چاپ کد خبر: 135329
6 اسفند 1402

دولت یادش رفت جایزه ۲ هزار تومانی گندم را بدهد؟ کشاورزان گلایه دارند

با گلایه مندی و ناراحتی کشاورزان به نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم انتظار می‌رود که جایزه تحویل هرچه سریع‌تر به این محصول استراتژیک اختصاص یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان: شورای قیمت گذاری در جلسه ۲۲ شهریور پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، نرخ مصوب هر کیلو گندم را ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب کرد. البته یک تبصره برای آن گذاشت که در صورت افزایش نرخ تورم، قیمت مجدد باید اصلاح شود، اما متاسفانه با گذشت چندماه از آغاز سال زراعی، نرخ گندم توسط وزیر جهاد در ۲۷ دی ماه ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ شد که این امر با واکنش کشاورزان روبرو شد.

بنابر آمار، سالانه ۱۲ میلیون تن گندم مورد نیاز‌های واحد‌های خبازی و صنف و صنعت است که امسال بیش از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم خرید تضمینی شد و انتظار می‌رود با استمرار شرایط مساعد بارش در سال آینده این میزان خریداری شود. ناگفته نماند که تخصیص جایزه ۲ هزار تومانی به ازای تحویل هر کیلو گندم در ترغیب کشاورزان به تحویل گندم و امر خودکفایی تاثیر بسزایی دارد.

 

در همین رابطه عطاءاللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: در راستای ترغیب کشاورزان به عملیات داشت و مراقبت از مزارع  انتظار می‌رود رئیس‌جمهور تا قبل از آغاز فصل برداشت تا اواسط فروردین جایزه گندم را اعلام کند.

او افزود: برآورد‌ها حاکی از آن است که با استمرار شرایط مساعد بارش، میزان خرید تضمینی گندم در سال آینده حداقل به ۱۰.۵ میلیون تن و تولید بالای ۱۳ میلیون تن برسد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: با احتساب ۸۰ میلیون نفر جمعیت، ۱۰.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز واحد‌های خبازی و ۱.۵ میلیون تن صنف و صنعت است، براین اساس با ۱۲ میلیون تن خرید تضمینی گندم خودکفا می‌شویم. حال در صورت کاهش یک میلیون تنی مصرف آرد خبازی‌ها در پی هوشمندسازی آرد و نان، با ۱۱ میلیون تن هم خودکفا خواهیم شد.

خودکفایی ۱۰۰ درصدی تامین گندم نیازمند فراهم شدن الزامات لازم

علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنیاد ملی گندمکاران پیگیر تخصیص جایزه ۲ هزار تومانی به ازای تحویل هر کیلو محصول است که از نمایندگان مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قانون انتظار داریم که از دستگاه‌های متولی این امر را بخواهند تا پایداری تولید به خطر نیفتد یا گندم تولیدی به سمت واحد‌های مرغداری و دامداری نرود.

به گفته او، اگر دولت نرخ پایه گندم را افزایش دهد، تبعات تورمی بر سایر مشتقات همچون ماکارانی، رشته، شیرینی و نان‌های حجیم می‌گذارد، لذا نگاه دولت برآن است که نرخ پایه همان ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان باشد و حمایت تحت عنوان جایزه تحویل باشد.

جایزه 2 هزار تومانی گندم

ایمانی ادامه داد: تخصیص جایزه ۲ هزار تومانی تحویل به ازای هر کیلو محصول به سیاست‌های دولت بستگی دارد که امیدواریم رئیس‌جمهور قبل از پایان سال این عیدی را به گندمکاران بدهد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه خودکفایی گندم تابع عوامل متعددی است، افزود: با توجه به آنکه کشاورزان با طبیعت سرو کار دارند، با عوامل قهری متعددی همچون سیل، تگرگ، آفات و بیماری روبرو هستند، از این رو نمی‌توان از الان پیش بینی کرد که خودکفایی در سال آینده تحقق می‌یابد یا خیر؟

او با بیان اینکه امسال در تامین نان مردم به خودکفایی رسیدیم، گفت: برنامه وزارت جهاد آن است که در تولید گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک به خودکفایی ۱۰۰ درصد در تامین نان و صنف و صنعت برسیم، اما لازمه این امر فراهم شدن ملزومات و حمایت از کشاورزان است تا آن‌ها به کشت گندم ترغیب شوند.

وی افزود: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر استمرار بارش در اسفند و فروردین، امیدواریم که مزارع دیم خوب ثمر دهد.

قیمت پایه گندم باید اصلاح شود
محمد بازرگان عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: در جلسه شهریور شورای قیمت گذاری، قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب شد که سپس بعد از گذشت چندماه از آغاز سال زراعی، وزیر جهاد نرخ مصوب خرید هر کیلو گندم را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد که این امر کاملا غیرقانونی است.

به گفته او، براساس قانون خرید تضمینی، نرخ محصولات کشاورزی بر مبنای ۴ مولفه قیمت جهانی گندم، تورم، هزینه تمام شده، نرخ ارز و مبادله کالا باید تعیین شود که بر این اساس نرخ هر کیلو گندم ۲۱ هزار تومان است، درحالیکه وزیر جهاد به عنوان رئیس شورا نرخ خرید هرکیلو گندم را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

بازرگان ادامه داد: با توجه به آنکه بخش اعظم گندم توسط دلالان به سیلو‌ها تحویل داده می‌شود، از این رو پرداخت جایزه ۲ هزار تومانی به ازای خرید هر کیلو محصول به اسم کشاورزان و به نفع دلالان و واسطه‌ها است. همانگونه که آمار سامانه نشان می‌دهد افرادی که حتی یک هکتار زمین ندارند که اطلاعات آن در سامانه ثبت شده باشد، هزار تن گندم تحویل سامانه داده‌اند.

عضو اتاق اصناف کشاورزی افزود: براساس قانون خرید تضمینی، دولت باید برمبنای قانون نرخ واقعی گندم را مشخص و اصلاح کند چراکه چندنرخی بودن قیمت گندم خلاف قانون است و به عبارتی زیرساخت‌های خودکفایی را  با پرداخت مشوق و یارانه فراهم کند تا کشاورزان نسبت به تولید این محصول استراتژیک رغبت داشته باشند.

این فعال صنفی گفت: دولت با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان از دیگر کشور‌ها گندم وارد می‌کند، اما حاضر نیستند همانگونه که از کشاورزان روسی و آرژانتین حمایت می‌کنند، از کشاورزان داخل حمایت کنند تا امنیت غذایی دچار چالش نشود.

با توجه به تاکید وزارت جهاد و برنامه هفتم بر خودکفایی ۵ محصول اساسی و استراتژیک که در صدر آن گندم قرار دارد، انتظار می‌رود که ضمن فراهم شدن ملزومات همچون نهاده‌های کشاورزی، توسعه مکانیزاسیون و … قیمت خرید تضمینی مطابق با هزینه‌های تولید و تورم باشد تا کشاورزان به سمت و سوی کشت دیگر محصولات نروند و از آنجا که امسال کشاورزان برمبنای نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان شورای قیمت گذاری کشت را انجام دادند، اما وزیر نرخ جهاد را ۲ هزارتومان کمتر از این نرخ اعلام کرد که در راستای پایداری تولید و ترغیب کشاورزان به تحویل محصول انتظار می‌رود این نرخ در قالب جایزه به گندم تخصیص یابد.

نظر بدهید

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس چهارشنبه , ۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۹

بابادولت کجابودهرکس برای خودش دزدی میکنه ابران فقط اسم مانده

کورش.دلاوری. سه شنبه , ۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۲:۱۷

باسلام.خوشبختانه.مادیگه.دولتی..نداریم.که.فکرمردم.باشن.هرکسیم.رای.میاره.فکرفقط.خودش.هس.حتی.به.برا برخودش.کمکی.نمیکن .چه.برسدلما

ناشناس دوشنبه , ۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۴

خدا…. کنه دلار خودرو همه چی داره لحظه میره بالاولی ماکشاورزای بیچاره روزبه روز داریم فقیرترمیشیم ……

کشاورزبلوچ دوشنبه , ۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶

جایزه چیه مگه ماگداهستیم که بااین گول زنکای بچه گانه دارین بازیمون میدین این چه بساطیه که برامون درست کردین هم ازتوبره میخورین وهم ازآخورگندم کشاورزرودرست طبق هزینه وتورم شفاف حساب کنیدبهمون بدیدولی نه شماهابایدازجیب کشاورزهم بخوریدوهم ازواردکردن که اون دیگه براتون لقمه چرب تری هست بخاطرنفعتون کشاورزروله میکنین قبلااینکارروکردین دفعه اول ودومتون نیست اگه نمیتونین بخرین میخواین واردکنین خوب اعلام کنین که ماهم ازکارخودسردربیارین شماکجاکشورداری کجاازخدابترسید

معروفس دوشنبه , ۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۱

معلومه باید یادش یره

کشاورز دوشنبه , ۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹

دولت یادش نرفته از … بازیشه. با این خشکسالی که توی جنوب کشور هست و با این شیوع بالای قارچ زنگ زرد و سفیدک و سپتوریوز در فارس و گلستان و خوزستان دولت باید به فکر واردات گندم باشه اونم از نوع ۱۲ تومنی. کشاورز در ایران بدبخت هست. یعنی با واردات گندم نون ارزون میشه؟؟

یه ایرانی دوشنبه , ۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱:۳۲

روئسای.. اگه کشاورز ترقیب به کشت گندم نشه که گندم وارداتی خیلی گرونتر تموم میشه
اها ببخشید یادم رفت ، وقتی گندم وارد بشه سودش بیشتره براتون
اونوقت پسر عمو پسر دایی دختر خاله هاتونن که وارد میکنن و سودش نصف نصف
پس ۱۷ هم زیاده
بکنین ۱۰ تومن
کشاورزام که عرضه ندارن عین کارخونه دارا و الباقی مردم

مجتبی یکشنبه , ۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۱

خدا زده کشاورز بدبخت… با هزینه بالا گندم تولید میکنه اما کاش همان قدر که دولت از خارج گندم وارد میکنه حامی کشاورز خودمون باشه… بدبختی ما چراغی که به مسجد رواستبر خانه حرام است… خرج خارج میکنیم اما داخل باید زجر بکشه…

آخرین اخبار