بخش کُربال که معیشت اهالی آن به کشاورزی گره خورده است همچنان محروم می‌ماند.

وی افزود: کار مردم بخش کربال که یک عمر حقابه و کشاورزی وسیع داشته اند به جایی رسیده که برای آب آشامیدنی به تانکر محتاج می‌شوند و برای گذران زندگی زن و بچه‌های خود را برای کارگری به مناطق دیگر می‌فرستند.

رئیس شورای اسلامی کربال با اشاره به بارندگی‌های اخیر و بهبود وضعیت سدهای اطراف، بر تأمین آب کشاورزی در این بخش ازجمله کشت صیفی تأکید کرد.

** تجدید نظر در تصمیمات

یکی از کشاورزان بخش کربال نیز در واکنش به برخی وعده‌ها بیان کرد: ما نمی‌توانیم نقد را رها کنیم و نسیه را بگیریم؛ توقع ما این است که مسؤولان در برخی تصمیمات خود در حوزه آب و کشاورزی در خرامه تجدیدنظر کنند.

شاپور زارع افزود: از سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و آب منطقه‌ای درخواست داریم که مجوز کشت صیفی و تأمین ملزومات آن برای مردم کشاورزان این منطقه در دستور کار قرار گیرد.

** حل شود برای همیشه

عضو شورای اسلامی روستای حسین‌آباد خرامه هم با اشاره به بهبود وضعیت بارندگی، از مسؤولان ارشد استان خواست یک بار برای همیشه مشکلات وخیم کشاورزی در کربال و خرامه را حل کنند.

فرامرز زارع قشلاقی از متولیان استان خواست که نگذارند کربال بیش از این زجر بکشد و گفت: سزاوار نیست حتی در شرایطی که آب وجود داشته باشد باز هم کشاورزان کربال این چنین گرفتار باشند.

این عضو شورای حسین‌آباد از مسؤولان آب خواست که هم برای چاه‌های اطراف سد حریم تعیین کنند و هم زمان‌های باز کردن آب به روی زمین‌های کشاورزی را متناسب با بهره‌وری بهینه از آب برنامه‌ریزی کنند.

** باران بارید، توقع داریم

آل سعدی، عضو شورای اسلامی روستای آبشور بخش مرکزی خرامه هم با بیان اینکه ما مردم خرامه در زمان خشکسالی به وضعیت قانع بودیم، اظهار داشت: حال که وضعیت آب بهبود یافته توقع اینکه تأمین نیازهای اولیه کشاورزان هم بهبود یابد بیهوده نیست.

وی با یادآوری اینکه اراضی مستعد کشاورزی در خرامه به گونه‌ای است که با کمترین آب بیشترین بازدهی را دارد، گفت: ما از مسؤولان می‌خواهیم که نگذارند این استعداد چند هزار ساله از بین برود و با حمایت خود مردم روستاهای شهرستان خرامه را از وضعیت وخیم فعلی نجات دهند.

** برنج و باز هم برنج

یکی دیگر از اهالی بخش کربال خرامه نیز وضعیت فعلی مدیریت آب را مصداق بی‌عدالتی و ظلم در حق آنها دانست و گفت: در حالی که در برخی شهرستان‌های اطراف در هر دو طرف رودخانه برنجکاری می‌شود، اما صدای خرامه‌ای‌ها با وجود استعداد و نیروی کار ماهر در حوزه کشاورزی به جایی نمی‌رسد.

عباس زارعی اضافه کرد: متأسفانه مسؤولین مرتباً تغییر می‌کنند و هر مسؤول جدید به محض ورود، بار دیگر به اول ماجرا بازمی‌گردد و این چنین است که تلاش ما برای جلوگیری از ضایع شدن حقوق مردم این منطقه به جایی نمی‌رسد.

زارعی افزود: در کربال حتی بدون کود و تنها با سه بار آبیاری، بازده‌ی بالای ۱۰ تن گندم در هکتار حاصل می‌شود اما متأسفانه شاهد هستیم که دستگاه‌های اجرایی استان توان خود را صرف حمایت از صحراهایی می‌کنند که با کود شیمیایی و مصرف حداکثری آب، برنج‌کاری می‌کنند.

این فعال حوزه کشاروزی گفت: استفاده غیرقانونی مناطق دیگر از حقابه رودخانه کُر غیر قانونی، غیر انسانی و غیر شرعی است و مسؤولان ارشد استانی باید به این ظلم در حق مردم کربال و خرامه پایان دهند.

** از پیگیری حقوق قانونی خود خسته نشوید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این دیدار با بیان اینکه برخی از خواسته‌های مردم خرامه به حق است و قابلیت پیگیری دارد، گفت: من متولی کشاورزی همه استان پهناور فارس هستم و تا جایی که در حوزه اختیارات و در توان ما باشد از حقوق همه کشاورزان دفاع می‌کنیم.

محمدمهدی قاسمی خطاب به اعضای شوراهای اسلامی و نمایندگان کشاورزان حاضر در این جلسه، افزود: هرجا اطمینان پیدا کردید که مستحق هستید می‌بایست دفاع از حقوق خودتان را پیگیری کنید و از تلاش در این نیز مسیر خسته نشوید تا به نتیجه برسید.

لایروبی رودخانه، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، بهره‌وری از سدهای ملاصدرا و درودزن و تثبیت نسق آب با لوله‌کشی ازجمله موضوعاتی بود که به اعتقاد این مقام ارشد استانی می‌تواند برای کشاورزان خرامه راهگشا باشد.

** تشریح وضعیت آب سد درودزن

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس حمایت از کشت صیفی و برنجکاری را به دلیل مصرف بالای آب امری دشوار دانست و گفت: در سد درودزن تا پایان اردیبهشت‌ماه، حدود ۶۰۲ میلیون متر مکعب آب وجود داشته که از این میزان ۲۶۸ میلیون متر مکعب امکان بهره‌وری دارد؛ از این مقدار آب نیز ۱۲۰ میلیون متر مکعب برای آب آشامیدنی شهرستان‌هایی همچون شیراز و مرودشت و همچنین ۲۰ میلیون متر مکعب برای مصارف صنعتی در نظر گرفته شده است.

قاسمی با بیان اینکه با هر بار رهاسازی آب سد ۷۵ میلیون متر مکعب تخلیه می‌شود؛ اضافه کرد: حال شما در نظر بگیرید که برای محصولی همچون برنج برای هر یک هکتار به تنهایی ۲۵ هزار متر مکعب آب لازم است در حالی که این محصول نیاز به آب مداوم دارد.

به گفته‌ی وی بهتر است اعضای شوراهای اسلامی و نمایندگان بخش کشاورزی شهرستان خرامه و بخش کربال، تأکید خود را بر روی درخواست‌های شدنی و کارشناسی شده بگذارند تا به حق و حقوق خود در این زمینه برسند.

شهرستان خرامه واقع در استان فارس در ۷۵ کیلومتری شرق شیراز واقع است که از شمال با ارسنجان، از شمال شرقی با آباده طشک و از شرق با نی ریز، از شمال غربی با مرودشت و زرقان، از غرب با شیراز، از جنوب با شهرستان سروستان و از جنوب شرقی با استهبان و فسا همسایه است.

شهرستان خرامه دارای دو بخش مرکزی و کربال است.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار