قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد : پتروشیمی «دنابویراحمد» و ابهامات

پتروشیمی «دنابویراحمد» و ابهامات

نماینده مردم بویراحمد و دنا هفته گذشته در خطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته شهر پاتاوه با اشاره به پتروشیمی بویراحمددنا، اظهار کرد: این پروژه مهم و حیاتی است و فرقی نمی‌کند سرمایه گذار چه کسی باشد در هر صورت باید انجام شود.
نمایند مردم بویر احمد و دنا در نماز جمعه شهر پاتاوه در خصوص اشتغال، گفت: در دولت و نظام جمهموری اسلامی هدف گذاری‌هایی برای اشتغال جوانان وجود دارد و مفهوم از اشتغال تنها شغل‌های پشت میزی و دولتی نیست، در بحث مشاغل تولید و کارآفرینی به اندازه کافی وام و تسهیلات وجود دارد و آمادگی هرگونه حمایت لازم را داریم.
وی با اشاره به اینکه موضوع پتروشیمی به عنوان یک مقوله مهم و حیاتی و عملی در این منطقه مطرح است، گفت: بدون توجه به حواشی موجود، پتروشی به عنوان یک سرمایه عظیم در این منطقه باید اجرا شود که مجوزهای لازم را دریافت کرده‌ایم و هر شخص و هر سرمایه گذاری از هرجایی که باشد می‌تواند در این خصوص اقدام کند و ما این پروژه عظیم را در کنار این منابع نفت و گازی که داریم، اجرا می‌کنیم.

قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد در متنی در باره پتروشیمی بویراحمددنا اینگونه توضیح داده است که امروز جمهوریِ اسلامیِ ایران در جنگِ تمام عیار اقتصادی به سر می‌برد و ملّت شریف ایران با مشکلاتِ اقتصادیِ فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.
توجه به ظرفیت داخلی و همّت مسئولانِ خدومِ این مرز و بوم راهِ برون رفت از این پیچِ عظیمِ تاریخی است.
اما متاسفانه می‌بینیم عدّه‌ای در جای جای کشور عزیزمان و به بهانه‌یِ معیشتِ مردم سعی در بهره‌برداریِ سیاسی دارند!
این رویه‌یِ کاری در استان ما نیز گاهاً دیده می‌شود، مسئولینی که با ژستِ خدمتِ به مردم طرح‌ها و برنامه‌هایِ غیرِ کارشناسانه را پیگیری کرده و در نهایت به ضرر مردم تمام می‌شود و آن مسئول هم بدونِ هیچ‌گونه پاسخگویی در افق محو شده و مردم می‌مانند و هزینه‌هایِ ناشی از بی‌تدبیری!
امروز دوباره بحثِ پتروشیمی سقاوه داغ شده و جناب غلام‌محمد زارع نماینده‌یِ شهرستان‌هایِ بویراحمد و دنا که از ابتدا از حامیان این طرح بوده، باز هم حمایت خود از این طرح را اعلام کرده و پیگیرِ احداثِ آن می‌باشد.
به همین منظور در رابطه با پتروشیمی سقاوه از ایشان سوالاتی می‌پرسیم و امیدواریم پاسخی کارشناسانه به این سوالات داده شود!
دلیل اصرار شما بر اجرای این طرح چیست؟
آیا شما نمی‌دانید و به شما گفته نشده مکانی که برایِ پتروشیمی در نظر گرفته می‌شود باید به صورت جدی و علمی ارزیابیِ فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شده باشد و نباید در مکانی باشد که بینِ کوه‌ها محصور شده است؟
آیا شما نمی‌دانید استانِ ما به خصوص بویراحمد و دنا باد خیز نیست و باد خیز نبودن، باعثِ استقرارِ طولانی مدت آلاینده‌ها و گازهایِ گلخانه‌ای در منطقه‌یِ سقاوه می‌شود؟
آن هم در منطقه‌ای بِکر و با آب و هوای منحصر به فرد که دارایِ دشت‌هایی زیبا با علفزارهایی که بعضاً ارتفاع آنها تا یک متر می‌رسد!
آن هم در چراگاه حیواناتِ اهلی و وحشی که پس از اجرایِ این پتروشیمی حیاتشان به خطر میفتد چرا که طبقِ ارزیابی طرحِ ارائه شده توسطِ متولیان: «به واسطه بهره‌برداری طولانی مدت از طرح پتروشیمی و وجود سازه‌ها و دودکش‌ها با ارتفاع بلند، بدیهی است که اثرات درازمدت از نوع منفی بر پارامتر چشم انداز طبیعی پیش بینی گردد.
آیا شما نمی‌دانید اجرایِ این پتروشیمی در سقاوه باعثِ آلودگیِ آب‌هایِ زیرزمینی و آبخوان‌هایِ آن منطقه می‌شود یا به شما نگفته‌اند!؟
شما میدانید که آلودگی ناشی از پساب‌ها و فاضلاب‌هایِ صنعتی چه بلایی به سرِ منطقه‌یِ سقاوه می‌آورد؟
به گمانم خوب میدانید آثارِ مخربی که به زیست بومِ سقاوه وارد می‌شود باعثِ بروزِ چه تغییراتِ بلند مدت و خسارات جبران ناپذیری می‌شود.
جنابِ وکیلِ مردم، چند ماهِ قبل میزگردی علمی با چند تن از حامیان این طرح برگزار شد، از سرمایه‌گذاری که ظاهراً دیگر سرمایه‌گذار این طرح نیست تا دو تن از کارشناسان این طرح، آقایان کبیری و قنبری که مشاوران و مدافعانِ طرح معرفی شدند، در آن روز از این دو عزیز سوالاتی پرسیده شد که پاسخی منطقی و علمی از آنها دریافت نشد و لازم به ذکر است که اسناد صوت و فیلم آن جلسه موجود می‌باشد که در صورتِ صلاح دید منتشر خواهد شد.
جناب زارع آیا میدانید و مشاورانتان به شما گفته‌اند:
پتروشیمیِ سقاوه خوراک گازی است، یعنی تبدیل گاز به متانول و سپس تبدیلِ متانول به الفین‌ها در فرآیند MTP. از طرفی ما تاکنون تکنولوژی تبدیل متانول به الفین‌ها و پلی پروپیلن را در ایران نداشته‌ایم! لیسانس آن در اختیار چند شرکتِ منحصر به فرد در دنیا است که یکی از بهترین‌های آن شرکت UOP آمریکا است و الان با بازگشتِ مجددِ تحریم‌ها این شرکت لایسنس مذکور را در اختیار ما قرار نمی‌دهد ضمنِ اینکه در فرآیندِ تبدیلِ متانول به الفین‌ها (MTP) به ازای هر یک تن متانولِ ورودی، ۵۵۰ لیتر پساب تولید می‌شود. یعنی این پروژه‌یِ ۱٫۶۵ میلیون تنی در حدود ۱ میلیون لیتر پساب خواهد داشت. از طرفی به دلیل اینکه در پسابِ مذکور آب و متانول تشکیل آلوتروپ می‌دهند، جداسازی آنهاکار هر لایسنس غیرِ معتبر نیست و پتروشیمیِ سقاوه در تصفیه‌یِ پساب‌ها دچار مشکلاتِ بی‌شماری می‌شود!
آقایِ نماینده آیا میدانید اشتغال‌زاییِ صنایعِ بالادستِ پتروشیمی اولاً خیلی سرمایه‌بر، ثانیاً خیلی زمان‌بر است؟ همچنین طبقِ گزارشِ مرکزِ پژوهش‌هایِ مجلس، در صنایعِ بالادستِ پتروشیمی به ازایِ هر ۱ تن ظرفیت، تنها ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی ایجاد می‌شود. همچنین به ازای هر یک نفر اشتغال‌زایی که در این کارخانجات ایجاد شده است، ۵ میلیارد تومان هزینه در پتروشیمی صرف شده است. این آمار در مقایسه با صنایعِ پایین دست پتروشیمی یا در مقایسه با حوزه‌یِ کشاورزی که به ازایِ هر نفر ایجاد اشتغال، تنها ۵۰ میلیون تومان هزینه احتیاج است، خیلی آمارِ ضعیف، هزینه‌بر و زمان‌بری است!
ضمنِ اینکه این اشتغال‌زایی کی اتفاق میفتد!؟
چند سال باید بگذرد تا چنین اشتغال‌زایی به وجود بیاید!؟
به عنوان آخرین سوال، در این شرایطِ بحرانیِ کمبودِ آب که بسیاری از روزها مردم با کمبودِ آبِ شرب دست و پنجه نرم می‌کنند، در شرایطی که کشاورزیِ کشاورزان به دلیلِ کمبودِ آب دچارِ مشکل شده آیا به صلاح است سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون متر مکعب آب از رودخانه‌یِ بشار به این پتروشیمی تخصیص یابد آن هم به صورتِ پمپاژ و چندین کیلومتر خطِ انتقالِ آب!؟
جنابِ زارع آیا هدفِ شما از اجرایِ این طرح بهره‌برداری سیاسی و زمینه سازی برایِ انتخاباتِ ۹۸ است!؟ اگر اینگونه نیست چرا به نظراتِ علمی و کارشناسانه‌یِ اساتید و کارشناسان توجه نمی‌کنید؟
باور کنید می‌توانید با طرح‌هایِ دیگری اعم از کشاورزی، گلخانه، گل‌هایِ محمدی، گل‌هایِ تزئینی، گیاهانِ دارویی،، پرورشِ دام و گردشگری و… آرایِ مردم را به دست آورید و نیازی به نابودیِ منطقه‌یِ سقاوه نیست!
شما نماینده‌یِ مردم هستید، چرا نظرِ مردم، به خصوص اهالیِ سقاوه برایِ شما مهم نیست و مخالفت آنها را نمی‌بینید؟
لازم و ضروری میدانم به این نکته اشاره کنم که با اصلِ پتروشیمی مخالفتی نداریم، اگر پاسخی علمی و منطقی برایِ سوالاتی که از شما پرسیده شد داده شود، ما نیز حامیِ این طرح خواهیم بود.
در پایان به چند پتروشیمی که در کشور نیمه کاره رها و متوقف شده است اشاره می‌شود!
فرض کنیم که پتروشیمیِ سقاوه هیچ مشکلِ فنی، اقتصادی، زیست محیطی و… ندارد، چه تضمینی وجود دارد که این پتروشیمی مانند دیگر پتروشیمی‌ها نیمه‌کاره رها نشده و به نتیجه برسد!؟
09

منبع:کبنانیوز

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار