چاپ کد خبر: 104922
3 اسفند 1401

تکلیف نهایی ۲۵۰ هزار باغ شهری در استان فارس چه می شود؟

استاندار فارس با تاکید بر اینکه طرح الحاق باغ شهرها به شهر یا روستای مجاور در انتظار تصمیم شورای برنامه ریزی استان است، گفت: هیچ باغ شهری به شیراز الحاق نمی‌شود اما در سایر شهرها تحت عنوان شهرک گردشگری به شهر الحاق خواهند شد.

باغ شهری

خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان ” باغ شهرها طعمه لذیذی برای سوداگران!/ الحاق باغ شهرها در انتظار تایید شورای برنامه ریزی استان فارس ” نوشت: موضوع باغشهرها، مسئله‌ای قدیمی و دنباله دار است. طرحی که بنای اولیه آن گرچه مطلوب بود، اما از همان ابتدا به دلیل درگیر بودن با دو مولفه مهم، یکی مبحث خرید و فروش زمین و دیگری نشانه گیری مناطق خوش آب و هوای شهرها، واضح و قابل پیش بینی بود که به سرعت از هدف بنیانی خود منحرف شده و طعمه لذیذی برای سوداگران خواهد بود.

با وجود هشدارهای فراوان، باغ شهرها بنا شد و اکنون حدود ۱۵ سال از روزی که معاون عمرانی وزیر وقت کشور رسماً اعلام شکل گیری باغشهرها را که عبارت بود از: واگذاری بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از مرغوب‌ترین منابع طبیعی کشور برای خانه سازی، اعلام کرد، می گذرد و با وجود آنکه در سالهای بعد، شورای عالی معماری و شهرسازی کاربری باغ شهری را غیرمجاز اعلام کرد، اما همچنان با حضور سوداگران و دلالان زمین ادامه یافت و تا همین لحظه نیز ادامه دارد.

باغ شهرها یکی از مسائل پرچالش مدیران کشوری و استانی

تداوم این روند، باغ شهرها را به یکی از مسائل پرچالش مدیران کشوری و استانی تبدیل کرد و یافتن راه حل برای این مشکل که با پررنگ شدن بحران آب بیشتر خود را نشان داده است، در دستور کار قرار گرفت.

مسئله ای که مدیران و مسئولان استان فارس تصمیم گرفته اند با ساده ترین روش یعنی الحاق به شهر و دور زدن قانون عدم تفکیک اراضی کشاورزی و باغات آن را خاتمه دهند.

این تصمیم در شرایطی گرفته شده است که مسئولان استان با جدیت تمام نسبت به الحاق روستاهای حاشیه شیراز به آن موضع گرفته و مخالفت می کنند.

باغ شهری صدرا

در همه شهرها بجز شیراز باغ شهرها به شهر مجاور الحاق می‌شوند

استاندار فارس در توضیح احتمال الحاق باغ شهرها به شهر، گفت: ۲۵۰ هزار باغ شهر در استان فارس وجود دارد و بخش زیادی از مردم درگیر این موضوع هستند لذا تخریبشان نه امکان پذیر است، نه عاقلانه.

محمد هادی ایمانیه، افزود: ما در طی جلسات متعدد و کار کارشناسی که ۶ ماه طول کشید، باغشهری ها را به سه گروه تقسیم کردیم و دو گروه که از قبل مجوز گرفته بوند یا برای یک بنای ساختمانی حدود ۷۰  متری مجوز داشتند، تحت عنوان شهرک گردشگری الحاقی به شهر یا روستایی که در مجاور آن قرار دارند پذیرفته می شوند.

وی ادامه داد: این باغ شهرها باید حقوق دولت را پرداخت کنند و بعد از آن می توانند از آب و برق استفاده کنند، به این شکل در واقع قانونی می شوند.

استاندار فارس تصریح کرد: شرط کرده ایم که آب مورد نیاز این قطعات از پساب شهر جانبی آنها تأمین شود نه از طریق چاه های غیرمجازی که قبلا حفر کرده اند.

ایمانیه تأکید کرد: در خصوص شهر شیراز هیچ گونه الحاقی وجود ندارد و به صراحت می گویم در شیراز هیچ  باغ شهری به شهر ملحق  نمی شود.

این مسئله شامل سایر شهرهای استان از جمله  شهر صدرا است و همچنین شهرستان هایی مانند جهرم، فسا، داراب و کازرون که در مجاورت آنها باغ شهرها شکل گرفته اند.

باغ‌ها، شهر را گسترش نمی‌دهند

استاندار فارس در پاسخ به این پرسش که آیا اتصال باغ شهرها به شهر در تعارض با مخالفت با الحاق روستاها به شهر نیست؟ گفت: در این اقدام یکسری باغات به شهر متصل می شوند واحد‌های مسکونی احداث شده در آنها به شکلی نیست که ما شهر را گسترش داده باشیم.

نماینده عالی دولت در فارس در پایان تأکید کرد: این موضوع همچنان یک طرح است و مصوبه قطعی نیامده، شورای برنامه ریزی استان با حضور مسئولین قوه قضاییه باید تاییدیه این موضوع را بدهند.

دنبال راهکاری برای تعیین تکلیف باغ شهرهای استان هستیم

همچنین مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در این باره گفت: ما دنبال راه کاری برای تعیین تکلیف باغ شهرهای استان هستیم یک کمیته فنی تشکیل شده و یک شیوه نامه در حال تدوین است که بشود  برخی باغ شهرها که مشکلات کمتری دارند، مثلا مشکل منابع آب ندارند، مشکل مالکیت ندارند، مشکل زیست محیطی ندارند و… سامان دهی کرد.

امیرحسین جمشیدی گفت: ما با یک تعداد زیادی از زمین های تبدیل شده به باغ شهر روبرو هستیم که از جنبه های مختلف مشکل دارند، یکی از لحاظ حقوقی مشکل دارد، یکی از لحاظ زیست محیطی، دیگری از نظر قوانین جهاد کشاورزی، یا یکی از لحاظ قوانین شهرداری و…

او افزود: اینکه بخواهیم همه را به یک شیوه حل کنیم، یا اصلا بخواهیم  مشکل همه را حل کنیم امکان پذیر نیست.

فال حافظ امروز ۵ اسفند با تفسیر دقیق و زیبا

وی ادامه داد: یک پیشنهادات اولیه ای ارائه شده و چون ما با یک پدیده شکل گرفته روبرو هستیم دنبال راهکار برای برخی مجموعه های باغشهری هستیم. ولی اینکه بخواهیم همه مجموعه های باغ شهری را تعیین تکلیف و تثبیت کنیم به جد تکذیب می کنم.

بر اساس این گزارش ،  بنیان اولیه باغ شهر بر فاصله گرفتن از فضای شهری بود که اکنون به موضوعی فراموش شده تبدیل شده است. از سوی دیگر موافقت با الحاق ویلاباغ ها در حقیقت اعطای ارزش افزوده به املاک افرادی است که سالهاست با تخلف آن را بنا نموده و اداره کرده اند.

موضوع این است که چگونه الحاق به شهر برای ویلاهای لوکس شدنی است اما برای روستاهای مجاور شیراز که بخش زیادی از سریز جمعیتی آن را در این روستاها ساکنند و به خدمات بیشتر نیازمندند، امکان پذیر نیست؟!

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس شنبه , ۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱

سلام و وقت بخیر آقایانی که نشستن قانون و تبصره بیارن واسه رفع مشکل میخواستن قبل از خراب کردن باغات ی عده بی کس وارد شوند واین تصمیم ها بگیرن البته تصمیمات قشنگی دارن میگیرن که محدوده یک عده از خودشان از طرح خارج شود

زهرا پنجشنبه , ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۶:۵۳

سلام. مسولین محترم بدانند باغشهری جهت اشتغال زایی. کار آفرین است. استاندار محترم خدمات آب برق بدهد خیلی. ا از جوانان. بیکار نخواهند بود به اقتصاد کشور کمک خواهند خواهند کرد کشت قارچ گل گیاه. کشت درختان. میوه. پرورش پرندگان کشت زعفران طلای سرخ جهانی پرورش ماهی خاویار وانواع ماهی پرورش مرغ وووو هزاران مشاغل دیگر. مسولین دادگستری نباید مانع. خدمات آب برق شوند این نعمت خداوند حق باغداران است. امیدواریم مسولین. با نیست خالصانه به فکر آبادی و اشتغال زایی. باشند

یک ایرانی سه شنبه , ۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۲

سلام علیکم از اسم معلوم است باغ که برای درختکاری وتولید میوه است زمین کشاورزی برای زراعت وتولید گندم وجو وسایرمحصولات کشاورزی است نباید دستکاری شود اگربه ساخت وساز تبدیل شودان موقع باید دنبال واردات برویم

ناشناس دوشنبه , ۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵

در این روزهای سخت مردم ی کمی دلخوش به این باغات دارن نمیتونن به مسافرت برن پس تفریح گاه خانوادگیش ن هست وبیشتر ما همه زندگیمون این باغ هست مردم را نا امید نکنید

مهدی یکشنبه , ۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۸:۰۸

با تخریب باغاتی که همگی به قطعات کوچکتر تبدیل شدن و با توجه به عدم سوددهی کشاورزی در این قطعات کوچک مطمئنا به تلی از سیمان و آجر و ضایعات تبدیل میشن که نه تنها چهره خوبی نداره باز هم دارندگان اونها رو به ساخت مجدد ترغیب میکنه و این چرخه یعنی هزینه بیشتر
بهترین راه به رسمیت شناختن این فرزندان نامشروع هست و اخذ عوارض و هزینه از اونها جهت بازدارندگی از تبدیل سایر اراضی به باغ

داریوش شنبه , ۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۲

بخدا مردم با خون دل چندتا آجر روی هم گذاشتن، مردم را خانه خراب نکنید بترسید از خشم خداوند بترسید از خشم مردم، بخاطر همین ظلم‌هاست که به غمگین ترین کشور جهان تبدیل شده ایم،،،،

نقی شنبه , ۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۹

سلام همه باغ شهرمال ‌‌پولدارانیست چنتاش ام مال فقرا هسث

محمد پنجشنبه , ۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰:۲۳

آخرش مشخص شد تکلیف چیه؟؟

ناشناس چهارشنبه , ۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۳

ما که کل دار و ندارمون رو گذاشتیم واسه خرید که نمی‌تونیم خونه بخریم اونجا رو داشته باشیم واسه زندگی اونم با کلی مشکل تکلیفمون چیه،امید و دلخوشی این مردم رو اینجوری ازشون نگیرید

عبدالله چهارشنبه , ۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۹

دلخوشی های ناقابل مردم را نابود نکنید غلط یا درست باغ شهری مولود نماینده مرحوم شده ولی فقیه در فارس بوده است و اعتماد مردم براساس همین بوده است

آخرین اخبار