چاپ کد خبر: 104515
28 بهمن 1401

دل مرغ بخوریم یا نه؟ ۶ فایده مهم دل مرغ /طرز تهیه دو مدل غذا با دل مرغ

نظرتان درباره خوردن دل مرغ چیست؟ اگر برای جواب دادن مردد هستید، این مطلب را بخوانید.

chicken hearts

بخش‌های مختلف مرغ، طعم و بافت متفاوتی داشته و البته هر کدام از این بخش‌ها، فواید خاص خود را هم دارد. دل مرغ یکی از بخش‌هایی است که شهرت زیادی ندارد و به همین خاطر، افراد کمی از فواید دل مرغ و یا حتی مضرات آن، اطلاع دارند. همراه ما باشید تا در این مقاله به بررسی خواص دل مرغ و همه اطلاعات مربوط به آن، بپردازیم و طرز تهیه دو مدل غذای خوشمزه با دل مرغ را با هم مرور کنیم.
ارزش غذایی دل مرغ به‌ازای هر ۱۰۰ گرم
پروتئین
۲۶ گرم
چربی
۸ گرم
کلسیم
۱۲ میلی‌گرم
منیزیم
۱۵ میلی‌گرم
پتاسیم
۱۷۶ میلی‌گرم
ویتامین A
۹ میلی‌گرم
ویتامین C
۳.۲ میلی‌گرم
زینک
۶.۵۹ میلی‌گرم
ویتامین B12
۷.۲۹ میلی‌گرم
مهم‌ترین خواص دل مرغ چیست؟
برخی از مهم‌ترین فواید دل مرغ شامل این موارد هستند:
کمک به رشد عضله‌ها
پروتئین موجود در دل مرغ، باعث رشد عضله‌های بدن خواهد شد. البته باید بدانید که پروتئین علاوه بر کمک به رشد عضله‌ها، اثرات مثبت بسیار بیشتری هم در بدن دارد که در ادامه، به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. تحقیقات مختلف نشان داده که مصرف پروتئین کافی در طی روز، باعث ایجاد توازن در هورمون‌ها شده و متاوبولیسم بدن را بهبود داده و باعث عملکرد بهتر سیستم عصبی بدن خواهد شد.

کودکان در سن رشد به میزان زیادی پروتئین نیاز دارند تا بدن‌شان بتواند عضله‌های لازم را ساخته و باعث رشد آن‌ها شود. علاوه بر بچه‌ها، ورزشکاران و دیگر افرادی که فعالیت بدنی سنگین دارند نیز باید در طی روز میزان مشخصی پروتئین دریافت کنند. با استفاده از پروتئین دریافتی در طی روز، بدن آن‌ها بافت‌های آسیب‌دیده خود را ترمیم کرده و از تخریب عضلات‌شان جلوگیری می‌کند. مصرف دل مرغ به دلیل داشتن پروتئین کافی، به انجام همه این فعالیت‌ها در بدن، کمک خواهد کرد.
خواص دل مرغ برای کاهش وزن و داشتن یک برنامه غذایی سالم‌تر
یکی دیگر از مهم‌ترین خواص دل مرغ، کمک به کاهش وزن و یا داشتن یک برنامه و روتین غذایی سالم‌تر است. مصرف پروتئین کافی در طی وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌ها، با فراهم‌کردن همه نیازمندی‌های بدن، باعث سیری کامل شده و از پرخوری ناسالم افراد جلوگیری می‌کند. بدین شکل افراد با  مصرف ماده‌های غذایی دارای پروتئین هم‌چون دل مرغ، می‌توانند برنامه غذایی سالم‌تری داشته باشند و بتوانند به‌راحتی رژیم خود را دنبال کرده و به دلیل گرسنگی کاذب و یا عصبی، پرخوری نکنند.
اکسیژن‌رسانی بهتر به بخش‌های مختلف بدن
دل مرغ یکی از منابع سرشار از آهن است و آهن نیز در بدن فواید و اثرات فوق‌العاده‌ای هم‌چون موارد زیر دارد:

انتقال اکسیژن به بخش‌های مختلف بدن
کمک به باروری
کمک به بازسازی گلبول‌های قرمز خون
هدف نهایی همه این فعالیت‌ها، یک فرآیند مهم در بدن است که اکسیژن‌رسانی نامیده می‌شود. به‌صورت خلاصه باید بگوییم که در فرآیند اکسیژن‌رسانی؛ عوامل مهمی مثل آهن، هموگلوبین، اکسیژن و کربن‌دی‌اکسید با هم دیگر تعامل داشته و باعث نفس‌کشیدن انسان می‌شوند. بی‌شک نفس‌کشیدن یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین فعالیت‌های بدن انسان است و مواد غذایی دارای آهن مثل دل مرغ باید در روتین غذایی انسان‌ها وجود داشته باشند تا بدن بتواند این فعالیت حیاتی را بهتر و راحت‌تر، انجام دهد.
بهبود خلق و خو به دلیل وجود مواد معدنی و مغذی متنوع
یکی دیگر از مهم‌ترین خواص دل مرغ این است که با فراهم‌کردن مهم‌ترین مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن، باعث عملکرد بهتر مغز می‌شود. اسیدهای چرب موجود در دل مرغ باعث تحریک عصب‌های شادی‌آور مغز شده و الکترولیت‌های موجود در این ماده غذایی، استرس را کاهش داده و خلق‌ و خوی افراد را بهتر می‌کند. با توجه به همه این عوامل، افراد زیادی پس از نوش جان کردن یک وعده کامل از دل مرغ، احساس شادابی و سرخوشی بیشتری را تجربه می‌کنند. همه به دنبال داشتن حس شادابی و سرخوشی هستند، می‌توانید با مصرف دل مرغ، این حس خوب را تجربه کنید. عالی به نظر می‌رسد، نه؟
افزایش استقامت و انرژی بدن با مصرف دل مرغ در وعده‌های غذایی مختلف
یکی از مهم‌ترین مزایای مصرف دل مرغ، تامین ویتامین B12 بدن است. ورزشکاران و افرادی که به دنبال افزایش انرژی بدن‌شان هستند، باید ماده‌های خوراکی با ویتامین B12 بیشتری مصرف کنند که استقامت و انرژی بدن‌شان با کمک این ویتامین ارزشمند، افزایش پیدا کند.

برخی تحقیقات نشان داده که مصرف B12 باعث کاهش احساس خستگی شده و در تحقیقات دیگر مشخص شده که مصرف میزان مشخصی از ویتامین B12 به‌صورت مستقیم می‌تواند مقاومت بدن را افزایش دهد. از سوی دیگر، این ویتامین به تولید بیشتر و بهتر ملاتونین کمک می‌کند که وجود این ماده باعث افزایش کیفیت خواب خواهد شد. بدون شک پس از یک خواب راحت، روز بهتر و پرانرژی‌تری خواهید داشت و اگر یک روز کاری سخت در پیش رو دارید، خوردن یک شام خوشمزه با دل مرغ، پیشنهاد بسیار خوبی به‌ نظر می‌رسد.

با توجه به همه این فواید، باید بگوییم که خواص دل مرغ در بدنسازی بسیار زیاد و متنوع بوده و بدنسازان و ورزشکاران برای افزایش استقامت، انرژی و البته کمک به بازسازی عضلات خود، باید این ماده خوراکی مغذی را در روتین غذایی خود داشته باشند.
کمک به سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها
بدن برای استخوان‌سازی و البته حفظ سلامت دندان‌ها، به میزان مشخصی از کلسیم نیاز دارد. منابع مختلفی برای تامین کلسیم وجود دارند که دل مرغ یکی از آن‌ها است. کودکان در سن رشد، افراد مبتلا به نرمی یا پوکی استخوان و زنان در دوره یائسگی، به میزان بیشتری کلسیم نیاز دارند و با مصرف دل مرغ به‌صورت روتین، می‌توانند این نیاز بدن را به‌خوبی رفع کنند.

خواص دل مرغ برای کودکان با توجه به تامین کلسیم و دیگر مواد معدنی ضروری بدن مثل زینک، پتاسیم و منیزیم، بسیار زیاد است و می‌توانید با گنجاندن این خوراکی در برنامه غذایی فرزندان‌تان، به رشد هر چه بهتر آن‌ها کمک کنید.
عوارض مصرف دل مرغ
در صورتی که با خواندن این فواید بی‌نظیر وسوسه شده‌اید که از این به بعد همیشه و هر روز دل مرغ بخورید، دست نگه دارید!

عوارض مصرف بی‌رویه دل مرغ شامل این موارد است:

داشتن میزان زیادی پورین: برای افراد مبتلا به بیماری نقرس، مصرف مواد غذایی دارای پورین باعث افزایش عوارض بیماری و دردهای عضلانی شده و به همین خاطر، این افراد باید از خوردن این ماده غذایی اجتناب کنند.
چربی و کلسترول بالا: دل مرغ با داشتن کلسترول و چربی‌های اشباع‌شده، می‌تواند چربی و کلسترول خون را افزایش دهد. به همین خاطر افراد مبتلا به چربی خون، کلسترول بالا یا کبد چرب، بهتر است با احتیاط بیشتری دل مرغ مصرف کنند.
ویتامین A بسیار زیاد: ویتامین A موجود در دل مرغ، همانند یک شمشیر دولبه است و علی‌رغم تامین ویتامین مورد نیاز بدن، در برخی حالت‌های خاص می‌تواند مضر باشد. مصرف بیش از حد دل مرغ می‌تواند باعث مسمومیت با ویتامین A شده و احتمال بروز نقص‌های جنینی برای زنان باردار را افزایش دهد.
مضرات دل مرغ تنها در موارد خاص و در صورت زیاده‌روی در مصرف آن به وجود می‌آید. بنابراین در صورتی که از سوی پزشک منع مصرف خاصی ندارید، می‌توانید با خیال راحت چند سیخ دل کباب‌شده مرغ میل کرده و از فواید بی‌نظیر آن، بهره‌مند شوید.
ایده‌های غذایی خوشمزه با دل مرغ تازه
انواع غذاهای خوشمزه و سالم را می‌توانید با دل تازه مرغ بپزید که در ادامه، ۲ مدل از این غذاها را با هم مرور می‌کنیم:
دل مرغ کبابی همراه با طعم‌دهنده‌های متنوع

1202485

برای کباب کردن دل مرغ، باید مراحل زیر را انجام دهید:

دل‌ها را با برش عمودی نصف کرده و مواد باقیمانده در آن را با فشار آب تمیز کنید.
دل مرغ را همراه با طعم‌دهنده‌های مختلف مثل پیاز، ماست، فلفل دلمه‌ای، فلفل قرمز و البته نمک، مزه‌دار کنید.
دل‌ها را در توری قرار داده و یا توی سیخ بگذارید و بدون باد‌ زدن، اجازه دهید با حرارت ملایم زغال، کباب شوند.
نکته مهم درباره کباب دل مرغ این است که بافت دل، سفت‌تر از بقیه بخش‌های مرغ است و بهتر است آن را به‌تنهایی و با حرارت ملایم و با مدت زمان بیشتر، کباب کنید. بدین شکل، دل مرغ به‌خوبی مغز پخت شده و آماده میل‌کردن می‌شود.

طرز تهیه خوراک دل مرغ ساده

خوراک دل مرغ از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با مواد بسیار متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خوراک دل مرغ ساده در ادامه با ما همراه باشید.

khorak del morgh

مواد لازم برای ۴ نفر
دل مرغ
۵۰۰ گرم
پیاز
۲ عدد
فلفل دلمه ای
۱ عدد
گوجه فرنگی
۴ عدد
سیب زمینی
۲ عدد
نمک و فلفل سیاه
به مقدار کافی
زردچوبه و روغن
به مقدار کافی
طرز تهیه خوراک دل مرغ ساده

مرحله اول
برای تهیه خوراک دل مرغ ساده ابتدا دل های مرغ را از وسط نصف کرده و لخته های خون درون آنها را خارج می کنیم، سپس دل های مرغ را درون آبکش می ریزیم و به خوبی می شوییم تا کاملا تمیز شوند.

مرحله دوم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند، سپس دل های مرغ را به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم کف آنها خارج شده و روی سطح آب جمع شود.

مرحله سوم
حالا دل های مرغ را آبکشی می کنیم. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم.

مرحله چهارم
پس از اینکه پیاز سبک شد، فلفل دلمه ای را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم و به قابلمه می افزاییم. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و مواد را به خوبی تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله پنجم
در این مرحله دل های مرغ را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهند، سپس ۱ فنجان آب به تابه اضافه می کنیم. در ادامه پوست گوجه ها را می گیریم و آنها را با رنده ریز درون تابه رنده می کنیم.

مرحله ششم
حالا درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم دل های مرغ به طور کامل بپزند و آب درون تابه به طور کامل کشیده شود. در همین حین سیب زمینی ها را پوست گرفته و به صورت خلالی یا نگینی یکدست خرد می کنیم.

مرحله هفتم
در این مرحله سیب زمینی ها را به خوبی می شوییم، سپس با دستمال خشک می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، سیب زمینی ها را می افزاییم.

مرحله هشتم
سیب زمینی ها را به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند. در نهایت پس از اینکه دل مرغ به طور کامل پخت، آنرا درون ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس به همراه سیب زمینی سرخ کرده و نان سرو می کنیم.

نکات کلیدی برای پخت یک خوراک دل مرغ خوشمزه و خوش‌عطر، این موارد است:

تهیه دل مرغ تازه و باکیفیت
استفاده از پیاز کافی برای از بین‌بردن بوی زهم دل مرغ
سرخ کردن مواد با حرارت ملایم و به مدت طولانی با همدیگر
تهیه دل مرغ تازه و سالم
با وجود همه خواص فوق‌العاده دل مرغ، باید این نکته مهم را به خاطر بسپارید که دل مرغ یکی از ماده‌های غذایی بسیار حساس است که به‌سرعت خراب شده و در صورت مصرف دل مرغ غیر سالم، احتمال مسمویت شما نیز به‌شدت افزایش می‌یابد. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق ناخوشایند، دل مرغ تازه، با کیفیت و سالم را تنها از فروشگاه‌های معتبر بخرید. با توجه به مصرف کمتر دل مرغ در وعده‌های غذایی مردم، یافتن دل مرغ تازه در اغلب موارد کار سختی است و همین موضوع باعث می‌شود که افراد برای خریدن این ماده غذایی، مردد شوند.

در این مقاله  مهم‌ترین خواص دل مرغ را با هم بررسی کرده، مهم‌ترین مضرات آن را نیز شرح دادیم و البته دو مدل غذای لذیذ برای پختن با این ماده خوراکی خوشمزه و مغذی را هم آموزش دادیم. دل مرغ سرشار از انواع مواد معدنی، مغذی و ویتامین است که با توجه به این فواید، باید آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. عجله کرده و از همین امروز، حداقل ماهی یک وعده غذا با استفاده از دل مرغ بپزید!

شما با استفاده از دل مرغ چه غذاهایی می‌پزید؟ اگر دستور پخت خاصی برای دل مرغ دارید، لطفا در بخش نظرات آن را برای ما و خوانندگان‌مان بنویسید تا همه بتوانیم خوشمزه‌ترین غذاها را با کمک هم بپزیم.

مطالب خواندنی پیشنهادی برای شما:

جگر بخوریم یا نه؟ فایده و ضرر خوردن جگر /خوشمزه‌ترین روش‌های پخت غذا با جگر

آموزش کامل کاشت انواع سبزه زیبا برای تزیین سفره هفت سین عید نوروز

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

محمدحسن امینی یکشنبه , ۷ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۰

سلام نشانه های پخت دل مرغ چیست؟

سامیار چهارشنبه , ۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴

اینم شد مطلب خداوکیلی….بفرمایید مرغ نخورین چون گرونه

ناشناس یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۲

مرغ خودش چیست که اشغالهاش باشه

محمد یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۳

دیگه الان همه چی خوب وفایده داره ولی متاسفانه دیگه تخمش هم نیست که بخوریم تخم مرغ میگم خیلی خیلی عوضی هستید بی نهایت

قیطور یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۱

دلم برات پر میزنه ای دل مرغ

ناشناس یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۹

چه جالب تاالان پیف بود الان شده معجون ای تف به این دنیا

بهزاد یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱

هر وقت خود مرغ رو پیدا کردیم دلش رو هم میپزیم میخوریم

ناشناس یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۷:۵۵

تا یادم میاد دل و روده و این چیزا یه مرغ رو میدادیم سگ و گربه ها میخوردن الان به خاطر … کلی خواص داره …

Nn یکشنبه , ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۴:۰۷

بله دیگه اون موقع که گوشت سفید وقرمز قیمت مناسبی داشت دل مرغ سرطانزا بود،الان که گرون هستن ومردم قدرت خرید ندارند فواید زیادی دارد که مابی خبربودیم.چقدرشما فلان وفلان هستید.

نازله اخلاقی 29 /11/ شنبه , ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۷

بسیار مفید وآموزنده بو د سپاسگزارم از شما

لطفی شنبه , ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۲

سلام دوستان فکر کنم از فردا دل مرغ هم گیر نیاد

چنانی جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۷

متشکرم به اون تحلیلتو

آخرین اخبار