در هر دانه انجیر چند زنبور هست؟ زنبورها در انجیر چه می کنند؟


انجیر میوه ای شیرین و خوراکی است که اغلب به تنهایی، به صورت مربا یا به عنوان پایه دسر فروخته می شود. در اینجا، ما رابطه انجیر و زنبور را باز می کنیم و به تمام سوالات شما در مورد آنچه در انجیر شما وجود دارد پاسخ می دهیم.
چرا انجیر به زنبور نیاز دارد؟

در حالی که انجیر به طور کلی یک میوه در نظر گرفته می شود، از نظر فنی نیز یک گل وارونه است. انجیر در داخل غلاف خود متصل به گیاه انجیر شکوفه می دهد.
برای تکثیر گل ها باید گرده افشانی شوند، اما از آنجایی که گل انجیر در درون خود پنهان است، گرده افشان باید در داخل انجیر بخزد تا گرده ها را مستقیماً به گل برساند. داخل گل انجیر جایی است که زنبورهای ماده تخم می گذارند.
این رابطه بین زنبورهای خاص انجیر و خود انجیر برای دو طرف مفید است – هر دو زنبور انجیر و زنبور برای تولید مثل موفق به یکدیگر نیاز دارند. در زیست شناسی، زمانی که دو گونه بر یکدیگر تأثیر مثبت می گذارند، به این نوع رابطه به عنوان متقابل گرایی گفته می شود.

B.psenes زنبورهای کوچکی هستند که تقریباً تنها ۲ میلی متر طول دارند. ماده ها زنبورهای سیاه هستند و براق به نظر می رسند در حالی که نرها کوچکتر از ماده ها هستند. در حالی که نرها بدون بال هستند، ماده ها بال هایی شفاف و بسیار نازک دارند. با این حال، بالها و شاخهای مادهها با ورود به دهانه انجیر جدا میشوند. با تشریح یک انجیر، بالهای زنبور در دهانه انجیر دیده میشود و زنبورهای بالغ، لاروها و تخمها در داخل انجیر یافت میشوند از آنجا که این زنبورها زندگی آزاد دارند، فقط چند روز یا چند هفته زندگی می کنند.
چگونه زنبورها انجیر را گرده افشانی می کنند؟

هر گونه از انجیر توسط گونه خاصی از زنبور انجیر گرده افشانی می شود. این ایده منجر به مفهوم متقابل انجیر-انجیر زنبور می شود.[۶] در حالی که زنبور انجیر از انجیر به عنوان “لانه” و مکانی برای تخم گذاری و رشد نوزادان استفاده می کند، انجیر از زنبورها به عنوان روش گرده افشانی برای انجیر و گل های انجیر استفاده می کند. همانطور که قبلا گفته شد، B. psenes یک رابطه متقابل با گونه انجیر F. carica دارد. این انجیر را فقط می توان توسط زنبوری همزیست گرده افشانی کرد که گرده را از سیکونیوم دیگر جمع آوری کرده است.
زنبورهای ماده برای جوجه ریزی در سیکونیوم تخمگذاری می کنند. هنگامی که این لاروها به صورت بالغ ظاهر می شوند، گرده هایی را که در سیکونیوم انباشته شده اند را از انجیر خارج می کنند. زنبورها معمولاً تخم مرغی را در سیکونیوم مجاور قرار می دهند. وقتی تخمگذاری میکنند، آن سیکونیوم را نیز گردهافشان میکنند. تفاوت عمده ای بین درختان انجیر نر و ماده وجود دارد.
درخت انجیر جوان ، انجیر نر غیر خوراکی به نام کاپریفیگ یا انجیر بر تولید می کند که گرده تولید می کند. این درخت همچنین انجیرهای ماده تولید می کند که در داخل غلاف جداگانه خود رشد می کنند و شکوفا می شوند، جایی که باد یا زنبورها نمی توانند آنها را مانند گل های دیگر گرده افشانی کنند.
زنبورهای ماده در داخل انجیر نر و ماده می خزند و سعی در تولید مثل می کنند. آنها در داخل انجیر از طریق دهانه باریکی به نام استیول حفر می کنند.
اگر زنبور ماده وارد یک انجیر نر که به آن کاپریفیگ(کاپریفیگ، انجیـر غیـر خـوراکی است کـه در اصطلاح محلی به نام های بر انجیر، کوهی، نر و وحشی نامیده می شود.)نیز میگویند برسد، تخمهای خود را میگذارد و سپس میمیرد.
بر انجیر و گرده افشانی انجیر
درخت ” بَر انجیر ” از گونه های خاص فیکوس ( ficus ) هستند که از آنها برای گرده افشانی انجیر خوراکی نوع ازمیر استفاده می شود. میوه های درخت بر غیر خوراکی هستند. میوه بر انجیر نهنجی آبدار و گوشتی است که در بر دارنده گل های نر و گل های ماده خامه کوتاه است.
در میوه بر انجیر گلهای نر در ناحیه نزدیک به سوراخ ته میوه واقع شده اند و گل های ماده با خامه کوتاه در بقیه قسمت داخلی میوه قرار دارند. گل های ماده حامل تخمدان هستند و زنبور گرده افشان تخم های خود را درون تخمدان این گل ها قرار می دهد.
درون میوه انجیر خوراکی گل های ماده خامه بلند وجود داشته و این گلها سطح داخلی میوه های انجیر خوراکی را می پوشانند. برای بارور کردن گل های ماده میوه درخت انجیر خوراکی از میوه درخت بر استفاده می شود. عمل تلقیح و گرده افشانی درخت انجیر بوسیله زنبوری به نام بلاستوفاگا” lastophoga” صورت می گیرد.
تخمهای او از تخم بیرون میآیند و زنبورهای نر کور و بدون پرواز اول بیرون میآیند. آنها با همتایان زن خود جفت گیری می کنند. زنبورهای نر تونلی را از کاپریفیگ یا انجیر بر بیرون میکشند، و مادهها پر از تخمهای بارور شده و گردهها را حمل میکنند و چرخه را از نو شروع میکنند.
اما اگر زنبور به داخل انجیر ماده نفوذ کند، نمی تواند تخم بگذارد و از گرسنگی می میرد. با این حال، او گرده را به گل های داخلی انجیر می آورد و آن را گرده افشانی می کند. پس از آن، انجیر به سرعت برای خوردن مردم و حیوانات دیگر می رسد.
مصرف انجیر

بنابراین،آیا باید نگران انجیرهای موجود در آشپزخانه خود باشید؟
از نظر فنی، حداقل یک زنبور مرده در هر انجیر وجود دارد. با این حال، شما به هیچ وجه یک زنبور زنده را نمی خورید. اسکلت بیرونی زنبور همیشه قبل از گاز گرفتن انجیر شکسته می شود.
انجیر آنزیم خاصی به نام فیسین تولید می کند که بدن حشره را تجزیه می کند و آن را به پروتئینی تبدیل می کند که توسط گیاه جذب می شود. کرانچی هایی که هنگام جویدن انجیر تجربه می کنید، دانه های انجیر هستند، نه زنبور.
سوالات متداول
آیا انجیر تخم زنبور است؟
نه. در حالی که زنبورهای ماده در میوه انجیر تخم می گذارند، تردی که هنگام خوردن انجیر تجربه می کنید از آن تخم ها نمی آید. همه زنبورها یا از انجیر خارج شده اند یا اسکلت بیرونی آنها شکسته شده و جذب میوه شده است.
آیا خوردن انجیر بی خطر است؟
در زمینه فرآیند گرده افشانی، بله، مصرف انجیر بی خطر است.
منبع:treehugger



