چاپ کد خبر: 27573
22 اردیبهشت 1399

ممنوعیت کشت برنج در استان فارس در سال ۱۳۹۹

مدیر زراعت جهاد کشاورزی فارس از تشدید اجرای طرح محدودیت کشت برنج در استان و شرایط جدید برای کنترل کشت این محصول خبر داد.

به گزارش اول فارس ،احمد دهقان با بیان اینکه از ابتدای شروع طرح محدودیت کشت برنج هدف دولت بیشتر ممنوعیت کشت این محصول بوده است و به مرور زمان شیوه نامه باید حمایت و اجرا شود، تصریح می‌کند: زمان اجرای مصوبه دولت سال ۹۹ است و در این زمینه باید همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول هم‌افزایی داشته باشند و به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

 خدماتی به برنجکاران داده نمی‌شود

دهقان با بیان اینکه از سوی جهاد کشاورزی استان دیگر خدماتی به بهره‌برداران برنج داده نمی‌شود، بیان می‌کند: در مجموعه جهادکشاورزی هیچ حمایتی از کشت برنج صورت نمی‌گیرد.

وی می‌افزاید: افزایش تعرفه آب بها، بهای برق و عدم تامین سوخت چاه‌های دیزلی در بخش برنج و سایر خدماتی که برنجکاران دریافت می‌کنند در راستای حذف مزیت اقتصادی کشت برنج است. 

دهقان یادآور می‌شود: همچنین کنتورگذاری برای کنترل و کاهش مصرف آب برنامه دیگری بود که در این باره  باید اجرا می‌شد.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی فارس با اشاره به تشکیل کارگروه آب و کشاورزی در استان در راستای محدودیت کشت برنج خاطرنشان می‌کند: کارگروه آب و کشاورزی استان با موضوع محدودیت کشت برنج تشکیل شده و براساس شیوه نامه به همه اداره‌هایی که خدمت‌رسانی دارند در این زمینه وظایفی محول کرده است اما برخی اداره‌ها به وظیفه و شیوه نامه خود عمل نکرده‌اند.

به گفته دهقان در این کارگروه که به ریاست استاندار فارس تشکیل شده و برای دستگاه‌های مختلف شرح وظایف در نظر گرفته شده است که اگر رعایت نشود برنامه محدودیت و ممنوعیت کشت برنج به نتیجه نمی‌رسد.

وی با اشاره به ضرورت کنترل چاه‌های غیرمجاز توسط دستگاه‌های مسئول می‌گوید: بنا بود که در یک دوره کمتر از یک ماهه اداره‌هایی که در این زمینه وظیفه دارند فعالیت‌های خود را تنظیم کنند تا در جلسه کارگروه بعدی به برنجکاران ابلاغ شود و در نهایت با این اقدامات برنجکاران متوجه می‌شوند که کشت برنج مقرون به صرفه نیست.

دهقان با بیان اینکه درصورتی که چاه‌های غیر مجاز و چاه‌های عمیق و نیمه عمیق  کنترل شود بیش از ۷۵ درصد کشت برنج خود به خود کاهش می‌یابد، خاطرنشان می‌کند: کنترل و حذف چاه‌های غیر مجاز قدم اول برای ممنوعیت کشت برنج است و در مرحله بعد چاه‌های عمیق و نیمه عمیق و دیگر بهره‌برداران قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه مجموعه برنجکاران استان حدود ۶ تا ۷ هزار نفر هستند، تصریح می‌کند: سال گذشته ۲۷ هزار هکتار سطح کشت برنج داشتیم که سطح برداشت نیز ۲۵ هزار هکتار بود.

به گفته دهقان این درحالی است که در چند سال گذشته روند کشت برنج صعودی بوده است و در عین حال ممنوعیت کشت برنج و شیوه نامه آن ظرف سه سال یعنی باید در سال ۹۹ باید اجرا شود.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه اولویت‌بندی ممنوعیت کشت برنج از نظر منابع آب  مدنظر است، بیان می‌کند: برخی شهرستان‌ها آب مورد نیاز را با توجه به وضعیت جغرافیایی و نزدیکی به برخی ورودی‌های آب دریافت می‌کردند اما برخی مناطق هم با حفر چاه غیرمجاز عمیق و نیمه عمیق اقدام به تامین آب می‌کردند که این مناطق در اولویت ممنوعیت هستند.

دهقان می‌گوید: در این زمینه ضروری است که کنتورهای حجمی نصب شود و در صورتی که مزیت اقتصادی کشت برنج حذف شود امکان کشت‌های جایگزین وجود دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: کشت‌های جایگزین عمدتا کشت‌های شناخته شده هستند و عمده محصولاتی که مطرح می‌شود مانند ذرت علوفه، آفتابگردان، دانه‌های روغنی و کنجد است تا با حذف مزیت اقتصادی برنج تمایل به کشت‌های جایگزین ایجاد شود.

عضوکانال واتساپ اول فارس شوید%D9%88%D8%A7%D8%AA%D8%B3%D8%A7%D9%BE 1

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس دوشنبه , ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۰

مگه دولت قبل از این چه حمایتی میکرد؟
مگه انحصار همه چیز در دست سرمایه دار کافی نبود که حالا برنج رو هم میخوان مطلقا بدن سرمایه دار؟

آخرین اخبار