چاپ کد خبر: 129318
30 آذر 1402

نابودی درختان ۵۰۰ ساله بدلیل خشکسالی در استان فارس/ با موزه به جنگ خشکسالی می روند!

خشکسالی و آسیب به منابع آبی استان که بیش از ۲ دهه در فارس استمرار داشته علاوه بر زمین‌های کشاورزی، بلای جان جنگل‌ها نیز شده به گونه‌ای که ده‌ها هزار هکتار از جنگل‌های طبیعی استان در اثر خشکسالی‌ و آسیب به منابع آبی آسیب جدی دیده‌ است..

نابودی درختان با قدمت بیش از ۵۰۰ سال بدلیل خشکسالی در استان فارس
به گزارش اول فارس ، سیاوش بدری در نشست هماهنگی و تشریح وضعیت منابع آب استان فارس که با هدف هم افزایی جهت حفاظت و صیانت از این منابع ارزشمند برگزار شد، افزود: هزینه احیای جنگل‌های آسیب دیده بر اثر خشکسالی و فرونشست زمین و آسیب به منابع آب به حدی است که حتی در پی سال ها بارندگی نیز این هزینه ها جبران نمی شود از این رو عزم همگانی برای مراقبت و نگهداری از منابع آب الزام آور است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس ، ایجاد آفاتی مانند پروانه سفید در شهرستان رستم و جنگل های بلوط و همچنین بروز پدیده کرم ساقه خوار و هجوم ملخ ها به جنگل های منابع طبیعی و محیط زیست استان را از پیامدهای آسیب به منابع آبی دانست و گفت: خشکسالی صدمات جبران ناپذیری را به جنگل‌های طبیعی استان وارد کرده که برخی خسارات از جمله کاهش شدید ظرفیت و تولید جنگل‌های طبیعی و حتی از بین رفتن قسمت‌های مهمی از سطح جنگل‌ها از جمله آثار کوتاه مدت خشکسالی در بخش جنگل است.

آبرسانی سیار به حدود ۴۰۰ روستای این استان

نماینده مجری طرح احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای فارس هم در جهت تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی، سخن مقام معظم رهبری را مثال زد که فرهنگسازی مانند هوایی است که تنفس می‌کنیم.

محمدرضا احمدی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و هم افزایی اقدامی خوب در راستای حفاظت از منابع آب داشته باشیم که این امر در نهایت به نفع مردم خواهد بود.

احمدی خاطر نشان کرد: آب و منابع طبیعی دو مقوله غیر قابل تفکیک و جدایی است ، پاسداشت و حفاظت از منابع آبی به حفاظت از منابع طبیعی می انجامد، سریال ادامه‌دار خشکسالی و آسیب به منابع آب از ۲۲ سال گذشته در استان فارس و بسیاری از مناطق دیگر کشور آغاز شد و در قسمت‌های ابتدایی با کاهش شدید بارندگی و کم‌آبی به نمایش درآمد.

وی ادامه داد: کمبود منابع آبی و برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی در سال‌های بعد، آبرسانی سیار به حدود ۴۰۰ روستای این استان و فرونشست زمین در برخی دشت‌ها را در پی داشته است.

نماینده مجری طرح احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای فارس  گفت: این موارد زنگ خطری برای همه ما و مسوولان و مردم و همه کسانی است که دغدغه زندگی ایمن را دارند و باید برای بهبود این شرایط تلاش کرد.

نابودی گونه‌هایی با قدمت بیش از ۵۰۰ سال در فارس

رئیس گروه احیا و تعادل بخشی آب منطقه ای فارس نیز اهمیت و حساسیت اجرای طرح تعادل بخشی را تشریح کرد و گفت: این پروژه اهمیت زیادی دارد و تا اطلاع رسانی انجام نشود و با ایجاد فرهنگ مصرف بهینه آب همراهی مردم را کسب نکنیم نتایج خوبی نمی توان گرفت.

حمیدرضا حیدری باتوجه به ارتباط نزدیک این دو سازمان از مدیران هر دو دستگاه درخواست همکاری در راستای حفاظت از منابع آب و جنگل های  استان کرد و گفت: به دلیل خشکسالی‌های مکرر و آسیب به منابع آبی، آفات و بیماری‌های جنگلی سلامت منابع طبیعی استان را تهدید می‌کند، بخش وسیعی از اراضی و ذخیره‌گاه‌های جنگلی استان به ویژه گونه بنه در معرض آسیب قرار دارد و این گونه ها با قدمت بیش از ۵۰۰ سال در حال نابودی است.

در ادامه این نشست معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان فارس ضمن استقبال از مباحث و اهداف پروژه اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگسازی آمادگی خود جهت هرگونه همکاری در این راستا را اعلام کرد.

محمدحسن محبی گفت: از حداکثر ظرفیت ها و نیروی انسانی و امکانات تبلیغاتی در این جهت استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: وجود یک کارگروه مشترک بین این دو سازمان برای برنامه ریزی و اجرای فعالیت های مناسب جهت رسیدن به اهداف حفاظت از آب و جنگل بسیار ضروری و اثر بخش است؛ یکی از راه های موثر در جهت اطلاع رسانی و فرهنگسازی تشکیل موزه ای است که به مباحث آب  بپردازد.

رئیس آموزش اداره کل منابع طبیعی استان فارس نیز اهداف پروژه اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگسازی را اهداف مشترکی برای شرکت آب منطقه ای و هم برای منابع طبیعی دانست و گفت : ما آمادگی هر گونه همکاری و به اشتراک گذاشتن تجارب خود در این راستا داریم.

غلامعلی اوجی افزود: یکی از دلایلی که موجب می شود بهره بردار از کلیه منابع طبیعی از جمله آب استفاده غیرمجاز داشته باشد مشکلات معیشتی است که امیدواریم به زودی برای رفع این مشکلات چاره اندیشی شود.

خشکسالی و آسیب به منابع آبی استان در ۲ دهه اخیر

مدیر روابط عمومی و مجری پروژه اطلاع رسانی آموزش و فرهنگ سازی آب منطقه‌ای فارس نیز در این نشست درخصوص پروژه های ۱۵ گانه طرح احیا و تعادل بخشی بویژه اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگسازی توضیحاتی ارئه داد و گفت: همه این موارد پانزده گانه در راستای احیای آب و به تعادل رساندن منابع و مصارف منابع آب بخصوص سفره های زیرزمینی است.

محمد مهدی شریفی افزود: طرح تعادل بخشی نیاز به تبیین و آگاه سازی عمومی به ویژه در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی دارد و هر بند از این موارد پانزده گانه منشوری در راستای حفظ منابع طبیعی ، حفظ محیط زیست و حفظ منابع آب است که باید اجرایی شود.

مجری پروژه اطلاع رسانی آموزش و فرهنگ سازی آب منطقه ای فارس ابراز امیدواری کرد که در سال جاری بتوانیم تفاهم نامه ای بین دو سازمان آب منطقه ای و منابع طبیعی تنظیم کنیم تا گام های موثری در جهت اهداف این پروژه برداشته شود.. شریفی همچنین گفت: خشکسالی و آسیب به منابع آبی استان که بیش از ۲ دهه در فارس استمرار داشته علاوه بر زمین‌های کشاورزی، بلای جان جنگل‌ها نیز شده به گونه‌ای که ده‌ها هزار هکتار از جنگل‌های طبیعی استان در اثر خشکسالی‌ و آسیب به منابع آبی آسیب جدی دیده‌ است.

۲۳ مواد غذایی که هرگز نباید در دوران سرماخوردگی مصرف کرد

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ابوذر شنبه , ۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱

ما داخل ایران چیزی بنام محیط زیست نداریم خوب داخل ایران کاری می‌کنند که هوا آلوده باشد مشخص است که داخل کشور و استان هوا مثل اینکه لاستیک آتش سوزی شده خوب مردم با چشم خود و می‌فهمند که کار دولت ایران که مردم ایران را در رنج نگاه داشته باشند

ناشناس شنبه , ۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴

این جنگل‌ها خشک نمیشن.ریشهدراب دارند. ودربرابر کم آبی مقاوم هستند .صبر کنید تا بهار

صفر شنبه , ۲ دی ۱۴۰۲ - ۷:۳۷

جنگل صاحب نداره…الان دیگه افغانی ها هم کوره زغال دارند…چه برسه به لرها و ترک های در روستاها

ناشناس شنبه , ۲ دی ۱۴۰۲ - ۷:۳۶

نه برادر این درختان ۵۰۰ ساله بر اثر خشکسالی به این رورگار نیفتاداند اینها عدای سود جو شبها میروند تنه درخت را قطح میکنند تا قسمتی از ان باقی میگدارند و پس چند روز درخت خشک شد وزرد شد و شما هم فکر میکنید درهتان بر اثر خشک سالی خشک شداند چیزی که من خودم با چشم دیدام و حالا نتیج میگیریم که ما خودمان بدون دشمنی مثل امریکا تیشه بر ریشه خود میزنیم

ناشناس جمعه , ۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰

تنها راه مقابله با خشکسالی جمعیت زیاد و … است. امت بجای غسل، تیمم چرا نمی‌کنند؟

رحیم پنجشنبه , ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰

مسوولان و متولیان امر در سازمان مدیریت منابع آب کشور و همچنین استان فارس وقتی سلیقه‌ای کار می کنند و هنگامی که ضابطه فدای رابطه شده است چگونه می‌خواهند بحران خشکسالی را مدیریت کنند.
وقتی به شخصی که یک هکتار زمین دارد مجوز ۲۰۰ متر چاه عمیق می دهند

آخرین اخبار