چاپ کد خبر: 137633
1 فروردین 1403

۱۰ نوع غذای متنوع و خوشمزه برای مهمانی های عید نوروز

از گذشته‌ ها معمولا بعد از سال تحویل خانواده ها و آشنایان شروع به دید بازدید یکدیگر می کنند و با برگزاری مهمانی های متنوع سعی در نزدیک کردن هم به یکدیگر می کنند.در این مقاله می خواهیم به شما ۱۰ مدل غذای بسیار خوشمزه برای مهمانی های عید را به شما معرفی کنیم.

پخت غذا برای مهمانی های عید

۱- سبزی پلو با ماهی معروف‌ ترین غذای شب عید

یکی از شناخته‌ شده‌ ترین غذاهای عید سبزی پلو با ماهی است. دلیل انتخاب این غذا به خاطر فسفر ماهی بوده و باعث می‌ شود که فرد در سال جدید تصمیم‌ های بهتری بگیرد و فعال‌ تر شود.سبزی پلو هم به دلیل استفاده از سبزی‌ های بهار انتخاب شده. ایرانی‌ ها عقیده داشتند که سبزی‌ های اولین ماه از فصل بهار خاصیت زیادی دارند. معمولا در شمال و جنوب ایران سبزی پلو را با ماهی شکم پر تدارک می‌ بینند و در بعضی مناطق کشور هم این غذا را با گوشت تهیه می‌ کنند.

۲-خورش ترش تره یکی از غذاهای مناسب مهمانی عید نوروز

خورش ترش تره یکی از غذاهای سنتی گیلان است که مناسب سفره شام عید نوروز می باشد. این غذا در گیلان طرفداران بسیار زیادی دارد و از غذاهای سنتی به حساب می آید که از قدیم در شب عید نوروز سرو می شده است. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه خورش ترش تره عبارتند از سیر، سبزی‌ های سنتی گیلان (خالواش)، سبزی ترکیبی از اسفناج، گیشنیز، برگ چغندر، تره، جعفری، شوید، نعنا، برنج و آب نارنج.

۳- رشته پلو غذایی محبوب بعضی شهرهای ایران

در برخی شهرهای ایران مثل کرمانشاه، اراک، تهران و آذربایجان این غذا را شب عید درست می‌ کردند. دو عقیده درباره این غذا وجود داشت؛ یکی در دست داشتن سررشته کارها در سال جدید و دیگری طولانی شدن عمر مانند رشته‌ این غذای لذیذ.

رشته پلو یک غذای مجلسی محسوب می‌ شود که با ترکیب رشته، برنج، کشمش، گوشت و خرما تهیه می‌ شود. البته می‌ توان این غذا را بدون گوشت هم تهیه کرد. در این صورت باید آن را با پیاز داغ و ادویه طعم دار کرد.

پخت غذا برای مهمانی های عید

۴-دلمه برگ مو غذایی مناسب برای عید نوروز

اما غیر از این غذاهای مرسوم، هر شهر غذاهای مرسوم مخصوص به خودش را برای شب عید دارد. مثلا در آذربایجان دلمه در انواع مختلف پخته می‌ شود.

البته پخت دلمه برگ مو بیشتر متداول است. بعضی مردم معتقد بودند که با خوردن این غذاها می‌توان به تمام آرزوها در سال جدید رسید. این غذا با برنج، پیاز، لپه، سرکه، سبزی دلمه، گوشت چرخ کرده و ادویه‌ های مختلف درست می‌شود و در آخر در برگ دلمه پیچیده می‌ شود.

سبزی دلمه برگ مو چیست و چه خواصی دارد

۵- قورمه سبزی غذای همیشه محبوب برای ایام عید

یکی از غذاهای همیشه محبوب ایرانی‌ ها که اتفاقا در شب عید نوروز هم طبخ می‌ شود؛ قورمه سبزی است. البته این غذا را بیشتر در نقاط کوهستانی ایران تهیه می‌ کنند.

لازم به گفتن نیست که این غذای خوشمزه با سبزی‌ قورمه، لیمو عمانی، گوشت و لوبیا قرمز تهیه می‌ شود. البته به خودتان سخت نگیرید، در حال حاضر و با گرانی گوشت می‌توانید از مرغ هم استفاده کنید.

بسیاری از مردم در گذشته معتقد بودند که با خوردن قورمه سبزی در شب عید نوروز سال سبز و پربرکتی خواهند داشت.

۶-کلم پلوی شیرازی مناسب سفره مهمانی های عید

یکی دیگر از غذاهای خوشمزه سنتی که برای شب نوروز و مهمانی های عید مناسب است، کلم پلوی شیرازی می باشد. کلم پلو غذای سنتی شیراز است اما در کل ایران طرفدار دارد و در شهرهای مختلف با کمی تغییر درست می شود. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کلم پلو برنج، گوشت چرخ کرده، کلم، سبزی‌ های معطر، پیاز داغ، آرد نخودچی، پودر لیمو عمانی و ادویه است

پخت غذا برای مهمانی های عید

۷-کوفته غذای محلی عید نوروز

همدانی‌ ها برای شب عید کوفته درست می‌ کردند. این کوفته با گوشت گوسفند، نخود، لپه، تخم‌ مرغ، انواع ادویه، آرد نخودچی و پیاز تهیه می‌شود و داخلش را پر از آلو، گردو، تخم مرغ آب پز و پیاز سرخ شده می‌ کردند.

ترفند مهم برای تهیه کوفته همدانی ورز دادن زیاد است. نکته‌ ای که اگر یادتان برود، کوفته‌ هایتان وا می‌ رود. روی این غذا هم آبگوشت می‌ ریختند و با ترشی آن را میل می‌ کردند.

۸-ترش تره غذای مخصوص گیلانی‌ ها برای شب عید

یکی از غذاهای مخصوص شب عید که در گیلان بسیار طبخ می شود ترش تره است. این غذا شباهت بسیار زیادی به آش دارد با این تفاوت که در آخر کار به آن تخم مرغ هم اضافه می‌ کنند.

برای تهیه این غذا نیاز به سیر، سبزی‌ های سنتی گیلان (خالواش)، سبزی ترکیبی از اسفناج، گیشنیز، برگ چغندر، تره، جعفری، شوید، نعنا، برنج و آب نارنج دارید. البته در فصل آلوچه در این غذا از آلوچه‌ های ترش جنگلی استفاده می‌شود. از محسنات این غذا گیاهی بودن آن است که برای گیاهخواران یک غذای کامل محسوب می‌شود.

۹-قیمه نثار قزوینی غذای مناسب عید نوروز

این غذا که در قزوین بسیار محبوب است، معمولا در شب عید یا برای پذیرایی از مهمانان تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا همان طور که از اسم آن پیداست به گوشت گوساله قیمه شده، زرشک، خلال بادام، برنج، زعفران، خلال پسته، رب گوجه، پیاز، گلاب یا هل و عرق دارچین نیاز دارید.

معمولا این خورشت قیمه را در لابه لای برنج می‌ریزند و روی آن را با خلال پسته و بادام تزئین می‌کنند.

۱۰-خورش خلال غذای مناسب مهمانی  عید کرمانشاه

غذای سنتی و خوشمزه ای است که به عنوان غذای شب عید کرمانشاه شناخته شده است. این غذای خوشمزه نیز در لیست غذاهای مناسب مهمانی عید نوروز قرار می گیرد. خورش خلال کرمانشاه بسیار شبیه خورش قیمه است با این تفاوت که به جای سیب زمینی از خلال بادام برای تهیه آن استفاده می کنند.

برای تهیه این غذای خوشمزه از مواد اولیه ای مانند گوشت گوساله، زرشک سیاه، لیمو عمانی، پیاز، ادویه، زعفران و خلال بادام استفاده می شود.

 

 

 

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار