چاپ کد خبر: 126132
26 آبان 1402

۱۲ روش برای مدیریت استرس مالی که در این روزها به درد همه می خورد

فشار یا استرسی که مسائل مالی بر انسان می گذارد بیشتر از هر نوع استرس دیگری در زندگی است. تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از نیمی از بزرگسالان دچار استرس مالی هستند و این استرس به مسائلی مانند پرداخت اجاره‌بها یا بدهی‌های مختلف مربوط می‌شود. با توجه به اینکه استرس مالی آسیب منفی بر جسم و روح انسان وارد می کند بنابراین باید روش های مقابله با آن را بدانید.

کنار آمدن با استرس مالی

منظور از استرس مالی چیست؟
پول یکی از مهم‌ترین منابع استرس در سراسر جهان است و استرس مالی به تنشی عاطفی می‌گویند که به این منبع استرس مربوط می‌شود. هر کسی ممکن است این تنش را تجربه کند، اما استرس مالی بیشتر در خانواده‌هایی که درآمد پایین‌تری دارند، رخ می‌دهد.این استرس ممکن است ناشی از نداشتن پول کافی برای رفع نیازهای اولیه مانند پرداخت اجاره‌بها، پرداخت قبوض و خرید مواد غذایی باشد. افرادی که درآمد کمتری دارند، ممکن است به دلیل شغل خود خود استرس بیشتری را تجربه کنند. معمولا شغل این افراد مرخصی کمتری دارد. گاهی مواقع نیز محیط کاری افراد بسیار ناامن است اما آن‌ها از استعفا دادن می‌ترسند چون اگر بیکار شوند نمی‌توانند از پس مخارج خود بربیایند.

بیشتر مردم هر از گاهی به خاطر پول استرس می‌گیرند اما اگر استرس مالی زندگی روزمره را مختل کند دردسرآفرین می‌شود. به عنوان مثال، ممکن است نتوانید بر سایر بخش‌های زندگی تمرکز کنید یا از آن لذت ببرید چون استرس‌های مالی شما را به‌شدت نگران می‌کند.

مقابله با استرس مالی می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد، اما چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای مدیریت آن انجام دهید. در اینجا چند نکته وجود دارد:

نشانه‌های استرس مالی

علائم استرس مالی به اضطراب و سایر انواع استرس شباهت دارد اما افکار، احساسات و رفتارهای ما درباره‌ی پول و مسائل مالی را تغییر می‌دهد. اگر یکی از نشانه‌های زیر را در خود مشاهده می‌کنید، ممکن است که مشکلات مالی بر زندگی‌تان تأثیر منفی بگذارد:

  • علائم اضطراب از قبیل تنگی نفس و ضربان قلب بالا موقع فکر کردن به مسائل مالی
  • اجتناب از تماس تلفنی، نامه یا ملاقات حضوری با طلبکاران
  • لغو برنامه‌های جمعی و دوری از دوستان
  • احساس شرم و خجالت
  • احساس می‌کنید که کنترل امور مالی خود را از دست داده‌اید یا نمی‌توانید ادامه بدهید.
  • نگرانی یا ناامیدی نسبت به آینده
  • عصبانیت یا کج‌خلقی نسبت به کسانی که درگیر امور مالی شما هستند مانند یکی از اعضای خانواده که در جریان صورت‌حساب‌هاست یا مدیری که در محل کار میزان افزایش حقوق شما را تعیین می‌کند.

کنار آمدن  با استرس مالی

راه‌های مقابله با استرس مالی

یادگیری مقابله با استرس مالی و مدیریت موثر وضعیت مالی به شما کمک می‌کند تا زندگی خود را بهتر کنترل کنید، استرس را کاهش دهید و آینده‌ای امن‌تر بسازید. می‌توانید از ۷ راه با استرس مالی مقابله کنید یا کنار بیایید.

۱- مشکلات را شناسایی کنید

اولین قدم برای غلبه بر بحران مالی، شناسایی مشکل اصلی است که باعث ایجاد مشکلات شده است. مشکلات مالی به طور کلی نشان دهنده یک موضوع بزرگتر است و برای یافتن راه حل های طولانی مدت، باید علت واقعی مشکلات مالی خود را شناسایی کنید. ایده اهمیت کشف یک مشکل خاص، ارائه یک راه حل دائمی است. درست مانند یک شیر آب نشتی در خانه شما؛ قرار دادن سطل زیر آن یک راه حل موقت است. شیر را تعمیر کنید و نشت برای همیشه متوقف می شود. به جای اینکه روی استرس خود تمرکز کنید، روی حل مشکلی که باعث مشکلات مالی شما می شود تمرکز کنید.

۲- مدیریت کلی استرس را فراموش نکنید

همان‌طور که وضعیت مالی خود را کنترل می‌کنید، با کمک تکنیک‌های کاهش استرس زندگی آرام‌تری داشته باشید. داشتن یک رژیم غذایی سالم، خواب کافی و انجام دادن برخی از حرکات ورزشی به کاهش استرس کمک می‌کنند. علاوه بر این، می‌توانید از تکنیک‌های تمرکز حواس مانند تنفس عمیق و یوگا استفاده کنید تا هر گونه اضطرابی را کاهش دهید.

۳- منبع درآمد خود را افزایش دهید

اگر دچار استرس مالی شده‌اید، بهتر است به راه‌های کسب درآمد دیگری علاوه بر شغل فعلی فکر کنید. دانستن اینکه چگونه دارایی‌های مالی را بدون ایجاد استرس افزایش دهید نیز گاهی دشوار است. با وجود این، برای افزایش درآمد و کاهش استرس راه‌های مختلفی وجود دارد.

۴-صندوق اضطراری بسازید

کنار گذاشتن پول برای شرایط اضطراری – مانند تعمیرات ماشین، از دست دادن شغل یا بیماری – می تواند تا حد زیادی به کاهش اضطراب مالی کمک کند. با این حال، ساختن یک صندوق اضطراری می تواند طاقت فرسا به نظر برسد، به خصوص صندوقی که برای پوشش هزینه های سه تا شش ماهه کافی است. به مقدار آن فکر نکنید – آنچه مهم است این است که به طور مداوم پول را کنار بگذارید.از بودجه خود استفاده کنید تا مشخص کنید پس از محاسبه هزینه‌های فهرست نیازهایتان، هر ماه چقدر می‌توانید به پس‌انداز کمک کنید.
قبل از شروع به بررسی اهداف پس انداز درازمدت، ایجاد سه تا شش ماه هزینه زندگی را در اولویت قرار دهید.

۵-امور مالی خود را سازمان‌دهی کنید

از آنجایی که روال زندگی همیشه ثابت نیست، باید به صورت منظم وضعیت مالی خود را بررسی کنید. با اختصاص زمان برای برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی و نظم دادن به مبالغی که وارد حساب شما می‌شوند یا از آن خارج می‌شوند، امور مالی کنترل می‌شوند. هر چه امور مالی شما سازمان‌دهی بهتری داشته باشد، استرس کمتری خواهید داشت.

۶-به جای کارت‌های اعتباری از پول نقد استفاده کنید

اگر کنترل مخارج خود در هنگام استفاده از کارت‌های اعتباری برایتان دشوار است، به پول نقد روی بیاورید. این می‌تواند به شما کمک کند به بودجه خود پایبند باشید و از انباشت بدهی بیشتر جلوگیری کنید.

۷-چرخه‌ی بدهی را درک کنید

درک بدهی اولین قدم برای رهایی از آن است. مطالعات نشان می‌دهند که می‌توانید با پرداخت یک صورت‌حساب در هر زمان و با پرداخت کمترین بدهی، بدهی‌های خود را سریع‌تر پرداخت کنید. درباره‌ی نرخ بهره‌ی بدهی‌ها تحقیق کنید. سپس، بدهی‌هایی که بیشترین نرخ بهره را دارند، اول پرداخت کنید تا در طول زمان هزینه‌ها بیشتر نشوند.

کنار آمدن با استرس مالی

۸-مذاکره در مورد قبوض

از مذاکره در مورد صورتحساب‌هایی مانند خدمات کابل، اینترنت یا تلفن نترسید. بسیاری از شرکت‌ها تخفیف یا تبلیغاتی ارائه می‌دهند که ممکن است شما از آن‌ها بی اطلاع باشید. تماس بگیرید و بپرسید که آیا گزینه‌های موجود برای کاهش صورتحساب ماهانه شما وجود دارد یا خیر.

۹-از دیگران کمک بخواهید

راه دیگری که به کاهش استرس مالی کمک می‌کند، کمک گرفتن از دیگران است. خانواده و دوستان می‌توانند به شما کمک کنند تا استرس کمتری تجربه کنید. شرکت در گروه‌های حمایتی نیز به شما کمک می‌کند. می‌توانید یک گروه حمایتی تشکیل بدهید تا در کنار افرادی که با استرس مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، احساس تنهایی نکنید. اگر هم استرس شدیدتر شد، می‌توانید از یک روان‌شناس حرفه‌ای کمک بخواهید.

۱۰- وضعیت مالی خود را بررسی کنید

فهرستی از مشکلات مالی که باعث نگرانی بیشتر شما شده‌اند، تهیه کنید. سعی کنید مشکلات را یکی یکی برطرف سازید تا دچار فشار نشوید. کارهایی را که می‌توانید از امروز یا این هفته شروع کنید و به ثبات مالی شما کمک می‌کنند، بنویسید. برای خود یک برنامه بودجه درست کنید تا مدیریت امور مالی‌تان در طول یک ماه یا حتی یک هفته ساده‌تر شود. علاوه بر این، می‌توانید فهرستی از هزینه‌های روزانه یا هفتگی خود تهیه کنید تا مدیریت هزینه‌ها برایتان ساده‌تر شود.

۱۱-خرج کردن آگاهانه را تمرین کنید

قبل از خرید، از خود بپرسید که آیا با ارزش‌ها و اولویت‌های شما مطابقت دارد یا خیر. لحظه‌ای وقت بگذارید و فکر کنید که آیا این یک هزینه ضروری است یا یک خواسته. این می‌تواند به شما کمک کند از خرید‌های ناگهانی اجتناب کنید و تصمیمات عمدی بیشتری در مورد پول خود بگیرید.

۱۲-مراقبت از خود را فراموش نکنید

سبک زندگی سالم در مدیریت استرس نقش مهمی دارد. سعی کنید روزی ۳۰ دقیقه ورزش کنید یا بدن خود را به هر طریقی که برایتان بهتر است، حرکت بدهید. این کار باعث بهبود سلامت جسمی و روانی شما می‌شود. پیاده‌روی نیز راهی عالی برای کاهش استرس و تمرین ورزشی به صورت هم‌زمان است. زمانی را به استراحت اختصاص دهید. استرس مالی می‌تواند زندگی‌تان را تحت‌الشعاع قرار دهد اما نباید فراموش کنید که خودمراقبتی به مدیریت استرس و امور مالی کمک می‌کند. بنابراین، زمانی را به استراحت، مدیتیشن، فعالیت‌های سرگرم‌کننده یا ارتباط با دیگران اختصاص بدهید.

منبع:دیجی کالا

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار