چاپ کد خبر: 142649
17 اردیبهشت 1403

۷ عادت مخرب و نابود کننده که باید هرچه زودتر از آنها خلاص شد

برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت در زندگی این عادات و رفتار ما هستند که می توانند ما را در این مسیر یاری کنند.بنابراین داشتن عادات مثبت و تقویت این عادات بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است.در مقابل برخی رفتارها و عاداتی وجود دارند که می توانند بسیار در زندگی ما مخرب باشند و باعث نابودی تمام پیشرفت ها و آرزوهای ما شوند که باید با این رفتار و عملکردها به شدت مقابله کرد در ادامه این مطلب به شما ۷ عادت مخرب را معرفی می کنیم که باید هرچه زودتر آنها را از زندگی خود حذف کنید.

عادات مخرب و نابود کننده

۱-چک کردن مداوم گوشی

گوشی‌های همراه همیشه با ما هستند و آماده‌اند تا حواس پرتی برای ما ایجاد کنند تا از انجام کار‌های مختلف فرار کنیم. اصرار مداوم برای چک کردن گوشی تمرکز ما را مختل می‌کند و زمان لازم برای اتمام یک کار را به درازا می‌کشاند. پس از اینکه تسلیم این حواس پرتی‌ها شدیم و کاری را که باید انجام ندادیم احساس نارضایتی می‌کنیم. رسانه‌های اجتماعی این باور را در ما ایجاد کرده‌اند که گوشی‌ها و شبکه‌های اجتماعی مغز ما را ربوده‌اند. اما انسان‌ها ربات‌هایی نیستند که از هر دستور و پیشنهادی پیروی کنند. ما این قدرت را داریم که همه چیز را کنترل کنیم. راهکاری که برای این عادت‌های بد توصیه می‌کنیم این است که وقتی وسوسه می‌شوید که گوشی خود را بردارید و چک کنید، چشمان خود را ببندید و نفسی بکشید و به خودتان بگویید فقط ۱۰ دقیقه گوشی خود را چک می‌کنید و نه بیشتر. این قول را به خود بدهید.

۲-همیشه دهان‌تان را بسته نگه می‌دارید

عادت بسیار بدی است که هیچ نظر، انتقاد و پیشنهادی به بقیه نمی‌دهید. شاید فاصله گرفتن از اتفاقات زندگی و محل کار ابزاری مطمئن برای محافظت از خود در برابر آسیب‌های احتمالی باشد، اما همیشه شما را عقب نگه داشته و مانع پیشرفت‌تان خواهد شد.

اگر فکر می‌کنید محل کار شما طوری است که نمی‌توانید بدون ترس از توبیخ شدن نظرات‌‌تان را بیان کنید و در نتیجه ترجیح می‌دهید همیشه ساکت بمانید، پیشنهاد می‌کنیم در صورت امکان شغل خود را ترک کنید. اما اگر اجازه اظهار نظر دارید اما فردی برون گرا هستید و از حرف زدن اجتناب می‌کنید، باید بدانید عادت بدی در پیش گرفته‌اید و اگر آن را ترک نکنید ررسیدن به موفقیت برایتان سخت‌تر خواهد بود.

عادات مخرب و نابود کننده

۳- به تعویق انداختن کار‌ها

به تعویق انداختن کار‌ها تا آخرین لحظه استرس را افزایش می‌دهد و ما را از خود ناراضی می‌کند. با این حال افراد کار‌ها را به تعویق میاندازند زیرا نمی‌خواهند با استرس، اضطراب و خستگی‌های حین کار رو به رو شوند. بار‌ها و بار‌ها شنیده‌ایم که افراد خود را اهمال کار می‌نماند. اما اهمال کاری یک ویژگی ذاتی انسان نیست. در واقع اهمال کاری یک مشکل تنظیم هیجان و جز عادت‌های بد زندگی است. همه‌ی ما می‌توانیم یاد بگیریم که احساسات خود را بهتر کنترل کنیم.

هنگامی که یک محرک درونی مانند اضطراب، عدم اطمینان یا بی‌حوصلگی را احساس می‌کنید، این روش را امتحان کنید. آنچه را که احساس می‌کنید شناسایی کنید و آن را یادداشت کنید، سپس به جای سرزنش و تحقیر خود، این احساسات را کشف کنید. احساس را خاموش نکنید؛ زیرا با اجتناب عمدی از افکار خاص، آن‌ها پایدارتر می‌شوند. می‌توانید بیشتر در مورد مهار افکار بخوانید. همچنین می‌توانید از تایم‌باکس برای برنامه‌ریزی کار‌های روزانه‌تان در تقویم استفاده کنید. این تکنیک مدیریت زمان بسیار موثرتر از لیست کردن کار‌ها است. وقتی تقویم نشان می‌دهد که زمان رسیدگی به یک کار فرا رسیده است، مهم است که آن را دنبال کنید. تایم باکسینگ یکی از بهترین تکنیک‌های مدیریت زمان در کسب‌وکار است که انجام یک کار را به یک جدول زمانی ثابت و واقعی محدود می‌کند.

۴-سریع دلخور می‌شوید و کینه به دل می‌گیرید

اعتماد نداشتن به برخی‌ها در زندگی کاملا طبیعی است. برای خیلی‌ها پیش می‌آید که مجبورند افرادی را تحمل کنند که طرز فکر و رفتارشان موردپسند نیست. اما باید بدانید فکر کردن به بدی‌های دیگران تنها وقت‌تان را هدر می‌دهد و هیچ نتیجه‌ی دیگری ندارد.

باید یاد بگیرید نسبت به برخی مسائل بی‌اهمیت باشید و از کنار آن‌ها بگذرید. اگر مدام در مورد رفتارهای بد و اشتباه برخی افراد با بقیه حرف بزنید، آن‌ها شما را فردی ترسو و انتقام‌جو می‌بینند و دیگر به شما اعتماد نخواهند کرد.

عادات مخرب و نابود کننده

۵-تمرکز بر نکات منفی

انسان‌ها تمایل به تمرکز روی چیز‌های منفی دارند و ما همیشه در مورد تجربیات بد بیش از حد فکر می‌کنیم. این یکی از عادات‌های بد است که می‌تواند زندگی را مختل کند. البته ما می‌توانیم از تجربیات بد گذشته درس بگیریم. اما از طرف دیگر تمرکز بر افکار و تجربیات منفی می‌تواند منجر به ذهنیت منفی شود. برای مثال اگر روزی با بهره وری پایین دارید، احساس شرمساری نسبت به خود یک تله‌ی ذهنی است. احساس شرمساری فقط شما را دچار حواس پرتی می‌کند و باعث تداوم یک چرخه‌ی معیوب می‌شود.

تمرین درون نگری برای رسیدن به خودآگاهی ابزاری قدرتمند برای مقابله با افکار منفی است. درون نگری به افکار و احساسات شما دسترسی پیدا می‌کند و به شما امکان می‌دهد آن‌ها را پردازش کنید. با خودآگاهی توانایی خود را برای کنترل احساسات افزایش می‌دهید. این نه تنها به شما کمک می‌کند تا با حواس پرتی مبارزه کنید، بلکه استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد و باعث ایجاد حس بهتری در شما می‌شود.

۶-مقایسه‌ی خود با دیگران

همه‌ی ما حسادت و مقایسه‌ی خود با دیگران را تجربه کرده‌ایم. احساس حسادت هنگام دیدن موفقیت زندگی دیگران در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند ترس از بقیه جا ماندن یا در اصطلاح انگلیسی فومو را در ما ایجاد کند. فومو یک محرک داخلی است که می‌تواند ما را دچار حواس پرتی کند. احساس اینکه شخص دیگری اوقات بهتری را سپری می‌کند یا زندگی هیجان‌انگیزتری دارد، می‌تواند ما را از قدردانی از آنچه داریم و تلاش برای بهبود خودمان باز دارد.

این پدیده همچنین می‌تواند ما را وادار کند برای چیز‌هایی که دیگران می‌خواهند مانند تجملات تلاش کنیم. این نوع انگیزه بیرونی است و به عواملی خارج از ما متکی است و همیشه بهترین انگیزه نیست. انگیزه‌ی بیرونی حتی ممکن است ما را تحت تاثیر قرار دهد تا شغل یا اهدافی را که واقعا نمی‌خواهیم دنبال کنیم. انگیزه‌ی درونی میل به انجام کاری است که رضایت درونی برای ما دارد. به جای تمرکز بر موفقیت دیگران و تایید آن‌ها روی خودتان تمرکز کنید. انگیزه‌ی درونی را در اعمال خود بیابید. بنابراین از دیگر عادت‌های بد زندگی که شما را از رسیدن به اهداف خود باز می‌دارد مقایسه خود با دیگران است.

۷-بی حساب و کتاب خرج می‌کنید

اگر عادت دارید هر چه پول در می‌آورید را خرج کنید، قطعا در برهه‌ای از زندگی با مشکلات مالی مواجه خواهید شد. باید بدانید پس انداز کردن پول برای آینده زندگی بسیار ارزشمند است.بهتر است برنامه‌ای برای خرج کردن خود داشته باشید تا جلوی ول‌خرجی را بگیرید.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار