چاپ کد خبر: 144049
3 خرداد 1403

۱۰ اشتباه رایج در مسواک زدن که آسیب جبران ناپذیری به دندان ها وارد می کند!

مسواک زدن شاید کار آسانی به نظر برسد اما در واقع اینطوری نیست و انجام دادن آن نیاز به دقت و توجه بالایی برای حفظ سلامت دندان هایتان دارد.اشتباهات رایجی هنگام مسواک زدن همه ما انحام می دهیم که خیال می کنیم درست هستند درصورتی که تداوم آنها به دندان ها آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند.در ادامه این مطلب به این خطاها پرداخته ایم که دیگر مورد تکرار واقع نشوند.

اشتباهات رایج در مسواک زدن

۱-با عجله مسواک زدن 

شما باید حداقل ۳ بار در روز به مدت ۲ دقیقه مسواک بزنید. اما هنگامی­که برای رفتن به مدرسه یا سرکار دیر می­کنید، یا وقتی­که خیلی خوابتان می­آید و می­خواهید به رختخواب بروید، خلاصه هر چند وقت یکبار به هر دلیلی، زمان مسواک زدن را کوتاه می کنید. اما این کار صحیح نیست. دندانپزشکان قبلا پیشنهاد می­کردند که از یک تایمر یا چیزی شبیه به آن استفاده کنید. اما امروزه همه یک چیز خارق­ العاده در خانه خود دارند که آن هم تلفن همراهتان است. اگر یک تایمر به مدت ۲ دقیقه را برای زمان مسواک زدن خود تنظیم کنید، عالی می­شود.

به عنوان یک پیشنهاد جذاب، اگر دوست دارید موسیقی بگذارید و میانگین زمان آهنگی که انتخاب می­کنید در حدود ۲ تا ۳ دقیقه باشد. احتمالا اگر هنگام گوش دادن به یکی از آهنگ­های مورد علاقه خود مسواک بزنید، به اندازه کافی و با دقت بیش تری مسواک زدن را ادامه خواهید داد.

۲-دقت نکردن!

خطای دیگری که ممکن است زیاد مرتکب شوید این است که حین مسواک زدن، برخی از مناطق دهان را فراموش کنید.اغلب مردم فراموش می‌کنند که سطح داخلی دندان‌های خود را مسواک بزنند. متخصصان بر این باورند که بیشتر مردم مسواک زدن قسمت داخلی دندان‌های جلو را بیشتر فراموش می‌کنند.

باید با دقت جلو، عقب و روی دندان ها و همچنین لثه ها، زبان و کام را تمیز کردمطمئن شوید که سطح بیرونی و داخلی دندان‌ها و قسمتی که با آن غذا را می‌جوید به درستی و کامل مسواک زده‌اید. همچنین کشیدن مسواک روی سطح زبان خود را فراموش نکنید.

اغلب بخش هایی از دهان که مسواک به راحتی به آنجا نمی رسد، مثل دندان های عقب رها می شوند. باید توجه داشته باشید که با حوصله و دقت مسواک بزنید. برخی افراد در مسواک زدن تمام دندان ها، تنبلی به خرج می دهند.

دندانپزشکان دریافته‌اند اغلب افراد بارها و بارها از یک قسمت دهان خود شروع به مسواک زدن می‌کنند. در حالی که بهتر است این کار را از نقاط مختلفی شروع کنیم تا در قسمتی خاص از مسواک زدن خسته نشویم. چون ممکن است وقتی که به چهارمین قسمت دندان‌ها می‌رسیم از این کار خسته شده باشیم و آن بخش کمتر از بقیه دندان‌ها تمیز شود.

۳-استفاده طولانی از یک مسواک

یکی دیگر از عوامل اشتباه مسواک زدن، استفاده مداوم و طولانی مدت از یک مسواک است. دورانداختن یک مسواک خوب گاهی سخت می باشد. اما وقتی تغییراتی در موهای برس مسواک مشاهده می­کنید ، وقتی­که تغییر رنگ می­دهد، خم می­شود یا کثیف به نظر می­رسد، وقت آن است که دیگر از آن مسواک استفاده نکنید. هنگامی که موهای برس ساییده می­شوند، مسواک قدرت خود را از دست می­دهد. بنابراین حداقل هر ۳ تا ۴ ماه آن را عوض کنید. همچنین، اصلا هوشمندانه نیست که مسواک خود را با شخص دیگری به اشتراک بگذارید. مسواک را در هوای آزاد نگه دارید تا از رشد قارچ و باکتری روی برس آن هنگام خیس بودن جلوگیری کند.

۴-فشار بیش از حد!

آیا از آن دسته افرادی هستید که تصور می کنند هر چه بیشتر مسواک را فشار دهند دندان ها بهتر تمیز می شوند؟ باید بگوییم متاسفانه اشتباه می کنید. به کار بردن انرژی زیاد در حین مسواک زدن از آن دسته خطاهای رایجی است که تمام مراجعین به دندان پزشکان مرتکب می شوند. فشار دادن مسواک روی دندان ها باعث می شود بافت لثه ها از دندان ها فاصله بگیرد و از بین برود. حتی امکان دارد به حساسیت دندانی یا افتادگی دندان دچار شوید.

خلاصه اینکه با دندان هایتان مهربان باشید. دندان پزشکان توصیه می کنند از مسواک های نرم استفاده کنید، زیرا این‌گونه مسواک ها به دندان آسیب نمی رسانند و راحت تر روی دندان ها می لغزند. البته برس مسواک باید به اندازه کافی محکم باشد تا بتواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد، ولی نه تا حدی که هنگام مسواک زدن به دندان‌ها و لثه‌ها آسیب وارد کند.

اشتباهات رایج در مسواک زدن

۵-در یک جهت مسواک زدن 

مسواک زدن در یک جهت، یک مسواک زدن نادرست است. چراکه شما تنها در امتداد دندان­های خود، از چپ به راست را مسواک می­زنید. دندانپزشک و متخصصان دهان و دندان می­گویند، از لثه شروع کنید و به بالا و پایین بروید. با حرکت بالا و پایین مسواک، دایره­ای کوچک را شکل دهید. اگر شما این کار را اشتباه انجام دهید، به شما کمک نمی­کند. در واقع، در صورت مسواک زدن در یک جهت شما می­توانید به دندان خود صدمه بزنید.

۶- خمیر زیاد!

زیاده روی در مصرف خمیر دندان، فی نفسه آسیبی به دندان ها نمی زند، اما امکان دارد به خاطر اینکه دوست ندارید دهانتان پر از کف باشد زمان مسواک زدن را کوتاه کنید.برای کودکان لایه ی نازکی از خمیر دندان کافیست و برای بزرگسالان اندازه ی یک نخود یا تیله، بس است و بهتر است زیاده روی نکنید.

۷-فراموش کردن خط لثه 

باکتری­ها اغلب در مکانی که دندان و لثه شما به یکدیگر می­رسند شکل می گیرند. ما معمولا هنگام مسواک زدن آن قسمت را فراموش می­کنیم. دندانپزشکان می­گویند، شما می­خواهید به نوعی به زیر حدود یک میلی­متر از بافت لثه خود، جایی که دندان شما از لثه شما بیرون می­آید، دست پیدا کنید، یعنی تقریباً در حدود میلی­متر، شاید ۲ یا ۳ میلی­متر، درست زیر لثه، بنابراین برس مسواک شما باید قابلیت خم شدن را داشته باشد.

۸- خوب نشستن مسواک!

باکتری‌ها می‌توانند به راحتی در مسواکی که خوب شسته نشده رشد کنند و دفعه بعد که مسواک می‌زنید، ممکن است این باکتری‌ها را به دهان و دندان خود وارد کنید.در ضمن شستشوی کامل مسواک پس از هر بار مسواک زدن، باعث می‌شود که‌ باقیمانده‌های خمیردندان نیز از روی آن پاک شود.

۹- عدم قرار دادن مسواک در جای مناسب!

اگر مسواک شما همیشه مرطوب بماند، می‌تواند مکانی مناسب برای رشد باکتری‌ها باشد. همچنین اگر برس مسواک همواره خیس بماند، موهای سر مسواک به سرعت تغییر شکل می‌دهند.

پس بعد از شستن مسواک، آن را در هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود و بعد در جامسواکی دربسته قرار دهید.

۱۰-مسواک های ابدی!

انجمن دندانپزشکی آمریکا پیشنهاد می‌کند هر ۳ یا ۴ ماه یک بار مسواک خود را عوض کنید (در صورتی که هر روز از آن استفاده کنید). در ضمن اگر موهای سر مسواک زودتر از این مدت ساییده شوند، باید همان موقع این تعویض صورت گیرد. پس باید به ظاهر مسواک هم دقت کنید و اگر موهای سر آن انعطاف‌پذیری خود را از دست داده یا از هم جدا شده‌اند، مسواک جدیدی تهیه کنید.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار