چاپ کد خبر: 126804
6 آذر 1402

۱۲ روش خانگی برای داشتن لب های صورتی و زیبا+علت تیره شدن آنها

عوامل گوناگونی وجود دارد که باعث از بین بردن رنگدانه های لب می شود و آن ها را تیره می کند.در واقع می توان گفت یکی از نشانه های سلامتی داشتن لب هایی صورتی و رنگی است.

تیرگی لب

همچنین جالب است بدانید که لب‌ها ظریف‌ترین قسمت صورت ما هستند که هیچ نوع غده چربی در خود ندارند؛ از این رو حفظ رطوبت خارجی برای نرم نگه داشتن آن‌ها بسیار مهم است.

دلایل تیرگی لب

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث تیرگی لب برخی از افراد می‌شود، برخی از این دلایل به شرح زیر هستند:

۱-سیگار کشیدن
یکی از دلایل رایج سیاه شدن لب‌ها سیگار کشیدن است که افراد برای رفع تیرگی لب بر اثر سیگار به دنبال راه‌کارهای متفاوتی هستند.

۲-مصرف لوازم آرایش بی‌کیفیت
استفاده از لوازم آرایش بی‌کیفیت و رژلب‌های سرب‌دار، باعث می‌شود به مرور رنگ لب تیره شود که برای این منظور نیز می‌توان از بالم لب رفع تیرگی لب استفاده کرد.

۳-بارداری
برخی از خانم‌ها در مدت بارداری خود دچار تغییرات هورمونی می‌شوند که این امر در سیاه شدن پوست لب تاثیرگذار است.

۴-نور خورشید
وجود اشعه فرابنفش پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طولانی مدت، موجب می‌شود پوست لب آسیب ببیند که در این‌صورت می‌توان برای رفع تیرگی لب با وازلین، این کار را انجام داد.

۵-داروهای خاص
استفاده از بعضی داروها مثل داروی ضد مالاریا باعث بروز رنگدانه‌های سیاه در لب می‌شود. معمولا پس از اتمام دوره مصرف دارو، رنگ پوست لب به حالت عادی برمی‌گردد، اما در برخی موارد ممکن است این تیرگی همچنان از بین نرود.

از بین بردن تیرگی لب

اغلب این موارد تنها با تغییر در سبک زندگی مانند استفاده از ضد آفتاب، کاهش مصرف کافئین و استفاده از خمیر دندان یا رژ لب با برندی متفاوت رفع می‌شوند.

راهکارهای مؤثر برای درمان تیرگی لب‌

۱-آب‌رسانی لب‌ها
مصرف به اندازه مایعات و مرطوب نگه‌داشتن لب‌ها، به از بین رفتن تیرگی‌های آن‌ها کمک بسیاری می‌کند. لب جزو حسی‌ترین نواحی در بدن محسوب می‌شود که نسبت به کم آبی سریع خشک می‌شود یا آسیب می‌بیند. لذا توصیه می‌شود حتما در مصرف آب دقت کنید.

۲-استفاده از رژ لب مناسب
در اسرع وقت به سراغ رژ لب‌های خود رفته و کیفیت و تاریخ انقضای آن‌ها بررسی کنید. استفاده طولانی مدت و مداوم از محصولات آرایشی لب به ویژه محصولاتی که با مواد اولیه بی‌کیفیت تولید شده‌اند. از دیگر مواردی است که موجب آسیب به رنگدانه‌های طبیعی لب شده و آن را تیره می‌کند.

سعی کنید فقط زمانی که واقعاً به رژ لب احتیاج دارید از آن استفاده کنید و همیشه محصولات برندهای معتبر را خریداری نمایید. علاوه بر آن، پیش از خرید مطمئن شوید که تاریخ انقضا را بررسی کرده‌اید. توصیه می‌شود به دنبال یک یا چند مورد از مواد زیر در رژ لب‌های خود باشید: شی باتر، ویتامین E و روغن جوجوبا. این‌ مواد رطوبت مورد نیاز لب‌ها را تأمین نموده و از خشک شدن آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

۳-تاثیر رژ لب‌های تیره بر تیرگی لب ها
شاید باورش کمی سخت باشد، اما رژ لب‌های تیره ممکن است رنگ صورتی لب‌ها را در دراز مدت تغییر داده و موجب تیرگی لب‌ها شوند. به همین دلیل بهتر است از رژ لب‌هایی با رنگ‌های روشن و حتی کمرنگ استفاده کنید تا دیگر نیاز به درمان تیرگی لب‌ نباشد.

۴-مصرف کمتر قهوه و چای 
مصرف زیاد چای و قهوه علاوه بر تغییر رنگ دندان‌ها می‌تواند لب‌ها را نیز سیاه و تیره کند. بنابراین برای کاهش تیرگی لب‌ها باید تا حد امکان مصرف کافئین را کاهش دهید. جالب توجه است که کافئین تنها در چای و قهوه یافت نمی‌شود، بلکه در نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز به وفور وجود دارد.

تیرگی لب ها

۵-سیگار نکشید
همه متخصصان حوزه زیبایی بر این باورند که نیکوتین باعث تیرگی و تغییر رنگ لب می‌شود. به همین دلیل برای درمان تیرگی لب‌ لازم است از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات اکیداً اجتناب نمایید.

۶-بزاق دهان لبها را تیره می کند
متخصصان پوست توصیه می‌کنند که برای مرطوب کردن لب‌ها از بزاق و زبان استفاده نکنیم. در اثر انجام طولانی مدت این کار، مواد موجود در بزاق باعث خشک شدن بیشتر لب‌ها و تیرگی آن‌ها می‌شود. همچنین باید از گاز گرفتن لب‌ها نیز پرهیز شود؛ چرا که خطر آسیب دیدن پوست نازک لب‌ها وجود دارد.

۷-کمتر در معرض نور خورشید باشید
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید نیز از دیگر عواملی است که منجر به سیاهی لب می‌گردد. چرا که مقدار زیادی رنگدانه ملانین در لب‌ها وجود دارد و آفتاب به این رنگدانه‌ها آسیب می‌زند. به منظور درمان تیرگی لب‌ و یا جلوگیری از این اتفاق، پیش از ترک خانه از محصولات مخصوص لب حاوی SPF استفاده نمایید.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، نحوه پاک کردن آرایش لب است. همیشه آرایش لب را با استفاده از پاک‌کننده مخصوص لب یا روغن زیتون، بادام و نارگیل پاک نمایید.

۸-مرطوب کردن لب با مرکبات
طی تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۰۲ میلادی، مرکبات باعث مهار کردن تولید ملانین در پوست می‌شوند، لذا توصیه ما به شما این است که هر شب قبل از خواب، برشی از لیمو را روی لب‌های خود بمالید و صبح با آب سرد آن را بشویید. در صورت استفاده از این روش به مدت سی روز، شاهد تغییرات در رنگ پوست لب خود خواهید بود.

۹-ترکیب لیمو سنگی و شکر
ترکیب این دو ماده باعث ایجاد اسکراب برای از بین بردن رنگدانه‌های سیاه لب می‌شود. برای این منظور لازم است پیش از خواب، برشی از لیمو را با مقداری شکر مخلوط کنید و بر لب‌های خود بمالید، پس از آن هنگام صبح آن را با آبی ولرم بشویید. در صورت مداومت بر این کار، شاهد نتیجه آن خواهید بود.

۱۰-درمان تیرگی لب با اسکراب

حداقل هفته‌ای یک بار برای از بین بردن سلول‌های مرده و خشکی پوست از اسکراب استفاده کنید. این کار همچنین منجر به بهبود گردش خون در ناحیه لب شده و موجب صورتی‌تر و حجیم‌تر شدن لب‌ها می‌گردد. برای ساخت یک اسکراب لب خانگی می‌توانید ۵-۶ قطره روغن زیتون و ۱ قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کرده و به آرامی روی لب‌های خود بمالید. سپس بعد از شستشو با آب، بالم لب یا هرگونه مرطوب‌کننده دلخواه را به لب‌ها بمالید.

رفع تیرگی لب

۱۱-استفاده از روغن نارگیل
انگشتان خود را که حاوی روغن نارگیل هستند، به صورت یکدست بر لب خود بمالید. این کار را در طول روز چندین بار می‌توانید انجام دهید.

۱۲-درمان تیرگی لب با ماسک گل رز
برای داشتن لب‌هایی صورتی کافی است مقداری گلبرگ گل رز را خرد نموده و یک قاشق چای‌خوری عسل به آن اضافه کنید. اگر لب‌هایتان خیلی تیره شده‌اند، یک قاشق چای‌خوری شیر خشک به آن اضافه کنید. مخلوط به دست آمده را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه روی لب‌های خود قرار دهید. سپس آن را با پنبه مرطوب پاک کنید و به لب‌های خود بالم لب یا مرطوب‌کننده دلخواه بزنید. گل رز رنگ صورتی را برای لب‌ها به ارمغان می‌آورد. پودر شیر و عسل نیز لب‌ها را روشن می‌کند. برای دیدن نتیجه این ماسک استفاده منظم یا روزانه از آن ضروری است.

سخن آخر
در این مقاله به بررسی بهترین و موثرترین راهکارهای رفع سیاهی و تیرگی لب پرداختیم. اما گاهی اوقات رنگ تیره لب می‌تواند ناشی از ژنتیک فرد باشد. بنابراین در صورتی که از دوران کودکی لب‌های تیره داشته‌اید، تنها انجام روش‌های کلینیکی برای رفع این تیرگی موثر خواهد بود. می‌توانید از متخصصان پوست در این باره اطلاعات بیشتری کسب نمایید

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار