چاپ کد خبر: 138911
14 فروردین 1403

۱۰ نکته و ترفند طلایی در پخت قورمه سبزی که آن را خوشمزه تر می کند

پختن خورشت قورمه سبزی شاید در ظاهر کار راحت و آسانی به نظر برسد که با ترکیب کردن چند مواد حاضر شود.اما در واقع اینطور نیست و باید در آماده کردن این غذای محبوب دقت زیادی بکار برد و نکاتی را دانست که باعث خوشمزه تر و بهتر شدن آن می شوند در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به شما این نکات طلایی را در پخت قورمه سبزی به شما آموزش دهیم.

نکات و ترفندهای طلایی پخت قورمه سبزی

مواد لازم برای طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه

برای پخت قورمه سبزی خوشمزه به لوبیا، گوشت گوساله، لیمو عمانی، سبزی قورمه سبزی و ادویه نیاز دارید که نسبت‌های آن را باید با توجه به تعداد نفرات مشخص کنید؛ مهم‌ترین نکته در این مرحله ترکیب درست سبزی با هم است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی چیست؟

بیشترین مشکلی که هنگام تهیه قورمه سبزی با آن مواجه می‌شویم، رنگ و عطر و طعم آن است خصوصا اگر در پخت غذا تجربه نداشته باشید؛ بنابراین اگر می‌خواهید خورش ما مانند رستوران جا افتاده شود لازم است به یک‌سری نکات که در ادامه می‌گوییم توجه داشته باشید.

۱-سبزی قورمه سبزی

نسبت و ترکیب سبزی قورمه سبزی :

  • تره ۴ واحد: ۴۰۰ گرم
  • گشنیز ۱ واحد: ۱۰۰ گرم تا حداکثر ۱۵۰ گرم
  • جعفری ۴ واحد : ۴۰۰ گرم
  • شنبلیه یک هشتم واحد: ۵۰ گرم یا حداکثر ۱۰۰ گرم
  • برگ چغندر یا اسفناج ۱ واحد ۱۰۰ گرم (دلخواه)
  • کمی برگ سیر (دلخواه) حدود دو عدد برگ سیر برای یک کیلو سبزی

در سبزی قرمه سبزی اسفناج یا برگ چغندر را برای لعاب دار شدن خورشت می زنند. اما اسفناج بهتر از برگ چغندر است. برگ چغندر اگر به سبزی قورمه اضافه می کنید خیلی کم بزنید. چون خورشت را زیادی لعاب‌دار می کند. همچنین طعم اسفناج در خورشت قورمه سبزی بهتر از برگ چغندر است.شنبله موجب عطر دادن به خورشت قورمه سبزی می شود اما اگر زیاد بزنید خورشت را تلخ می کند.

۲-سرخ کردن سبزی

یکی از نکات مهم برای خوشمزه شدن قورمه سبزی و سیاه شدن آن این است که سبزی را تازه تهیه کرده و خوب سرخ کنید. سبزی قورمه  باید در حرارت متوسط با روغن زیاد تا حدی سرخ شود که رنگ سبزِ آن تغییر کند و تیره شود؛ در صورتی که سبزی به خوبی سرخ نشود و یا اینکه در اندازه درشت خرد شود، خورش شما جا نمی‌افتد.

توجه: برای سرخ شدن بهتر سبزی قورمه سبزی ابتدا سبزی را بدون روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی شعله هم بزنید تا آب سبزی گرفته شود. سپس روغن فراوان اضافه و خوب و با حوصله آن را سرخ کنید. در حین سرخ کردن سبزی مدام آن را هم بزنید تا سبزی نسوزد.

۳- لوبیا

لوبیا قورمه سبزی لوبیای قرمز است. ولی میتوان از لوبیا چیتی هم استفاده کرد. بعضی متعقدند حتی لوبیا چیتی خوشمزه تر هم هست. هر دو را امتحان کنید از هرکدوم خوشتون اومد اونو در خورشتتون استفاده کنید. لوبیا را باید حداقل ۵ ساعت در آب خیس کنید و در این فاصله یک الی ۲ بار آب لوبیا را عوض کنید. تا نفخ آن کاملاً گرفته شود.

نکات و ترفندهای طلایی پخت قورمه سبزی

۴-انتخاب درست گوشت برای خوشمزه شدن قورمه سبزی

بهترین گوشت برای تهیه قورمه سبزی مجلسی، گوشت گوساله است؛ توجه داشته باشید که به هیچ وجه از گوشت چرخ کرده استفاده نکنید؛ اندازه گوشت کاملا سلیقه‌ای است، اما اگر می‌خواهید خورش شما ظاهر مجلسی‌تری داشته باشد بهتر است که آن را در اندازه بزگ‌تری خرد کنید و اگر از گوشت گوسفندی و استخون‌دار استفاده کنید قورمه سبزی شما خوشمزه‌تر می‌شود.

در این مرحله برای خوشمزه شدن قورمه سبزی بهتر است گوشت خورشت با حرارت کم و پیاز فراوان حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کاملا سرخ شود و اصطلاحا قورمه شود. اگر از گوشت بدون چربی مثلا گوشت گوساله استفاده می‌کنید، بهتر است یک یا دو تیکه کوچک دنبه گوسفندی داخل خورشت بیندازید تا خورشت شفاف‌تر و خوش طعم‌تر شود.

۵-زمان مناسب برای اضافه کردن رب، لیمو و نمک

در تهیه قورمه سبزی مجلسی هیچگاه برای ترش کردن آن از آب لیمو استفاده نکنید و حتما لیمو داخل خورشت بیندازید، اگر می‌خواهید تلخی لیمو عمانی گرفته شود، حداقل دو ساعت یا یک شب تا صبح لیمو را در آب قرار دهید یا اینکه لیمو عمانی را نصف  و هسته‌های آن را جدا کنید تا خورشت قورمه سبزی شما به تلخی نزند.

لازم به ذکر است که بهترین زمان برای اضافه کردن رب گوجه و لیمو ۴ ساعت بعد از اینکه خورشت را روی حرارت گذاشتید؛ چرا که اضافه کردن رب گوجه و لیمو  در ابتدای پخت باعث دیر پز شدن گوشت و لوبیا شده و خورش غلیظ نمی‌شود؛ اگر دوست دارید رنگ خورش شما سیاه باشد، مقدار رب گوجه را خیلی کم بریزید توجه داشته باشید که رب گوجه طعم خورشت را بهتر می‌کند بنابراین بهتر است آن را حذف نکنید فقط میزان آن را کاهش دهید.

 

۶- جا افتادن خورشت برای خوشمزه شدن قورمه سبزی

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی در جا افتادن آن است. بنابراین در پخت قورمه سبزی هیچ وقت عجله نکنید و اگر کمتر از ۵ ساعت وقت دارید؛ بهتر است غذای دیگری را برای خودتان انتخاب کنید.برای پخت قورمه سبزی ار زودپز استفاده نکنید. اجازه دهید قورمه در قابلمه معمولی با حراررت کم جابیافتد؛ سبزی، گوشت، لوبیا آن به خوبی نرم شوند و آب خورشت کم شود. قورمه سبزی نباید زیاد آبدار باشد.

نکات و ترفندهای طلایی پخت قورمه سبزی

۷-توجه به دمای آب یکی از رازهای خوشمزه شدن قورمه سبزی

سعی کنید آبی که قرار است به خورشت اضافه کنید داغ باشد؛ اینکار باعث می‌شود چربی درآمده و خورش روغن بیندازد؛ البته بهتر است بجای آب معمولی از آب قلم گوسفند یا گاو استفاده کنید؛ اضافه کردن آب قلم یکی دیگر از راز های خوشمزه شدن قورمه سبزی است.

۸-راز سیاه شدن قورمه سبزی

اگر می‌خواهید خورش شما رنگ تیره داشته باشد؛ لازم است که سبزی خورشت را با روغن نسبتا زیاد و با حرارت متوسط، خیلی تفت دهید. در حدی که رنگ سبزی کاملا تیره شود.

۹-زمان اضافه کردن سبزی قورمه

سبزی قورمه را می‌توان همراه با اضافه کردن آب به خورشت اضافه کرد. اما برای اینکه خاصیت و طعم سبزی بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از یک ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبیا، سبزی را  به خورشت اضافه کنید.

۱۰-ادویه قورمه سبزی

برای قورمه سبزی می‌توانید از ادویه‌هایی همچون زردچوبه، فلفل سیاه، زیره، دارچین، تخم گشنیز استفاده کنید، اما مهم ترین ادویه خورشت قورمه سبزی زردچوبه و فلفل سیاه است. استفاده از تخم شنبلیه هم برای عطر دادن به خورشت سبزی خیلی موثر است که می‌توانید آن را آسیاب کنید و تفت دهید و در خورشت از آن استفاده کنید یا یک قاشق چای خوری شنبلیه خشک شده را مانند نعناع داغ تفت بدید و در خورشت بریزید. اگر به طرز تهیه غذاهای اصیل علاقه دارید، طرز تهیه کلم پلو شیرازی را در این مطلب مطالعه کنید.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار