چاپ کد خبر: 6873
15 اردیبهشت 1398
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت:

دلیل قرمزی آب دریاچه مهارلوی شیراز مشخص شد

n83303186 73008023

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: بر اثر رشد نوعی جلبک بی خطربرای محیط زیست موسوم به جلبک دونالیلا سالینا ‌(Dunaliella salina ) سطوح آب در دریاچه مهارلوی شیراز به رنگ قرمز در آمده است.

به گزارش اول فارس ،نبی الله مرادی،روز یکشنبه  اظهار داشت : برخی به اشتباه قرمزی آب دریاچه مهارلو را ناشی از رشد کشند قرمز می دانند، کشند قرمز در آبهای آزاد و مناطقی از خلیج فارس رشد می کند و دریاچه مهارلو شرایط زیست کشند قرمز را ندارد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه کرد: جلبک دونالیلا سالینا نوعی ماده بتاکارتن ایجاد می کند که موجب تغییر رنگ آب دریاچه می شود، بتاکارتن خطر اکولوژیک و زیست بوم ندارد و معمولا در فصول خاصی از سال این نوع جلبک شکوفا می شود.
مرادی با بیان اینکه شرایط برای زیست جلبک دونالیلا سالینا اکنون در دریاچه مهارلو مساعد است گفت: شوری زیاد آب و نور فراوان عامل اصلی زیست این نوع جلبک است و احتمالا تا یکی دو ماه آینده همچنان برخی از سطوح دریاچه مهارلو به رنگ قرمز باشد.
وی بیان کرد: مقایسه جلبک دونالیلا سالینا با کشند قرمز بسیار متفاوت است ، کشند های قرمز سطوح آب را به کلی می پوشانند و مانع از زیست جانواران آبزی می گردند در حالی که در دریاچه مهارلو هر چند جانوران آبزی چندانی زیست نمی کنند اما این اتفاق هم هیچگاه روی نمی دهد.
برخی تحقیقات علمی پرورش جلبک دونالیلا سالینا در دریاچه هایی مانند مهارلو ، دریاچه نمک قم و دریاچه ارومیه را فرصتی برای استفاده از منابع مهم تولید کننده بتاکاروتن، حاصل از جلبک سبز تک سلولی دونالیلا می دانند.
در این تحقیقات علمی عنوان شده که دریاچه های نمکی فوق اشباع می تواند منبع اصلی تولید بتاکارتن باشد و تولید تجاری این جلبک را میسر کرده است.دریاچه مهارلو یا نمک در شرق شیراز واقع شده است.”منبع:ایرنا”

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار