چاپ کد خبر: 91403
12 مرداد 1401

شرایط جدید نقل و انتقال سوابق بیمه بازنشستگی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی شرایط نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی را تعیین کردند.

بازنشستگی

به گزارش اول فارس ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه)، گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی را بررسی کرده و ماده ۲ این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده ۲ این طرح؛‌ از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی در مورد اشخاصی که به علت انتقال، استعفاء، بازخریدخدمت، اخراج، انفصال دائم و همچنین تغییرات ساختاری ناشی از ادغام، انحلال و واگذاری‌ها، رابطه استخدامی آنان با دستگاه متبوع قطع و به تبع آن از عضویت و شمول صندوق بازنشستگی مربوط خارج شده یا می‌شوند یا به سبب تبدیل وضع استخدامی مشترک صندوق جدید شده یا بشوند، امکان‌پذیر می‌باشد.

بر اساس تبصره ۱ این ماده، نقل و انتقال سوابق حق بیمه یا کسور بازنشستگی پس از برقراری حقوق بازنشستگی، ازکارافتادگی و یا مستمری بازماندگان از صندوق پرداخت کننده مستمری به سایر صندوق‌ها ممنوع است.

بر اساس تبصره ۲ این ماده؛ کلیه اشخاصی که کسور بازنشستگی یا حق بیمه خود را به هر علت، از صندوق بازنشستگی ذیربط دریافت نموده یا بنمایند، امکان انتقال کسور بازنشستگی یا حق بیمه آنان ممنوع می‌باشد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با اصل ماده (۱) این طرح موافقت کردند.

در ماده(۱) این طرح که تعاریف و اصطلاحات بیان شده، آمده است:

‌الف- صندوق بازنشستگی: کلیه سازمان‌ها و صندوق‌های بیمه‌گر فعال در حوزه بیمه‌های اجتماعی دولتی و غیردولتی اعم از عمومی غیردولتی و خصوصی و …

ب- بیمه‌شده: شخصی است که در چارچوب قوانین و مقررات مورد عمل هر یک از صندوق های بازنشستگی، مشترک صندوق محسوب می‌شود و با پرداخت حق بیمه، امکان بهره‌مندی از حقوق و مزایای قانونی را دارد.

پ-سوابق بیمه‌ای: مدت‌زمانی که بیمه‌شده، مشترک هر یک از صندوق‌های بازنشستگی بوده و طبق مقررات صندوق مربوطه حق بیمه پرداخت ‌نموده است.

ت- مستمری استحقاقی: وجوهی است که برابر ضوابط مورد عمل هر صندوق بازنشستگی، در صورت احراز شرایط بازنشستگی یا ازکارافتادگی به بیمه‌شده و در صورت فوت وی به بازماندگان واجد شرایط متناسب با سنوات بیمه‌پردازی پرداخت می‌گردد.

ث- مستمری جمع: وجوهی است که مطابق ضوابط این قانون به بیمه‌شده یا بازماندگان واجد شرایط وی بر اساس تجمیع سوابق بیمه‌ای جهت برقراری مستمری به نسبت مدت‌ زمان بیمه‌پردازی (سال‌های پرداخت حق بیمه) در هریک از صندوق‌های بازنشستگی پرداخت می‌گردد.

ج- صندوق بازنشستگی مبدأ: صندوق بیمه‌ای که بیمه‌شده سابقاً به موجب قوانین و مقررات مربوطه مشترک آن صندوق بوده است.

چ- صندوق بازنشستگی مقصد: صندوقی که بیمه شده در زمان ارایه درخواست، مشترک فعال آن محسوب و قصد دارد سوابق بیمه‌ای خود را از صندوق مبدا به این صندوق منتقل نماید.

در ادامه بررسی ماده (۱) سیدشمس الدین حسینی در پیشنهادی برای الحاق به این ماده گفت: در اینجا به این مهم اشاره شده که رابطه فرد با دستگاه قطع می‌شود و این در حالی است که باید به جای دستگاه، کارفرما همچون سایر واژه‌ها اعم از بیمه گر و بیمه‌شونده نیز تعریف شود در غیر این صورت مشکل ایجاد می‌شود بنابراین پیشنهاد می‌شود کارفرما به این صورت «کارفرما شامل دستگاه‌های اجرایی یا اشخاص حقوقی غیردولتی که بیمه شده نزد آن اشتغال داشته یا دارد» تعریف شود.

در ادامه نمایندگان با پیشنهادات سیدشمس الدین حسینی به منظور اعمال اصلاحاتی در ماده (۱) موافقت کردند.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس شنبه , ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۲

خوب.
مزایای استفاده از صندوق،

واحد ابلاغ به بیمه شدگان

ناشناس شنبه , ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۴

این مصوبه غیرعادلانه وغیرخداپسندانه است زیرامن ۲۴ سال پرداخت حق بیمه خدمات درمانی دارم وازطرفی با۱۰ سال پرداخت بیمه به تامین اجتماعی بازنشست شده ام اینک تامین اجتماعی شعبه متبوع می گویدچون بازنشسته هستی انتقال سوابق بیمه خدمات درمانی میسرنمی باشد. آیامی بایدحق وحقوق بنده که ۲۴ سال جوانی خودراباصداقت وزحمت شبانه روزصرف خدمت درسازمان جنگلها ومراتع کشورنمودم به این آسانی ازبین برود؟انتظارام این است که مجلس محترم درمصوبه خودتجدیدنظرفرمایند.

آخرین اخبار