چاپ کد خبر: 140061
24 فروردین 1403

علت خشک و سفت بودن حلوا چیست؟ + نکات مهم پخت

حلوا یک مدل شیریی معروف ایرانی است که تنوع بسیاری دارد.حلوای آرد گندم از مخلوط شدن آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان و شیره انگور و هل و گلاب و مغز پسته و زعفران و … تهیه می شود. برخی اوقات پس از پخت حلوا ، حلوا آن نرمی و لطافتی که باید داشته باشد را ندارد و سفت و خشک است. اگر می خواهید بدانید علت خشک و سفت بودن حلوا چیست، این بخش را مطالعه نمایید.

علت خشک و سفت شدن حلوا

علت خشک و سفت بودن حلوا چیست؟

خشک و سفت شدن حلوا به دلایل زیر است:

  • آرد را الک نمی کنید.
  • از روغن کمی استفاده می کنید.
  • پس از پخت، حلوا را درون ظرف بدون درب قرار می دهید.
  • از روغن ها به درستی استفاده نمی کنید.
  • در استفاده از روغن ها دقت کنید!
  • روغن جامد به پوک شدن حلوا کمک می کند و روغن مایع برای براق تر شدن آن استفاده می شود!پس ترکیبی از هر دو آنها استفاده کنید.اما نکته کلیدی این است که اگر از مقدار روغن مایع، کم کنید و به جای آن از کره و روغن جامد استفاده کنید، هم بافت نرم‌ تری خواهد داشت و هم طعم کره، آن را خوشمزه‌ تر خواهد کرد.

طرز تهیه یک حلوای خوشمزه

  • آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملا صاف و نرم شود.
  • برای خوش طعم شدن حلوا آرد را با روغن تفت دهید.
  • آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی کِرِمی شود و مزه خامی ندهد.
  • در تفت دادن آرد دقت کنید زیرا اگر آرد بسوزد طعم حلوا خیلی بد خواهد شد.
  • اگر بخواهید رنگ حلوای شما زرد زعفرانی باشد باید هنگام تفت دادن آرد آن را بیش از حد تفت ندهید تا رنگ آرد خیلی تیره شود.
  • برای تهیه شربت حلوا شکر و پودر هل و گلاب را به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید و شکر کاملا آب شود سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دم کرده را به
  • شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.
  • توجه داشته باشید که باید شربت را کم‌کم به آرد سرخ شده اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید.
  • پس از مخلوط آرد و شربت آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن بیندازد و براق شود
  • برای اینکه حلوای کم کالری تری داشته باشید به جای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید.
  • به جای روغن مایع هم از روغن های سالم تر مثل روغن زیتون استفاده کنید.
  • برای سفت نشدن حلوا آرد را الک کنید و از روغن مناسبی استفاده کنید.
  • پس از پخت حلوا روی آن سلفون بکشید یا بشقاب حلوا را در نایلون یا پلاستیک فریزری قرار دهید.

علت خشک و سفت شدن حلوا

نکات مهم پخت حلوا

  • بهترین آرد برای پخت حلوا، آرد گندم، آرد سنگک، آرد های غنی شده و سبوس دار می باشد.
  • هرچه آرد انتخابی سنگین تر باشد (مانند آرد سنگک)، بافت حلوا منسجم تر میشود.
  • هرچه آرد حاوی سبوس بیشتری باشد، رنگِ آن در اثر تفت دادن روی حرارت، زودتر تغییر کرده و نتیجه کار حلوای تیره تری حاصل خواهد شد.
  • برای اینکه حلوای روشن تری داشته باشید، آرد را کمتر تفت دهید و از زعفران بیشتری استفاده کنید.
  • آرد را به خوبی تفت دهید تا کِرِم رنگ شود و مزه خامی ندهد.
  • در تفت دادن آرد دقت کنید زیرا اگر آرد بسوزد طعم حلوا خیلی بد خواهد شد.
  • اگر رنگ حلوای مورد علاقه شما زرد زعفرانی است، آرد آن را به اندازه ای تفت دهید که بیش از حد تیره نشود.
  • گلاب و زعفران را به شهد حلوا اضافه کنید.
  • گلاب در حلوا های ایرانی، به دلیل عطر خاص و خاطره انگیز آن، جایگاه ویژه ای دارد.
  • چنانچه بخواهید جایگزین مناسبی برای آن پیدا کنید، می توانید از همان مقدار شیره، آب یا عرقیات معطر دیگر مانند عرق بهار نارنج استفاده کنید.
  • نکته مهم اضافه کردن گلاب و زعفران به این است که آنها را باید به شهد اضافه کنید!
  • شهد حلوا را زمانی که هنوز گرم است به آن اضافه کنید!
  • اگر شهد سرد باشد، هم زدن و مخلوط کردن مواد سخت می شود.
  • سرعت و کیفیت هم زدن حلوا بسیار مهم است.
  • زمانی که سرعت و کیفیت مخلوط کردن پایین بیاید، شربت جذب آرد نشده و حلوای رقیقی به دست خواهد آمد.
  • برای اینکه بتوانید حلوای غلیظ تر و منسجم تری داشته باشید، ناچار به حرارت‌ دادن مجدد آن خواهید شد که این کار، کیفیت حلوا را پایین می آورد.ضمن اینکه ممکن است در حین گرم کردن بسوزد.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار