تاثیر مصرف زینک بر درمان و کوتاه شدن دوره سرماخوردگی

بررسی شواهد جدید نشان می‌دهد که روی (زینک) در واقع ممکن است طول مدت علائم سرماخوردگی را حدود دو روز کاهش دهد.

بررسی شواهد جدید نشان می‌دهد که روی (زینک) در واقع ممکن است طول مدت علائم سرماخوردگی را حدود دو روز کاهش دهد.
روی (Zink)، یک عنصر ضروری برای بدن است که در فعالیت‌های مختلف آن از جمله تولید سلول‌های جدید، تقویت سیستم ایمنی و ترمیم زخم‌ها نقش حیاتی ایفا می‌کند. متاسفانه بدن قادر به ذخیره‌سازی مقادیر قابل توجهی از زینک نبوده و نیاز به دریافت روزانه آن از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌ها دارد.

به گزارش اول فارس،محقق ارشد و استادیار دانشگاه مریلند، در یک بیانیه خبری گفت: «شواهد موجود در مورد زینک هنوز ثابت نشده است. قبل از اینکه بتوانیم از تأثیرات آن مطمئن شویم، به تحقیقات بیشتری نیاز است.» با این حال، شواهد قطعی نیستند و مصرف زینک می‌تواند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد.

درمان سرماخوردگی

«سوزان ویلند»، محقق ارشد و استادیار دانشگاه مریلند، در یک بیانیه خبری گفت: «شواهد موجود در مورد زینک هنوز ثابت نشده است. قبل از اینکه بتوانیم از تأثیرات آن مطمئن شویم، به تحقیقات بیشتری نیاز است.»

به گفته محققان، فرضیه در مورد زینک این است که این ماده معدنی ضروری که در بسیاری از غذاها یافت می‌شود، ممکن است در توانایی ویروس سرماخوردگی برای تکثیر در بینی، دهان و گلو اختلال ایجاد کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که زینک می‌تواند این کار را در ظروف آزمایشگاهی و موش انجام دهد، اما مطالعات انسانی برای نشان دادن اینکه آیا روی انسان هم عمل می‌کند یا خیر، مورد نیاز است.

برای این بررسی، محققان ۱۹ آزمایش انسانی را ارزیابی کردند که زینک را به عنوان یک درمان سرماخوردگی و ۱۵ کارآزمایی را به عنوان ابزاری برای پیشگیری از سرماخوردگی بررسی کردند.

تاثیر مصرف زینک بر درمان و کوتاه شدن دوره سرماخوردگی

به طور خاص، هشت مطالعه با نزدیک به ۱۰۰۰ شرکت کننده، زینک را به عنوان درمانی برای کاهش مدت سرماخوردگی مورد بررسی قرار دادند.

نتایج تلفیقی از آن مطالعات نشان داد که زینک ممکن است به کاهش طول مدت سرماخوردگی تا حدود دو روز کمک کند که از میانگین مدت یک هفته‌ای در افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، کمتر است.

بیشتر بخوانید:

تیم تحقیقاتی همچنین خاطرنشان کرد که مصرف زینک با عوارض جانبی مانند مشکلات روده، حالت تهوع و طعم ناخوشایند همراه است.

ویلند افزود: «در حالی که کارآزمایی‌های زیادی برای بررسی زینک وجود داشته است، رویکردها متفاوت است، بنابراین نتیجه‌گیری با قطعیت دشوار است».

مطالب مرتبط

راهکارهای یک متخصص ایمونولوژی برای افزایش ایمنی بدن در برابر آنفلوآنزا و سرماخوردگی

چطور بفهمیم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا گرفته ایم ؟

قرص زینک (Zinc) را چه ساعتی بخوریم بهتر است؟

نظرات