داغ شدن گوشی موبایل یکی از رایجترین دغدغههای کاربران گوشیهای هوشمند است که گاهاً موجب نگرانی برخی از آنها میشود. تقریباً اکثر کاربران گوشیهای هوشمند حداقل یکبار داغ شدن بیش از اندازه گوشی را تجربه کردهاند.
هر سال تعدادی از گوشیهای هوشمند ممکن است به دلیل مجاورت با هوای گرم و قرار گرفتن در زیر نور آفتاب به مدت طولانی با انفجار و ترکیدن باتری مواجه شوند که این موضوع علاوه بر آسیب و صدمات مالی جبرانناپذیر، میتواند خطر جدی برای سلامتی کاربران و دارندگان دستگاههای الکترونیکی محسوب شود.
عوامل متعددی در گرم شدن گوشی هوشمند نقش دارد که در ادامه لیستی از آنها را تهیه کردهایم. با اول فارس همراه باشید. ت
۱۲ دلیل برای داغ شدن گوشی اندرویدی و آیفون شما
۱. استفاده مداوم از دادهها و وای-فای
در عصر حاضر استفاده کاربران از اینترنت به طرز قابلتوجهی افزایش یافته است. گشتوگذار در بستر وب، انجام بازیهای آنلاین و غیره استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف نظیر واتس آپ و اینستاگرام همگی نیازمند آن هستند که گوشی شما به اینترنت متصل باشد. استفاده مداوم شما از اینترنت موجب افزایش دما گوشی هوشمند شما میشود. همچنین لازم است بدانید هنگامی که اینترنت گوشی خود را به واسطه Hotspot با دیگران به اشتراک میگذارید، باید انتظار حرارت بیشتر را نیز داشته باشید.
۲. اتصال مداوم به بلوتوث
فراگیر شدن و استفاده از گجتهای پوشیدنی نظیر ساعتها و بندهای هوشمند و هندزفریهای بیسیم نیازمند آن است که گوشی شما به طور مداوم به بلوتوث متصل باشد. این اتصال به طرز قابلتوجهی دما گوشی شما را افزایش میدهد؛ بنابراین اگر میخواهید از افزایش دما گوشی خود جلوگیری کنید باید بلوتوث خود را خاموش کنید.
۳. غیرفعال کردن، برنامههای در حال اجرا
برنامههایی نظیر واتس آپ، اینستاگرام، فیسبوک و توییتر که دائماً در پسزمینه اجرا میشوند تا محتوا خود را بهروز نگهدارند، تأثیر به سزایی در پردازش CPU و Ram دارند که این امر نیز موجب افزایش دما گوشی میشود. این مورد معمولا در گوشی آیفون کمتر پیش میآید.
۴. بدافزار، دلیل داغ شدن گوشی
احتمالاً برایتان پیش آمده باشد که با بالا رفتن دما گوشی، کندی و افت سرعت را نیز تجربه کنید. ممکن است این فرایند به این دلیل باشد که پردازنده در حالت قفل شدن قرار بگیرد تا بهعنوان یک احتیاط امنیتی تلفن شما را خنک کند. احتمالاً یک بدافزار که در پسزمینه در اجرا میشود، دلیل این قفل شدن باشد؛ بنابراین به شما توصیه میکنیم تا گوشی خود را از نظر وجود بدافزار بررسی کنید.
۵. دوربین، یکی دیگر از عوامل داغ کردن گوشی
عکسبرداری و فیلمبرداری یکی از رایجترین کارهایی است که میتوان با گوشی موبایل انجام داد. استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی موبایل، به خصوص برای فیلمبرداری موجب افزایش دما آن میشود؛ بنابراین هنگامی که مشغول فیلمبرداری طولانی مدت هستید احتمال افزایش دما وجود دارد.
۶. کاور محافظ
کاربران گوشی های هوشمند بهمنظور حفاظت از دستگاههای خود در برابر ضربه، اغلب از محافظهای صفحه و قابها استفاده میکنند اما به این موضوع که با این کار مانع از دفع گرما گوشی خود میشوند توجهی نمیکنند. گوشی موبایل همانند سایر دستگاههای الکترونیکی به انرژی نیاز دارد و استفاده از این انرژی سبب تولید گرما میشود. اکثر گوشیهای هوشمند حرارت تولید شده را توسط بدنه و حفرههایی که دارند دفع میکنند، از این رو استفاده از قاب و لایههای محافظ میتواند دفع حرارت را کمی سختتر کند.
۷. نور بیشتر، گرمای بیشتر
احتمالاً توجه کردهاید که بخش اعظمی از شارژ باتری موبایل، توسط نمایشگر مصرف میشود. هرچه میزان روشنایی نمایشگر بیشتر باشد، میزان دشارژ کردن باتری نیز بیشتر است. دشارژ شدن باتری از یک طرف و مصرف بالای نمایشگر از طرفی دیگر سبب شده تا دما گوشی شما به طرز قابلتوجهی افزایش یابد.
۸. شارژ کردن گوشی = گرم کردن گوشی
فرایند شارژ، معمولاً گوشی موبایل شما را با افزایش دما مواجه میکند و باعث داغ شدن گوشی می شود چرا که جریان ولتاژ بالایی را به گوشی شما منتقل میکند. همچنین گوشیهای جدیدتر دارای ویژگیهایی نظیر شارژ سریع هستند که ولتاژهای بالاتری را عبور میدهد و وضعیت را بدتر میکند. این فرایند امری بدیهی است و راهکاری برای جلوگیری از آن وجود ندارد از این رو توصیه ما این است که به هنگام شارژ از گوشی هوشمند خود استفاده نکنید.
۹. موبایل تان را در بازه ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنید
شارژ ۱۰۰ درصدی گوشی موبایل علاوه بر اینکه عمر باتری را کم میکند، موجب افزایش دما آن نیز میشود؛ بنابراین توصیه ما به شما این است که از شارژ ۱۰۰% گوشی خود اجتناب کنید و آن را در بازه ۲۰ الی ۸۰ درصد شارژ کنید.
۱۰. کابل و آداپتور تقلبی، یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی
استفاده از کابل و آداپتور تقلبی و غیر اصل، یکی دیگر از دلایلی است که موجب افزایش دما گوشی هوشمند شما میشود، علاوه بر این از عمر باتری و شارژدهی آن نیز میکاهد. همچنین باید در نظر داشته باشید که برخی از شارژها هستند که برای دستگاههای قویتر طراحی شدهاند که منجر به آسیب رساندن به باتری و گرم شدن بیش از اندازه آن میشود. در مجموع توصیه ما به شما این است که از شارژر و کابل مناسب با گوشی خود استفاده کنید.
۱۱) برنامههای سنگین و بازیهایی با گرافیک بالا
استفاده طولانی مدت از برنامههای سنگین و بازی کردن میتواند یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی باشد. برنامههای سنگین میتوانند بخش زیادی از CPU را درگیر کنند و با کار کشیدن از تمام قابلیتهای تراشه احتمال داغ شدن گوشی افزایش پیدا میکند؛ بنابراین هنگام کار کردن با برنامههای سنگین و بازیهایی با گرافیک بالا بهتر است مراقب داغ شدن گوشی نیز باشید و از استفاده طولانی و زیاد از این برنامهها اجتناب کنید.
۱۲) پر بودن حافظه گوشی
پر بودن حافظه داخلی نیز میتواند از دلایل مهم داغ شدن گوشی باشد. در صورتی که فضای ذخیرهسازی گوشی پر باشد فشار زیادی روی CPU آن وارد میشود؛بنابراین همیشه اقدام به پاک کردن فایلهای اضافی کنید و اجازه ندهید که حافظه گوشی پر شود.
از دیگر دلایل داغ شدن گوشی اندروید و آیفون
به طور گوشی زمانی که باتری و تراشه گوشی داغ میشوند همهی گوشی و همچنین قاب پشتی آن داغ میشوند اما دلیل این که چرا اطراف دوربین داغ میشود به این برمیگردد که تراشه گوشی شما در چه نقطهای از قاب پشتی قرار گرفته باشد. به طور کلی گوشیها هنگام کار با دوربین و عکاسی و فیلم برداری داغ میشوند؛ چرا که استفاده از دوربین و به خصوص فیلم برداری باعث میشود تراشه گوشی به طور دائمی درگیر پردازش اطلاعات و دادههای دریافتی باشد و به این ترتیب با داغ شدن تراشه و سپس باتری کل گوشی داغ شود.
یکی از دلایل داغ کردن گوشی ها، جست و جوی تراشه آنتن برای پیدا کردن آنتن همیشه باعث داغ شدن گوشی می شود؛ مخصوصا زمانی که در مکانی قرار میگیرید که آنتن مدام در حال کم و زیاد شدن است، پس گوشی سعی می کند آنتن را در بالاترین سطح نگه دارد و در نتیجه گوشی حسابی داغ می کند. پیشنهاد می کنیم در مواقعی که آنتن گوشی ضعیف است و عملا کاربردی برای شما ندارد، از داخل تنظیمات حالت اینترنت را روی 2G یا 3G قرار دهید تا کوشی به دنبال اینترنت LTE و 4G نگردد.
این موضوع با توجه به پایان زمستان و فرارسیدن فصل گرما حائز اهمیت است و بسیاری از کارشناسان در این زمینه به کاربران گوشیهای هوشمند هشدار میدهند که با رعایت نکات ایمنی که در ادامه به آن اشاره میشود، از انفجار دستگاه الکترونیکی خود جلوگیری کنند.
قرار دادن تلفن همراه در حالت هواپیما یکی از نکات ایمنی است که میتواند مانع انفجار دستگاه الکترونیکی شود. در واقع این فقط دمای خارجی نیست که سبب داغ شدن گوشی میشود؛ اگر شما در حال بازی کردن یا برقراری تماسهای فراوان باشید، گوشی شما سختتر کار خواهد کرد و حرارت بیشتری را ایجاد میکند که این موضوع میتواند به گرمای بیش از حد آن منجر شود. بنابراین برای کمک به خنک کردن گوشی بهتر است آن را در حالت هواپیما قرار دهید و از برنامههای کاربردی پر قدرت مانند بازی استفاده نکنید و استفاده از آنها را برای مدت زمان طولانی متوقف کنید.
تلفنتان را از جیب خود خارج کنید؛ اگر در یک روز گرم، میخواهید گوشیتان را خنک کنید، نباید تلفن خود را در جیب خود نگه دارید. این موضوع نه تنها ناخوشایند است، بلکه گرمای طبیعی بدن شما علیه فرایند خنککننده کار خواهد کرد درست مانند فرآیند شارژ کردن که بهتر است گوشی خود را در یک موقعیت سایهدار و دور از مواد عایقبندی قرار دهید. در بدترین حالت، باتری گوشی در حالتی که بیش از حد گرم شده باشد میتواند شروع به نشت کرده و یا آتش بگیرد و در نهایت شما را در معرض خطر جدی قرار دهد.
همچنین نباید تلفن خود را برای شارژ کردن زیر هر نوع بالش، پتو و یا سایر مواد گرمکننده قرار دهید. در یک روز گرم، گرمایی که بر اثر یک تلفن در حال شارژ ایجاد میشود اگر به صورت مؤثری پایین نیاید، میتواند به سطح خطرناکی برسد؛ بنابراین لازم است که از شارژ شدن گوشی در یک مکان سایهدار و ترجیحاً در یک سطح سخت و سرد اطمینان حاصل کنید.
توصیه میشود که باتری معیوب را هرچه سریعتر تعویض کنید چون باتری معیوبی که مشکل شدیدی در شارژ نگه داشتن دارد، نسبت به سایر باتریهای سالم موجود در گوشیهای هوشمند ضریب خطر بیشتری برای انفجار، ترکیدن و آسیب دیدگی دارد؛ بنابراین بهترین کار آن است که در صورت بروز هرگونه عیب و ایراد جدی در باتری گوشی، در اسرع وقت نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
از دیگر مواردی که می تواند عدم انفجار گوشی کمک کند این است که تلفن در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. همانطور که احتمالاً تجربه کردهاید، شارژ تلفن میتواند باعث گرم شدن آن شود بنابراین اگر گوشی خود را هنگامی که در حال شارژ کردن آن هستید، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید، گرمای خورشید به حرارت طبیعی گوشی اضافه میکند که موجب اثرات جانبی انتقال برق به باتری گوشی شما میشود. این موضوع میتواند تلفن شما را بیش از حد معمول گرم کند.
اما در هر حال اگر با رعایت موارد گفته شده همچنان مشاهده و حس کردید گوشی شما بیش از حد نرمال گرم شده است، به سرعت تمامی اتصالات گوشی نظیر بلوتوث، وای فای، اینترنت همراه (دیتا) و غیره را قطع کنید تا از فشار آمدن به باتری و گوشی جلوگیری به عمل آورده شود.
در نهایت، آخرین و بهترین کاری که کاربران در صورت مشاهده گرمای بیش از اندازه در گوشی هوشمند خود باید انجام دهند، خاموش کردن دستگاه است که این کار با ضریب بالایی از انفجار و ترکیدن گوشی جلوگیری میکند.
داغ شدن گوشی اندروید و آیفون اختمال خراب شدن گوشی را زیاد میکند ؟
به طور کلی داغ شدن گوشی ضرری ندارد مگر آن که دما از حدی بیشتر شود و یا این اتفاق به طور دائمی رخ دهد. اگر گوشی شما فقط هنگام شارژ داغ میشود این موضوع طبیعی است و میتوانید با خارج کردن آن از قاب و اقدامات گفته شده در بالا این مشکل را تا حد خوبی بر طرف کنید.
اما اگر گوشی شما دائما داغ است و از آن استفاده بسیار سنگینی دارید این دما در دراز مدت هم باعث خرابی باتری میشود و بازدهی آن را کاهش میدهد و هم میتواند تراشه و به خصوص عملکرد نمایشگر را تحت تأثیر قرار دهد. دمای زیاد برای مدت طولانی میتواند باعث ایجاد لکههای زرد رنگ به روی نمایشگر گوشی شود. پس به طور کلی حتما توجه ویژهای به دمای گوشی خود داشته باشید و هر گاه احساس کردید این دما از حد معمول بیشتر شده است اقدامات گفته شده در بالا را انجام دهید.
بیشتر بخوانید:
آبشارهای زیبای دژ محمدعلی خان انگار بهشت است(+ویدئو)
جمعبندی
در نهایت باید اطلاعتان برسانیم که داغ شدن گوشی یک امر بسیار بدیهی است چرا که در این جعبه جادویی کوچک یک تراشه قدرتمند در حال انجام پردازشهای سنگین است و طبیعتاً گرما قابلتوجهی را تولید میکند. شما میتوانید با جلوگیری از مواردی که در بالاتر با شما مطرح کردیم، مانع افزایش دما در گوشی هوشمند خود شوید، چنانچه دلایل و روشهای جلوگیری که در بالا به آن اشاره کردیم کارساز نبود، توصیه میکنیم تا به یک مرکز تخصصی تعمیر موبایل مراجعه کنید و از اتفاقات ناخوشایندی که در آینده در انتظارتان است جلوگیری کنید.
سوالات متداول
علت داغ شدن گوشی چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث داغ شدن گوشی هوشمند میشود و در این مقاله تمامی آنها را به صورت کامل توضیح دادیم.
نظرات