چاپ کد خبر: 132441
3 بهمن 1402

۴ روش تشخیص آبلیمو طبیعی از تقلبی

آبلیمو، نه تنها به عنوان یک افزودنی معمولی، بلکه به عنوان یک عنصر اساسی در آشپزی شناخته می‌شود.پس لازم است بدانیم آبلیمو خریداری شده طبیعی است و یا دارای مواد مصنوعی طعم دهنده است.تشخیص این موضوع ممکن است کمی پیچیده و گیج کننده باشد اما در این مقاله به شما ترفندهایی برای تشخیص آبلیمو طبیعی را آموزش می دهیم.

تشخیص آبلیمو طبیعی

دلیل تقلب در آب لیمو چیست؟
همان طور که می دانید آبلیمو حاوی اسید ترش مزه و ویتامین سی است. برخی از افراد این ترشی را به شکل مصنوعی ایجاد می کنند. برای مثال به کمک اسید سیتریک و یا جوهر لیمو آب را ترش کرده و با کمی رنگ خوراکی آن را شبیه آبلیمو می کنند. علاوه بر، این از اسانس و نمک نیز استفاده می کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که این افراد می دانند که عموم مردم چه چیزهایی را ملاک طبیعی بودن فرض می کنند و تلاش می کنند تا جای امکان آبلیمو تقلبی خود را مطابق سلیقه مردم تهیه کنند.

تشخیص آبلیمو طبیعی:

۱-رنگ و ظاهر آبلیمو
آبلیموی طبیعی رنگی روشن‌تر و صحیح‌تر نسبت به آبلیموهای مصنوعی دارد. هنگامی که به آبلیموی طبیعی زدید، رنگ سبز و زنده‌ای در ته نشین شده‌اش مشاهده می‌شود، در حالی که آبلیموهای شیمیایی عمدتاً رنگ زرد داشته و رنگشان خشک به نظر می‌رسد.

۲-وجود پرز و دانه‌های لیموترش
یکی از ویژگی‌های آبلیموی طبیعی، وجود پرز و دانه‌های لیموترش در آن است. در واقع، تقریباً نیمی از محتوای آبلیموی طبیعی از پرزهای داخل لیموترش تشکیل شده است که در بخش انتهایی شیشه قرار گرفته‌اند.

۳-تغییر طعم و رنگ در هوا
آبلیموهای طبیعی در هوای گرم یا تحت تأثیر نور آفتاب، سریعاً تغییر می‌کنند. طعم و رنگشان تاریک‌تر می‌شود و به طعم آبغوره نزدیک می‌شود. این در حالیست که آبلیموهای مصنوعی به همین اندازه تغییر نمی‌کنند و رنگ آن‌ها به طرز چشم‌گیری تغییر نمی‌کند.

۴-ترشی طعم آبلیمو
یکی از ویژگی‌های آبلیموهای طبیعی، ترشی کمتر آن است. می‌توان با خوردن یک قاشق از آبلیموی طبیعی، بدون ایجاد ترشی شدید، تازگی و اصالت آن را تجربه کرد. در مقابل، آبلیموهای مصنوعی ترشی بیشتری دارند و با خوردن یک قاشق از آن، ترشی شدیدی احساس می‌شود.

تشخیص آبلیمو طبیعی

ترفند متقلبین:
بد نیست ترفند متقلبین برای خنثی کردن حتی این ترفندها را هم بدانید.

هر ترشی، ترشی آبلیمو نیست
از جمله روش‌های متداول برای تقلب در تشخیص آبلیموهای طبیعی، استفاده از جوهر لیمو و اسید سیتریک است. در این روش، آب با استفاده از جوهر لیمو و اسید سیتریک ترش‌مزه می‌شود و به آن کمی رنگ خوراکی اضافه می‌شود تا ظاهری واقعیت‌نما مانند آبلیمو ایجاد شود. همچنین با افزودن کمی نمک و اسانس، سعی می‌شود تا هیچ اختلاف ظاهری یا حسی در مقایسه با آبلیموهای طبیعی به وجود نیاید.

پالپ درون آبلیمو
همان طور که گفتیم افرادی که در صدد تقلب هستند می دانند عموم مردم چه حدس و گمانی دارند! ممکن است خودشان برای فریب مردم به آبلیمو تقلبی شان کمی پالپ لیمو ترش بیافزایند تا به قولی ته نشین شود. باید بدانید که دلیل این ته نشین شدن آبلیمو ها، وجود آنزیم های فعال است که متاسفانه در برابر گرما حساس هستند. به همین خاطر در آبلیموهای پاستوریزه به ندرت پالپ یافت می شود. چرا که گرمایی که در فرایند تولیدی آن به آب لیمو وارد شده باعث غیر فعال شدن آنزیم ها می شود. درست است که آب لیمو گرما ندیده طبیعی بعد از مدتی ته نشین می شود اما گمان نکنید هر آبلیمویی که ته نشین بشود قطعا طبیعی است.

آیا تلخ بودن نشانه تقلبی بودن آب لیموست؟
نه همیشه. می دانید که برای گرفتن آب لیمو در مقیاس زیاد از دستگاه های بزرگ ماشینی استفاده می شود. بر اثر فشاری که به پوست لیمو ترش ها وارد می شود ممکن است آبلیمو کمی به تلخی بزند. نمی توانید با اطمینان بگویید که اگر آبلیمو تلخ باشد حتما تقلبی است.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار